Silivri Demokrasi Platformu’ndan deprem hatırlatması

Silivri Demokrasi Platformu’ndan deprem hatırlatması

16.01.2020 12:12:39

Silivri Demokrasi Platformu, Deprem Gerçeği ve Silivri konusuna dikkat çektiği bir duyuru yayınladı ve 24 Aralık 2011 tarihli deprem çalışmasından bu güne taleplerimiz hala günceliğini koruyor…” açıklamasını yaptı.

Silivri'de yeni oluşturulan Dayanışma Platformu Deprem Çalıştayı hazırlıkları ile gündemdeyken, Demokrasi Platformundan, açıklama ve hatırlatma geldi.

“Ülkemiz tarihinde depremlerin yol açtığı yıkım, can ve mal kaybı tahammül edilemez acı bir gerçeğe dönüşmüştür” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Arkasından yaşanan çaresizlik, evsiz barksız, kimsesiz kalmış binlerce yaşlı-kadın-çocuk ve erkek her türlü dayanışma ve yardıma rağmen yaralarının sarılması mümkün olmamaktadır.

“17 AĞUSTOSUN YARALARI HALA KAPANMADI”

Yakın tarihimizde Gölcük merkezli ve tüm Marmara'yı etkisi altına alan 17 Ağustos 1999 depreminin acı ve yaraları hala kapanmamıştır. 1999 büyük felaketinde hiç ders alınmadığı bir kez daha açığa çıkmıştır. Yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlamak devletin ve kuruluşların aslı görevi iken, doğal afetlere karşı can ve mal güvenliğine gerekli duyarlılığın “üzüntü, baş sağlıkları' demeçleri, “taktiri ilahi” gerekçelerini aşmayan kaderci anlayışın sonuçları Van depreminde herkesin suratında bir kez daha tokat gibi patlamıştır.

“KURTARICI BEKLEMEK İSTEMİYORUZ”

Sayın Silivri halkı Değerli yurttaşlar;

Bizler Silivri Demokrasi Platformu olarak artık kurtarıcı beklemek istemiyoruz. Çünkü beklemek acılara boyun eğmektir. Deprem gerçeği kaçınılmaz ise ona hazırlıklı olmakta bizlerin elindedir.

-Artık hiç kimse binasının emlak değerini canından üstün görmesin

-Artık hiç kimse depremden sonra bizleri, yakınlarımızı, çocuklarımızı beton yığınları altından kurtarma kahramanlığına soyunmasın..

-Artık hiç kimse depremin felaketine uğramış insanlara deprem yardımı toplanmasın

-Artık hiç kimse televizyonlarda yardımsever showları yapmasını istemiyorsak

Depreme hazırlıklı ol. Sonra değil, hemen şimdi... Talebiyle devlet ve kurumlarının kapısını çal.

 

DEMOKRASİ PLATFORUM BEKLENTİLERİNİ SIRALADI

Bizler Silivri Demokrasi platformu bileşenleri olarak;

-Yapılacakların depremden önce yapılmasını istiyoruz

-Devlet kurumların yerel ve genel siyasi iktidarların depremden önce görevlerini  yapmalarını istiyoruz

-Tüm yurttaşlar aynı ekonomik düzeyde olmadıklarından, imkanı olanlara kendileri, olmayanlara devlet hizmeti olarak en acil şekilde tedbirler alınmasını istiyor ve bekliyoruz. Ve takipçisi alacağız.

Halkımızdan Silivri Demokrasi Platformuna destek vermelerini, apartman apartman , mahalle mahalle, site site, köy köy örgütlenerek devletten yetkililerden can ve mal güvenliğin sağlanmasını talep etmek en doğal yurttaşlık hakkımızdır.

“2011 TARİHİNDEN BU YANA TALEPLERİMİZ GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR” HATIRLATMASI

Asıl olan yaşamak ve yaşatmaktır. Depremden sonrası için değil, öncesi için... 24 Aralık 2011 tarihli deprem çalışmasından bu güne taleplerimiz hala günceliğini koruyor…”

YORUM YAP