XXXXX

Silivri Emniyetinden Nezaket Ziyareti


Silivri Emniyet Müdürü Tahsin Fidan'ı ağırladık dün. Çok da onur duyduk. Silivri'ye geldiği günden beri farklı bir portre çizen Fidan, ilçemiz sorunlarını ne denli önemsediğini ve çözümü için sarf ettiği gayret hakkında bilgileri paylaştı. İnşallah çabaları sonuç verir. Silivri'nin, Silivrililerin buna çok ihtiyacı var.

ÖZLENEN MUHALEFET
Muhalefetin sessizliği pek hayra alamet değildi; Büyükçavuşlu'dan ses geldi. AKP'nin eleştirilerini özleyenlere uzunca bir süre idare edecek dozda muhalefet aktarıldı.
Metin Karakaş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı eleştirirken Çavuşlu'ya 7 ayda kaç kez geldiğini soruyor. Daha doğrusu hiç gelmediğini ima ediyor. Ama Işıklar, hatırladığım kadarıyla partiyle iki, meclis üyeleriyle bir ve belediye müdürleriyle birkaç kez mahallede bulundu. Bu ziyaretleri konusunda ne muhalefeti ne de bölgenin eski belediye başkanını bilgilendirmediği anlaşılıyor. Ama programların bir kısmı basın aracılığı ile kamuoyuna yansıdı.
Bu ufak ayrıntı dışında, AKP'nin daha doğrusu Karakaş'ın dile getirdiği eleştiriler üç aşağı beş yukarı kamuoyunda dillendirilen cinsten; dönem dönem ve güncel hadiseler çerçevesinde kopuk kopuk da olsa. Böyle bir arada hepsi aynı anda getirilince epey ağır olmuş.
Genel seçim heyecanı, yerel dinamitleri de harekete geçirecek kuşkusuz. Işıklar aslında şanslı çünkü AKP şu aralar kendi içindeki düzeni sağlamakla, güçlendirmekle daha fazla meşgul. Meşgul olduğu başka gereksiz konular da var ama kamuoyunu pek ilgilendirmiyor.
AKP'nin başında muhalefet tecrübesi olan bir isim var. Tabi ki Ender Gezici'yi kast etmiyorum. Karakaş, 'genel koordinatörlük' sorumluluğunu meclis üyeleriyle paylaşma gayretini de sürdürüyor. Sorumluluk verdikleri arasında Yalçın Yönet'in başarısı herkesçe kabul görmekte. Ya da Silivri koşullarında daha rahat benimsenmekte.
Hüseyin Turan, 'yeniden sahnede' dedik kayboldu… Bir süredir sesi soluğu çıkmıyor. Eski başkanların gündemden düşmesine pek alışık değiliz de… Belki de doğrusu bu ama bizim yaşadığımız örnekler aksi yönde hareketi kanıksattı.

KASIM AYI TOPLANTISI CUMA
GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Silivri Belediyesi Meclis Salonu'nda bugün saat 14.30'da gerçekleştirilecek olan Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nın II. Birleşimi'nin I. Oturumu'nda görüşülecek gündem maddeleri şu şekilde;
1- Belediyemiz kadrolarında unvan değişikliği ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.
2- Silivri Gümüşyaka Mahallesi, 838 ada,1 parsel, 839 ada 1 parsel ve 840 ada 1 parsellerde TAVAK (Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı) tarafından kurulmak istenen üniversite yeri ile ilgili İmar Komisyon raporunun görüşülmesi.
Meclis oturumunu Başkan Vekili Bora Balcıoğlu'nun yönetmesi bekleniyor. Başkan Işıklar, Almanya yolcusu. Geçtiğimiz aylar ağırlanan ve engellilere yönelik çalışmalar konusunda ilçemize destek sunmayı vaat eden misafirlerini ziyaret edecek aldığım bilgilere göre.

YAZIK!
İl Genel Meclis üyelerimizden biri 25 yıldır çalıştırdığı halasının oğlu Behram Özsoy'un işine son vermiş. "Ekonomik krizde yapılır mı bu?" tepkisi var.

LOPEZ'LERİN CENİFIR
-Oğlum gel inat etme, seni Katıkoğullarının Hanife ile evlendirelim.
-Hayır!
-Kumruların Emine'yi ister misin?
-İstemem!
-Sen söyle, hangisini istiyorsun?
-Lopezlerin Cenifır!

GÜNÜN SÖZÜ
Ya da toz duman olacaksın! Ya tozu dumana katacaksın!

YORUM YAP