Silivri’deki 4 ova koruma altına alındı

Silivri’deki 4 ova  koruma altına alındı

21.03.2018 10:19:45

Silivri Belediyesi ve Başkan Özcan Işıklar'ın girişimleriyle tarım arazilerinin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Bakanlar Kurulu kararı ile Çeltik, Değirmenköy, Gümüşyaka ve Yolçatı Ovası koruma alanı ilan edildi.

Türkiye genelinde tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızla geliştiği 13 ova, büyük ova koruma alanı olarak ilan edildi. Ovaların sınırlarında yer alan onaylı planlı alanlarla tarım dışı kullanıma izni verilmiş yerler kapsam dışında tutuldu. Tarım arazilerini koruma planı çerçevesinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın girişimleriyle Çeltik, Değirmenköy, Gümüşyaka ve Yolçatı Ovaları da tarımsal sit alanı gibi korunacak büyük ova koruma alanı listesine dâhil edildi.
Karar, Silivri'nin organize tarım bölgesi ilan edilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.
Haber:
Hazal BAŞARAN

  1. Ahmet Ahmet

    Yani bu düpe düz haksızlık tek birikimimle yatırım amaçlı yarın bi gün ev param olur diye Gümüşyaka da yer aldım büyük ova koruma alanına girmiş yazıktır günahtır

  2. Mehmet Mehmet

    Değirmenköy göletin üst tarafında 778 metre hisseli arsam vardı gölet korumaya giriyormuş maduriyetimiz nasıl giderilecek

  3. Mehmet Mehmet

    Değirmenköy göletin üstünde tarlam vardı gölet korumaya giriyormuş ne yapmak nantikli

  4. Aylin Aylin

    Fenerkoyde hangi parseller koruma ovasina dahil edilmis bilginiz varmi

  5. baba baba

    gümüşyakadan arsa aldığımızda imarlı ifrazlı idi. Şimdi ne olacak. Maduriyetler nasıl giderilecek.

  6. arsa arsa

    Beyefendi haklı kararda bahsi geçen Çeltik ovası Ormanlı ve Karacabey köyü arasında kalan alan karadeniz sahilinin alt kısmında Çeltik Köyü ile hiç alakası yok.

  7. can can

    bakanlarkurulundaki celtik ovası silivride değil ormanlı karaköy arasındaki celtik ekilen alan. silivri ile alakası yok

YORUM YAP