Silivri Güreşe doydu

Silivri Güreşe doydu

30.05.2016 09:49:54

13. Kavaklı Yenici Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde birbirinden değerli pehlivanlar kol tuttu. Silivri, Kavaklı Mahallesi'nde bu yıl on üçüncüsü organize edilen güreşlerde ağalık yine Çetin Ceylan'da kaldı. Yaklaşık 3 kategoride 550 sporcunun katıldığı güreşlerde mücadeleler kıyasıya geçti. Türkiye'deki tüm güreş ağalarının da katılığı yağlı güreşlere Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri eski Kaymakamlarından Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkan Yardımcılarından Bora Balcıoğlu, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler Oda Başkanı Recep Akıncı, Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar, Silivrispor Kulüp İkinci Başkanı Süleyman Gencoğlu, Silivrispor Genel Kaptanı Yusuf Temel, Silivrispor Kulübü As Başkanı Cengiz Yıldırım, Silivri'nin tüm mahalle muhtarları, Alibeyspor Kulübü Bayan Futbol takımı oyuncuları, Alibeyspor Kulübü İzcileri, Alibeyspor Kulübü Folklor gösteri grubu, Selimpaşaspor Kulübü İkinci Başkanı Emin Kaynak, Kavaklıspor Kulüp Başkanı Celil Karez, Silivri Roman Dernekleri Başkanı Kamil Kalaycıoğlu, Silivrispor Kasaba Taraftar Grubu Başkanı Ahmet Nedim Bozdağ, Silivri Samsunlular Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu, Silivri eski güreş ağalarından Gürcan Albayrak ve Tahsin Albayrak, Silivrili İşadamlarından Emrah Maşalacı ve çok sayıda davetli halk katılım sağladı.

ORGANİZASYON MÜKEMMELDİ
Silivri Kavaklı Mahallesi'nde organize edilen yağlı güreşlere gelen binlerce kişiye yemekler, meyveler, tatlılar, dondurmalar ve bol bol da su dağıtımı yapıldı. Tüm halka yapılan bu servis karşısında güreşleri seyretmeye gelen diğer bölgelerin ağaları Çetin Ceylan'ı tebrik etti.

CEYLAN ALTIN KEMERİ TAKTI
Üç yıl üst üstte aralık vermeden ağalığa devam eden isimlerin hak ettiği altın kemeri Silivri'de Çetin Ceylan'a Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar taktı. Altın kemerin haricinde ağalık kupasını da Özcan Işıklar takdim etti. Güreşlerde adet olunduğu üzere takılan altın kemerini alan Silivri Kavaklı Yenici Mehmet Pehlivan Güreş Ağası Çetin Ceylan; “Bu kemeri hak edebilmek için organizasyon komitesi ile birlikte çok çalıştım. Bu kemerde benim kadar komitemizin de hakkı vardır. Ben bu sene burada son kez ağalığımı yapma niyetindeyim. Bir kusurum olduysa affınıza sığınırım” dedi.

IŞIKLAR: ÜÇ YIL DAHA AĞASIN
Kemer takma merasiminin ardından son kez ağa olduğunu açıklayan Çetin Ceylan için konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Çetin kardeşim bırakmak istese de yaptığı hizmetler ortadadır. Ben burada belediye başkanı olduğum süre içinde buranın ağası Çetin Ceylan'dır. Bunca güzellikleri bir araya getirebilen bir ismin öyle ben bırakıyorum demesiyle bu iş olmaz ve Çetin kardeşim devam edecektir. Ayrıca altın kemeri de sonuna kadar hak etmiştir kendisine hayırlı olsun” dedi.

“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLER GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZ”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı güreşlerinde; “Güreşimiz, milli ve manevi duygularımızın yükseldiği, bizi onurlandıran bir etkinliğimiz. Orta Asya'nın topraklarında Anadolu'da yeşeren ve yüzyıllardır barış içinde, huzur içerisinde yaşarken yarattığımız, demlendirdiğimiz geleneğimizin burada 13.sünü tekrar ediyor olmaktan onur duyuyorum. Öncelikle bu geleneği devam ettiren Yenici Mehmet ailesine şükranlarımı sunuyorum. Bizim eski belediye başkanımız sevgili ağabeyimiz Hasan Geyiktepe'ye de Allah rahmet eylesin diyoruz. O ne amaçla başlattıysa, ne düşündüyse başlatırken, biz de bu geleneği aynı kararlılıkla yaşatma gayret edeceğiz ve özen göstereceğiz. Bugün çok zor günler geçiriyor olabiliriz ama bunları atlatacak olan, üstesinden gelecek olan ruh işte buralardan geçiyor. Müziğinde, karşılamasında, alayında, kınasında, düğününde, askere uğurlarken, kılığına kıyafetine, kültürüne, aklımıza gelen her yaşanmış birikim işte bizi millet yapan, bizi biz yapan değerlerin toplamıdır. Bu değerleri bizim elimizden almak isteyenlere, bizi yabancılaştırmak isteyenlere, düşmanlaştırmak isteyenlere hatta bölmek, parçalamak isteyenlere işte bu meydanlara çıkarak, kadın, erkek gönül birliği meydan okuyacağız. Bu memleket böyle büyük bir memleket. Bizler sonuna kadar, canımızı verme pahasına da olsa sahip çıkacağız. Beraberlik, ulusal bütünlük ve yarınlara umutla bakabilmek, çoluk, çocuğumuzun hayrına, onların refahına döşenecek taşlar, buralardan geçiyor. Birlik içerisinde, huzur içerisinde, barış içinde gelenek ve göreneklerimizi sonsuza kadar yaşatacağız” şeklinde konuştu.

CEYLAN: HELİKOPTER KALDIRACAĞIM
Bana bu kadar güvenen bir belediye başkanım ve güreş sever halkım varken ben de devam edip sizlerin yüzünün akı olacağım. Ayrıca bir sonraki sene güreş meydanına belediye başkanımla birlikte helikopterle inip yedi düvele kardeşliğimizi sergileyeceğiz” dedi.

DEMİRKOL VE IŞIKLAR'A PLAKET
Silivri eski Kaymakamlarından Ahmet Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a, Güreş Ağası Çetin Ceylan tarafından desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

GÜREŞÇİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Bu yıl on üçüncüsü organize edilen Silivri Yenici Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerinde dereceye giren tüm kategorilerdeki güreşçilere ödüllerini bölge güreş ağaları ile birlikte ilçenin ileri gelenleri ve protokol takdim etti.
BAŞPEHLİVAN KOÇER'İN
GÜREŞÇİSİ YEŞİL OLDU
Kavaklı er meydanında hayat bulan güreşlerde başpehlivan ise Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Nuray Koçer adına güreş tutan Mehmet Yeşil Başpehlivanlık unvanını aldı. Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri, protokol üyeleri ve güreşlere katılan güreş ağaları tarafından verildi. Dereceye giren pehlivanlara birçok kişi ve kuruluş tarafından da çeşitli ödüller verildi. Mehmet Yeşil, Silivri Belediyesi 13. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazandı.

SİLİVRİ BELEDİYESİ YENİCİ MEHMET YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ'NDE DERECEYE GİRENLER ŞU ŞEKİLDE:
Minik -1: Birinci; Yusuf Kırat, İkinci; Yunus E. Güral, Üçüncü Emirhan Taş, Üçüncü Hasan G. Doğan
Minik- 2: Birinci; Doğukan Toprak, İkinci; Gökdeniz Gündoğdu, Üçüncü; İsa Öztürk, Üçüncü Doğuş Duranbaş
Teşvik- 1: Birinci; Furkan Taş, İkinci; Berkay Örs, Üçüncü; Samet Yavan, Üçüncü; Batuhan Yıkar
Teşvik- 2: Birinci; Ahmet Enes Toker, İkinci; Mehmet Kırat, Üçüncü; Enes Yüksel, Üçüncü; Mert Yaşar
Tozkoparan: Birinci; Efe Kölebaş, İkinci Abdulsamet Erdoğan, Üçüncü Özgürcan Duman, Üçüncü Abdulrahman İğsen
Ayak: Birinci; Serdar Yıldırım, İkinci; Ömer Ağdaş, Üçüncü; Burakhan Ayyıldız, Üçüncü Abdulvasi Balta
Deste(Küçük): Birinci; Ramazan Sarı, İkinci; Serdar Bakaner, Üçüncü Selçuk Kılıçaslan, Üçüncü Samet Şahin
Deste(Büyük): Birinci; Mustafa Taş, İkinci; Selçuk Derviş, Üçüncü Semih Arslan, Üçüncü Mert Altın
Küçük Orta Küçük Boy: Birinci Yıldıray Akın, İkinci Şafak Yanık, Üçüncü Tunahan Özgül, Alihan Özbek
Küçük Orta Büyük Boy: Birinci Emre Gürbüz, İkinci Kağzım San, Üçüncü Yiğit Yılmaz, Oğuzhan Tekmen
Büyük Orta: Birinci Semih Turgut, İkinci Ender Akdiş, Üçüncü Burak Kaya, Üçüncü Yavuz Kocaer
Başaltı: Birinci Abdülhamit Altın, İkinci Yusuf Tatlı, Üçüncü Mustafa Yenisancak, Üçüncü Ercan Gençdoğan
Baş: Birinci Mehmet Yeşil, İkinci Güngör Ekin, Üçüncü Gökhan Arıcı, Üçüncü Fatih Atlı
Engin AKIN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki İNANIN ABARTI YOK
Sonraki » Silivri Mondi’sine kavuştu

YORUM YAP