Silivri’de GOLF imkanı, hayatınızın fırsatı olabilir

Silivri’de GOLF imkanı,  hayatınızın fırsatı olabilir

15.11.2016 10:27:38

İstanbul Gençler Golf Akademisi Silivri'de devam eden çalışmalarında golf ile çocuklara eşsiz bir spor ve eğitim kariyerinin yanı sıra ve iş hayatında başarılı olmak adına eşsiz fırsat sunuyor. Golf ile ilgili algı da değişti; zengin sporu değil, zengin olma sporu diyebiliriz...

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun girişimiyle başlayan Silivrili çocukları golf ile tanıştıran süreç zaman içinde önemli başarı kazanımlarıyla devam ediyor. 2011 yılında kurulan İstanbul Gençler Golf Akademisi yıllardır Silivri'de devlet okullarında okuyan öğrenciler arasında gerçekleştirdiği seçmelerle sporcu kadrosunu genişletiyor. Türkiye Golf Federasyonu Eğitim ve Altyapı Kurulu Üyesi Adnan Salmanlı'nın yönetiminde Silivri'den seçilen sporcular arasında iki kez Avrupa Şampiyonluğu, Akdeniz oyunlarında derece elde eden isimler yer alıyor.

FEDERERASYONA BAĞLI LİSANSLI SPORCU OLMA FIRSATI
Salmanlı, kışın haftanın üç günü salon çalışması, hafta sonu Klassis Golf sahasında yaptıkları çalışmalar için yeni sporculara kapılarının her daim açık olduğunu vurgularken, gerçekleştirdikleri faaliyetleri şöyle anlattı: “Silivri'de genç yetenekler golf sporunda güzel başarılar yakaladılar ve hala da Türkiye Golf Federasyonu ile bağlantılı çalışmalarını sürdürüyorlar. İstanbul Gençler Golf Akademisi olarak salon veya golf sahası çalışmaları neticesinde uluslararası standartlarda ve Türkiye şampiyonasında dereceli çocuklarımız var. Silivri'de bulunan okul dönemindeki çocuklar ve de engelli çocuklar (fiziksel şartları spora uygun olan bedensel engelliler) federasyon destekli ve bağlantılı lisanslı sporcular olabiliyor.
Silivri'de yıllardır çevre okullardan seçilen çocuklar arasında iki kez Avrupa şampiyonu olmuş, milli olarak ülkemizi başarı ile temsil etmiş isimlerin yanı sıra burs ile Amerika'da ücretsiz eğitim gören ve halen ülkemizde düzenlenen turnuvalarda mücadele eden milli sporcularımız var.
Bizim kulüp olarak yapmış olduğumuz faaliyetler çocuklar için fiziksel gelişimleri takibi konusunda bilimsel alt yapı oluşturmakta ve Amerika, Kanada ortaklı bir proje.

“GOLFTE SPOR KARİYERİ YAPMA ŞANSI DAHA YÜKSEK”
Ne kadar çocuk az bilinen golf sporunu oynamaya başlarsa milli oyuncu olma şansı futbol ya da basketboldan daha fazla ve de sağlandığı imkanlar bakımından avantajlı.”

“GOLF ÇOCUKLARI ÇOK ÖZEL BİR CAMİAYA DAHİL EDİYOR”
Türkiye Golf Federasyonunun İstanbul Gençler Golf Akademisi sporcularına çok özel imkanlar sunduğunu ve malzeme desteğinde bulunduğunu belirten Salmanlı, “Golf çocukları sporcu kimlikleriyle çok özel bir camiaya dahil ediyor. Özel insanlarla tanışıp, farklı yerlere gitme imkanı var bu çocukların golf sayesinde. Federasyon diyor ki “Çok fazla sayıda sporcu çıkartıp bunların arasından milli olabilecekleri yetiştirmeliyiz”. Golf konusunda olimpiyatlar ve yurt dışındaki turnuvalarda katılımcı sporcu sayımız çok az. Gazeteniz aracılığıyla Silivri'de golf adına ciddi çalışmaların yapıldığı ve bunlara erişim imkanının düşünüldüğünden daha kolay ve devamında çocukların geleceği açısından çok faydalı olabileceğini anlatmak istiyoruz. Her çocuk kendi kategorisine göre yarışıyor ve mutlaka güzel dereceler elde edebiliyor. Bu derecelerin karşılığında da Federasyonun belirleyeceği elemelere katılıyor. Ford veya BMV gibi veya düzenlenecek farklı turnuvalarda yarışıyor. Kısa bir süre önce çocukların fiziksel yapılarına bakıldı, yağ, boy oranları, vücut gelişimi ölçümleri, beden gövde uzunluğu gibi incelemeleri yapıldı. Bunlara teknik alt yapı olarak bakılıyor. Sırf spor olsun değil bilimsel bir dayanakla süreç işliyor. İstanbul Gençler Golf Akademisi Türkiye'de bir ilk. Hafta içi çocuklar salon çalışması yapıyor, hafta sonu Klassis Golf'ün sahasında çalışmalarını yapıyor. 16 yaşından sonra çocuklar milli olmaya başvuruyor. Golf Federasyonunun sunduğu bağlantılar sayesinde yurt dışında sporcu kimliğiyle istenirse spor akademisi veya farklı alanlarda tamamen burslu üniversite imkanı var. Federasyon ilk başlangıçta 6-7 Bin TL'lik sopaları çocuklara veriyor. Çocuğunuzu her hangi bir spora yazdırdığınızın üstünde bir maliyeti yok aileler için. Ancak fiziksel ve eğitim, hayata hazırlık sürecindeki imkanları ortalamanın çok üstünde. Golf sporu çocuklara eşsiz eğitim ve kariyer imkanlarının önünü açıyor. Bu fırsatlar kaçmaz” dedi.


DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN
İstanbul Gençler Golf Akademisi'nin Silivri'de devam eden çalışmaları, sunduğu imkanlar hakkında daha geniş bilgi için Pazartesi, Çarşamba ile Cuma akşamları saat 19.00 ile 21.00 arasında Alibey Kapalı Spor Salonundaki çalışmalarını ziyaret edebilirsiniz.


Sevginar SALİ

YORUM YAP