“Silivri’de yaşamaktan duyulan memnuniyet

“Silivri’de yaşamaktan duyulan memnuniyet

22.04.2017 14:01:53

Silivri'de çıkan Referandum sonucunu değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 16 Nisan'dan kısa bir süre önce yaptırdığı kamuoyu araştırmasına ilişkin verileri de Hürhaber'le paylaştı.

Silivri'nin Referandum sonucunu değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, her sene bir defa belediye hizmetleri ve yerel yönetimden beklentilere ilişkin kamuoyu anketine ilişkin de bilgiler verdi.

“%60 SİLİVRİ'NİN SİYASİ TARİHİNDE GÖRMEDİĞİ BİR ORAN”
Silivri'de 16 Nisan Referandum oylamasında çıkan %59,85 Hayır ile %40,15 Evet sonucunu değerlendiren Silivri Belediye Başkanı şunları söyledi: “Silivri'de Referandum oylamasından kısa bir süre önce bir memnuniyet anketi yaptırdık. Her yıl yapıyoruz. Ankette Referandum oylaması da soruldu; Türkiye'de %52 Evet (seçim sonucu %54,45 oldu), Silivri'de %59 (Seçim sonucu %58,85 oldu) Hayır çıktı.
Silivri'de Hayırların %60'ın üstünde çıkması beklentisine katılıyorum, tahminlerime göre almamız gereken oran %62-63'tü. Referandum sonuçlarında 35 mahallenin 34'ünde Hayır çıktı. Beklediğimiz oran neden olmadı? Mahallelerin dağılımına baktığımda bunu seçime katılım oranına bağlıyorum. Silivri'de katılım %88 ama %90'ı geçmesini beklerdim. Yazlıklarda oturanlar kayıtlarını buraya aldılar ama maalesef Referandum oylamasına gelmediler. Onları da hesaba katarak Silivri'deki Hayır oylarını %62-63 civarında olmasını bekledim. Şunu da unutmamak lazım %60 Silivri'nin siyasi tarihinde görmediği bir oran.
Silivri'ye de İstanbul'a da Türkiye geneline de bastığımızda yerel yönetimin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin bulunduğu 14 Belediyenin halkla diyaloğu, sorunları anlatması, konuları paylaşmasının rolü olduğunu düşünüyorum. Bu sonucu bir yerel yönetim olarak düşünürseniz, siyasete alet etmeden söylüyorum, halkın bize karşı, söylediklerimize, düşündüklerimize, değer verdiğini ve önemsediğini gösterdi. Halkımızda karşılığımızın olduğunu, bize bağlanan umudun devam ettiğini ve güçlendiğini gördüm. %60 çok ciddi bir oran. Toplumun %100'ünü memnun etmek gibi bir görevimiz de var tabi bunu unutmamamız lazım.

“SİLİVRİ'DE YAŞAMA MEMNUNİYETİ %92'LERE ÇIKTI”
Yaptırdığımız ankette ‘Silivri'de yaşamaktan memnun musunuz?' sorusuna evet diyenlerin oranı %92. Böyle bir ilçenin Belediye Başkanlığını yapmaktan gurur duyuyorum. Bunda bizim önemli bir payımızın olduğunu seçim vesilesiyle gördüm.”
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP