Silivri’de kaçak içki denetimleri

Silivri’de kaçak içki denetimleri

10.01.2017 10:08:44

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, denetimlere etkin bir şekilde devam edileceğini ve amaçlarının güvenilir gıda tüketiminin temininde en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirtti.

İçkili eğlence yerleri, içkili lokantalar ve oteller olmak üzere, ilçemizde bu alanlarda faaliyet gösteren işletmelere, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle gece denetimleri gerçekleştirdi.
Saat 22.00'da başlanıp geç saatlere kadar devam eden denetimlerde; Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) belgesi, Maliye Bakanlığının bandrolü olmadan satışa sunulan sahte alkollü içkiler ve işyerleri hijyen yönünden denetlenip halk sağlığının korunması amacı doğrultusunda kontroller gerçekleştirildi.
Denetimlerin etkinliğini artırmak amacıyla gündüz ve gece olarak yürütüldüğünü bildiren İlçe Müdürü Kemal Benli, insan sağlığı açısından yüksek risk oluşturabilen kaçak içkilerin piyasaya sürülmesinin ve tüketilmesinin doğuracağı ciddi ve olumsuz sonuçların önüne geçebilmek amacıyla, zaten alkollü içki tüketilen ve alkollü içki satışının yapıldığı yerlerin gıda denetim birimi ekiplerince rutin olarak sıklıkla denetlendiğini, bu işletmelerde yapılan denetimlerdeki hassasiyetin azami seviyede olduğunu belirtti. Ayrıca denetimler sırasında şüpheli görülen alkollü içkilerden gerekli analizlerin yapılması için numune alındığını; işletmelerin ilgili mevzuat kapsamında bilgilendirildiğini beyan edildi. İşletmelerde alkollü içki denetimi yanında, asgari teknik ve hijyen esaslarına bağlı olarak faaliyet gösterip göstermediklerinin yanı sıra saklama ve sunum koşullarının uygunluğunun denetiminin de yapıldığını ve sunulan içkilerin sahte olup olmadığının sorgulanarak geriye doğru izlenebilirlik kontrolünün de dahil olmak üzere tüm kontrollerin yapıldığı vurgulandı.
İlçe Müdürü Kemal Benli, denetimlere etkin bir şekilde devam edileceğini ve amaçlarının güvenilir gıda tüketiminin temininde en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirtti.
Haber Merkezi

YORUM YAP