Silivri’den Van’a 90 koli umut

Silivri’den Van’a  90 koli umut

19.12.2015 12:39:25

Silivri'nin tanınmış esnaflarından Cem Ayakkabı'nın işletmecilerinden Cansu Söğüt Engin'in, “Bir Mektup, Bot, Okul Çantası” ismiyle başlattığı sosyal sorumluluk projesi başarıyla tamamlandı. Van'ın Edremit ilçesine bağlı Andaç Okulu'ndaki çocukların minik kalplerine dokunmak amacıyla çıkılan yolda duyarlı insanların desteği ile 11 okula yardım eli uzatıldı.

ENGİN: YARDIMLARINIZ TAM 11 OKULA PAYLAŞTIRILDI
“Soğuktan üşüyen çocuklar olduğunu düşündükçe kolileri hazırlamak beni hiç yormadı, yorma ihtimalini bile düşünmedim aksine yardım geldikçe mutlu oldum” diyen Cansu Söğüt Engin, yaşadığı ev kazası nedeniyle elinin sargıda olmasının getirdiği zorlukları hiç dert etmedi. Kendisi de bir kız çocuğu sahibi olan Engin, şöyle anlattı giriştiği anlamlı kampanyayı: “Bundan tam 1,5 ay önce sosyal bir sorumluluk projesi başlattım. Hedefimiz 300 şapka, atkı ve eldivendi! Sizlerin güzel yürekleri sayesinde hedef bir çığ gibi büyüdü! Amacımız Van Andaç Okulu'nun ihtiyaçlarını karşılamaktı şimdi ise sizin güzel yürekleriniz, fedakarlığınızla yardımlarınız tam 11 okula ulaştı. Bitlis Hizan Sarpkaya Köyü, Batman Kozluk Pınarhisar Köyü, Bahçesaray Van Öğretmenevi, Siirt Pervari ilkokulu, Diyarbakır Çarıklı Köyü, Ağrı Taşlıçay Alakoçlu İlköğretim, Muş Malazgirt İlkokulu, Kahramanmaraş Yukarı Mülk İlkokulu, Van Bahçesaray Anadolu Lisesi, Van Saray Keklikdüzü İlkokulu ve Van Andaç İlköğretim Okulu… Tüm okulların ihtiyaçları belirlendi ve yardımlar ihtiyaçlara göre paylaştırıldı. Tam 90 koli yola çıkması için hazır. İyi ki bu işe beraber gönül verdik, ne mutlu örnek olabileceğimiz çocuklarımıza! Sonsuz teşekkürler, iyi ki yanımdasınız, iyi ki bu işi birlikte başardık.” Engin sözlerini kampanyanın kamuoyunda farklındalık yaratması ve duyurulmasında emeği geçen yerel basına teşekkür ederek bitirdi.  

HEDİYE PAKETLERİ YAPILDI
Üstün emekleriyle gelen yardımları evinde tasnif eden, yaş gruplarına göre ayıran Cansu Söğüt Engin, eşyaları içlerine birer kitap koyarak çocukların yüzlerini güldürecek hediye paketlerine sığdırdı. Yardım kampanyasına destek verenler için, “Meğer ne çokmuş duyarlı güzel insanlar. Sosyal medyadan kampanyayı duyarak Sarıyer'den dahi ihtiyaç sahibi minikler için yardımlaşma ve dayanışma çabası gösterenler oldu. Dünyaya iyiliği taşıyarak insanlığa umut olan herkese gönülden teşekkürler.” mesajını verdi.  


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP