“Silivri hak ettiği tüm yatırımları bu dönem alacak”

“Silivri hak ettiği tüm yatırımları bu dönem alacak”

17.09.2020 14:35:28

Küpe FM'de bugün “Kamil Bilici ile Gündemdekiler” programının canlı yayın konuğu olan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri hak ettiği bütün yatırımları, bu dönem hem hükümetimizden hem İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alacak.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, görev süresinin 1.5 yıllık sürecini dün Küpe FM'de “Kamil Bilici ile Gündemdekiler” programında değerlendirdi.

Kamil Bilici'nin sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, göreve geldiği itibaren yaşananlara değindi, yaptıkları çalışmaları, elde ettikleri kazanımları anlattı ve yatırımlara dair paylaşımda bulundu.

Söyleşi şöyle gelişti;

“BOĞLUCA'NIN ETRAFINI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Kamil BİLİCİ: Silivri'de uzun yıllar dere konusu ve dereninin etrafının kullanılması vardı. Silivri Belediyesi yönetiminde orada bir rekreasyon çalışması başladı. O süreç nasıl gelişti?

Volkan YILMAZ: Göreve gelmeden önce Silivri'yi iyi etüt etmiştik. Çalışma arkadaşlarımızla planlarımızı masaya koymuştuk. Göreve geldiğimizin hemen sonrasında yaşanan deprem, arkasından pandemi süreci, bunları mazeret olarak söylemiyorum ama görev süremizin yaklaşık yarısı bu tip sıkıntılarla geçti. Silivri Belediyesinin kaynaklarını doğru kullanacağımızı söyledik.  Gelirleri artırıp giderleri kısarak harekete geçtik. Belediyenin kıt kaynaklarıyla sonsuz ihtiyaçları giderme noktasında optimal çözümler üretmeliyiz. Bu noktada gelir gelmez tasarruf tedbirlerimizle başladık.  Gelir arttırıcı tedbirlerimize devam ettik. Küçük bütçelerle büyük bütçeler gerektirmeyen ama bir çoğunu sponsorlar marifetiyle belediyenin kasasına yük getirmeden yaptık. İçerisinden kanal, nehir geçen şehirlerin etrafı en kıymetli yerleridir. Biz de Boğluca'nın etrafını bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Hızlı bir şekilde binaların renklendirme çalışmasını yaptık. Yaklaşık 200'ün üzerinde binayı boyadık. Bunu tek kuruş kasamızdan çıkarmadan yaptık. Orasını dinamik, renkli, insanlara yaşam sevinci uyandıracak bir hale getirdiğimizi düşünüyoruz. Kısa köprü diye tabir edilen bir köprümüz var. Yaklaşık 10 yıldır kapalıydı. Restorasyonu bitti, çok kısa bir süre sonra açacağız. Onun hemen kuzeyine vatandaşın talebi üzerine bir asma köprü yaptık.

Silivri, tarımıyla, organik ürünlerinin satıldığı organik pazarıyla, Cumhurbaşkanımızla yaptığımız bir programda ben Beşiktaşlı, Kadıköylü insanların organik tavuk almak için Silivri'ye geleceğini söylemiştim. Bugün geldiğimiz noktada artık insanlar için Silivri bir kaçış noktası. Bizim hayal ettiğimiz marka bir kent olabilmesi için köy pazarının olması çok önemli. İşte Silivri'nin tam kalbine, Boğluca deresinin boyuna yine sponsorların desteğiyle bir Köy Pazarı yaptık. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'ndan oranın arsasını istedik. O da sağ olsun bizleri kırmadı ve verdi.

Şimdi orada yine bir rekreasyon çalışmamız başlayacak. O bölge, şehrin cazibe merkezi olmaya devam edecek.

 

“30 YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞINI YAPAMADIĞINI SİLİVRİ'DE EKİBİMLE BERABER BİZ YAPTIK.

Kamil BİLİCİ: Temizlik hizmetleri dışarından alınıp büyük meblağlar alınıyordu.  Göreve gelir gelmez tasarruf tedbirlerine çöp işlerinin Silivri Belediyesi tarafından yapılarak başladınız. İlk günlerde bu konuda eleştiri de aldınız, süreç nasıl gelişti?

Volkan YILMAZ: ‘Belediye başkanı çöpü toplayabiliyor mu?' derler. Bundan önce müteahhitler kanalıyla yıllık çok ciddi rakamlar ödenerek Silivri'nin çöpleri bir firma tarafından toplanıyordu. Silivri'nin bir yıllık çöp toplama maliyeti 18 milyon TL. Biz bu işin altından çok daha cüzi rakamlara üçte bir fiyatına kalkarız dedik. Bana, “Başkanım sen bu topa girme, çöpler yığılır kalır, başkanlığın başlamadan biter” dediler. Biz cesaretle, kararlılıkla ve azimle bu işin üzerine düştük. Göreve geldiğimden 2-3 ay sonra 30 yıllık belediye başkanlığını yapamadığını Silivri'de ekibimle beraber biz yaptık. Çöpü ihale etmedik, Silivri'nin kaynaklarıyla yapıyoruz. Şu ana kadar 53 tane hibe aracı bünyemize kattık. Şu anda çöp toplama maliyetimiz yıllık 4 milyon.  Arkadaşlar bunu duymaktan sıkıldı ama vatandaşımız sıkılmadı çünkü 14 milyonu biz onların çoluk çocukları için park, bahçe, kültür merkezi, yüzme havuzu için harcayacağız. Onlara bu hizmetler olarak dönecek.

 

“KENDİ İMKÂNLARIYLA ÇÖPÜNÜ TOPLAYAN İLK VE TEK BELEDİYE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Silivri Belediyesi olarak bir ilk'i de yaptık. İstanbul'da kendi imkânlarıyla çöpünü toplayan ilk ve tek belediyeyiz. Bununla da gurur duyuyoruz. 

Kamil BİLİCİ: Beş yıla vurduğumuzda 100 milyona yakın bir tasarruf etmiş olacaksınız. İkinci örneğini de Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün yapacağını görmüş olduk.

Yüzölçümü olarak Silivri, İstanbul'un en büyük 2. ilçesi. Danamandıra'ya, Ortaköy'e kadar çöp toplanıyor. Bu alan içerisinde bir de cezaevi var. Bunu da bir çözüme kavuşturdunuz.

Volkan YILMAZ: Cezaevi kampüsü, 35 bin kişi, Silivri'nin çöpünün yüzde 12'sinin çıktığı bir yerleşke. Bunu benim toplamamın adil olmadığını söyledim. Bunu daha önce hiç kimse aklına dahi getirmemiş. Adalet ve Çevre Bakanlığıyla yaptığımız girişimler neticesinde Adalet Bakanlığı ile protokol yaptık. Eylül ayı itibariyle bize aylık 38 bin TL ödeme yaparak en azından oradaki maliyetimizi bakanlığımız karşılayacak. Adalet Bakanımız ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.

“SİLİVRİ, HAK ETTİĞİ AMA ALAMADIĞI HİZMETLERİ ALACAK”

Kamil BİLİCİ: Silivri Belediyesi MHP çatısı altında yönetilmeye başladığı günden bu güne dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de hem büyükşehir belediyesi hem genel hükümetle ilişkiler oldu. İletişiminiz nasıl gelişti?

Volkan YILMAZ: Ben İstanbul'da MHP'nin 51 yıllık tarihindeki ilk ve tek Belediye Başkanıyım. Tabi bu benim omuzlarıma ayrı bir misyon, sorumluluk ve yük getiriyor. Silivri'deki  hemşerilerim de MHP'ye gönül vermiş arkadaşlarım şunu bilsinler ki biz bunu taşıyacak güçte, kararlıkta ve iradedeyiz. Ben Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olarak, üç saç ayağını da düzgün oturtup, ilçemize hizmet için her yere gidip her kapıyı çalacağım. Silivri hak ettiği ama çeşitli nedenlerden dolayı alamadığı hizmetleri alacak. Bana biri bir şey söylediğinde en kolay yol, ‘O Büyükşehrin yetkisinde, bu hükümetin yetkisinde, bu Anıtlar Kurulu'nun yetkisinde, bu Karayolların yetkisinde' deyip topu taca atmak. Siz Silivri'yi kendinize dert edinirseniz, ilçenin sorunları sizin kendi sorunlarınız hale gelirse, gece yattığınızda bunları düşünürseniz, inanın hepsine çözüm bulunuyor. Bana, ‘hükümetle en çok görüşen siyasetçisiniz' diyorlar. Bunu söyleyenler şunu atlıyor, ben aynı zamanda mevkidaşım olmayan müdürlükler, daire başkanlarıyla da en fazla görüşen kişiyim. İşin çözüleceği yerlere bizzat gidiyorum. Hiç sorun etmiyorum. Birçok problemi de çözüyor ve çözmeye de devam edeceğiz.

“YARI OLİMPİK HAVUZUMUZ OCAK AYINDA TAMAMLANMIŞ OLACAK”

Kamil BİLİCİ:  Silivri yarı olimpik havuzuna kavuşuyor. Ondan bahsede bilir miyiz?

Volkan YILMAZ: Çevre Bakanımız, Spor Bakanımız, özellikle İç İşleri Bakanımız destek oldular. Spor Bakanımız Silivri'ye geldiğinde bize verdiği söz neticesinde yatırıma başladık. Allaha çok şükür ki yüzme havuzu inşaatımız Ocak ayında tamamlanıyor. Dün gezdim. Yarıladık sayılır. Engelli kardeşlerimizin de yararlanabilecekleri, çocuklar ve hanımefendilerimizin de yüzme öğrenebilecekleri bir tesisimiz haline gelecek.

SPOR MERKEZİ MÜJDESİ

Buradan bir müjde daha verelim, havuzun bulunduğu geniş arazide okul yerine ayrılan yere yaz spor okulların açılacağı, çocuklarımızı lisanslı sporcu olarak yetiştirebileceğimiz bir merkezini yaparak Silivri'mize hediye edeceğiz.

“MİLLET BAHÇESİ VE HÜKÜMET KONAĞI; SİLİVRİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM”

Silivri'de bir Cumhurbaşkanı ziyareti yoktu. Bu da bize nasip oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Silivri'yi onurlandırdı. Silivrili hemşerilerimiz adına kendilerine teşekkür ettik. Cumhurbaşkanımızın şahsında AK Parti hükümetinin tüm bakanları da biz ne zaman Silivri ile ilgili bir konu getirsek bizlere yardımcı oluyorlar. Özellikle İş İçleri Bakanı Süleyman Soylu her zaman Silivri'nin emrinde olduğunu bizlere ifade ediyor. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla şu an Silivri Stadı'nın olduğu yere yaklaşık 50 dönümlük arazide devleti temsil eden tüm kurumların yer alacağı bir Hükümet Konağı, büyük bir Millet Bahçesi yapılacak. Bu, Silivri için önemli bir kazanım.

 

“CUMHURBAŞKANIM VE AK PARTİ HÜKÜMETİNİN BAKANLARINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İç İşleri Bakanımızın talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü bina inşaatları bitmek üzere. Selimpaşa'da büyük bir Polis Merkezi yapıldı. Sağlık Ocakları yapılıyor.

Cumhurbaşkanım ve AK Parti hükümetinin bakanlarına çok teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki süreçte Silivri hak ettiği bütün yatırımları, hem hükümetimizden hem İstanbul Büyükşehir Belediyesinden almaya devam edecek.

“İBB İLE DE SEVİYELİ BİR İLİŞKİ İÇİNDEYİZ”

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerimizi seviyeli, düzeyli, Silivri'ye yapılması gereken yatırımların da peşinde olarak devam ettiriyoruz. İBB meclisinde MHP Grup Başkan Vekiliyim. Katı Atık Depolama Merkezi'ne 1.5 milyar TL'lik borçlanma yetkisi verdik. İBB Meclisinde bugün de yine Seymen'deki Katı Atık Depolama Merkezi'ndeki çöp sularının arıtılması için 10 milyon euroluk bir krediyi onaylıyoruz. Cumhur İttifakı olarak onay veriyoruz. Daha önce de Enerji A.Ş.'ye orada elektrik üretilsin diye 43 milyon TL'lik krediyi onayladık. Silivri'ye yapılması gereken her şeyin takipçisiyiz.

“KİMSE BİZİM KAVGA ETMEMİZİ BEKLEMESİN”

Ben, İBB Başkanı için bir şansım. Silivri'ye yapabilmesi gereken hizmetleri zorlayarak, sürükleyerek, tabi ki yapılanlara da teşekkür ederek getirmeye devam ediyorum. Kimse Silivri Belediye Başkanının İBB Başkanıyla kavga etmesini, sudan sebeplerle aralarının bozulmasını beklemesin. Beyhude bekleyişler olur. Onun için ben Silivri'nin hakkını, hukukunu her yerde savunmaya devam edeceğim. Herkesin içi rahat olsun, Silivri hak ettiği tüm yatırımları bu dönem alacak.” (devam edecek)

Renginar SALİ

 

YORUM YAP