Silivri’de büyük buluşma

Silivri’de büyük buluşma

30.03.2019 13:43:35

CHP'li Muharrem İnce, Başkan Işıklar ile birlikte Silivri Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen mitingde halka seslendi. İnce: “Burada maya tutmuş, olmuş bu iş..” dedi.

24 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Silivri'de halka hitap etti. Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ile birlikte Atatürk Meydanı'nda büyük buluşma gerçekleştiren İnce'yi binlerce Silivrili coşkuyla karşıladı. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve Belediye Meclis Üyesi adaylarının yer aldığı coşkulu mitingde, soğuk havaya aldırış etmeyen Silivrililer alanı bayraklar ve meşalelerle renklendirdi.

Işıklar: “Silivri Tamam..!”
Coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Işıklar, şunları söyledi: “Bu gece de görüyorum ki Silivri tamam, tamam Silivri..! 10 yıldır Silivri'yi koruyarak, üretimi, kültürü, bir arada olmayı, sporu, eğitimi, dayanışmayı tercih ettik. Biz olduk, beraber olduk hepimizin kültürlerini Silivri'de kaynaştırmayı, o mübarek dinimizi meydanlar içinde yaşamayı başardık. İstanbul'u mahfedenler, İstanbul'a ihanet ettik dediler şimdi İstanbul bizim aşkımız diyorlar! İnsan aşkına ihanet eder mi? Bu güzelim toprakları üretim için, çoluğumuz çocuğumuz için, Türkiye'de ilk kez eğitim vererek, üreterek zenginleşmeyi, yerel kalkınmanın ülkedeki tek örneğini burada kurarak, gözümüz gibi bakarak koruduk. Türkiye'nin gözbebeği olan Silivrimizi üretimle, üniversiteyle, bilimle akılla zenginleştireceğiz. İnanç turizmi, hizmet sektörleri.. Zenginliğimizin yerin üzerinde olduğunu gösterdik.

“Silivri'yi Arazi Çetelerine Teslim Etmek İsteyenler Var, Oyuna Gelmeyin!”
Bir macera peşine atmak istiyorlar, başı başka altı başka Silivri'yi paylaşma içine atmak istiyorlar. Bir tane daha var biz daha önce bu filmi gördük, hangi ışıkta yandığı belli değil. Silivri'yi arazi çetelerine teslim etmek isteyenler var, kendilerinin söyleyemediklerini yancıları söylüyor. Cevap vermeye değer bulmuyorum.! Kap içinde ne varsa onu sızdırırmış.. Kendi hırsları kendi kişisel hesaplarına bu şehri peşkeş çekmeye çalışanlara karşı yapacağımız şey; oyuna gelmeyip oyları bölmeyeceğiz.

“Atatürk'ün Gösterdiği Yoldan Bilimle, Akılla Yürümeye Devam Edeceğiz”
Bu nefret siyasi artık bitecek. Silistre'sinden Kafkas'larından Ağrı'sından Samsun'una kadar kopup gelerek Silivri'ye yaşayan tüm hemşerilerime sesleniyorum; hepimizin Silivri'sinde hepinizin belediye başkanı olarak söylüyorum; topraksız tohum, unsuz ekmek olabilir mi? Üreterek bu topraklardan zenginlik fışkırtarak, küllerinden doğan Anka kuşu gibi geleceğe kanatlanacağız. Büyük Atatürk'ün gösterdiği yoldan bilimle, akılla yürümeye devam edeceğiz. Haydi kalk ayağa Silivri, şimdi koşma, geleceğe koşma zamanı.

“Umudun, Huzurun Başkenti Silivri Olacak”
Şimdi bize bir görev var İstanbul ile beraber büyük mega projeyi Silivri'den başlatıyoruz. Silivri tarımın kalkınmanın sanayinin yeni bir umudun başkenti olacak. Umudun, huzurun başkenti Silivri olacak. Taze bir başlangıca, Silivri'nin huzuruna hep birlikte yürüyoruz. Allah yardımcımız olsun, büyük umutların büyük Silivri'sinde buluşmak üzere.”

İnce: “Silivri'de Maya Tutmuş, Olmuş Bu İş..”
CHP'li Muharrem İnce konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Burada maya tutmuş, tam da Silivri Yoğurdu gibi olmuş burası olmuş bu iş..! 1930'dan bu yana belediye seçimleri yapılıyor. Rahmetli İsmet Paşa, Adnan Menderes, Turgut Özal, Demirel, Ecevit, Erbakan, Türkeş, Erdal İnönü… Hepsi rahmetli oldu. Hiçbiri meydanlarda ‘Bu bir beka seçimidir' demedi, ‘Benim istediğim adayı seçmezseniz onu görevden alırım' demedi. Hiç kimse belediye seçimiyle devletin geleceği arasında bir bağ kurmadı. İlk kez birisi geliyor ‘Bu bir beka seçimidir' diyor. Bu, Türkiye'nin başı belada, her an batabilir, Türkiye zor günler yaşıyor demektir. 3 oy fazla almak için Türkiye'nin beka problemi var demek, bu ülkeye kötülük yapmaktır. Bu bir beka değil, zekâ seçimidir.

“Özcan Işıklar Silivri'yi Ranta Teslim Etmedi”
Belediye başkanları projelerini anlatacak. Yüreklilikle şunu söyleyebilirim; Özcan Işıklar Silivri'yi ranta teslim etmedi. Seçim döneminde Türkiye'yi yönetmeye aday insanlar, meydanlarda iki şey konuşmalı bir; tencereyi iki; geleceği.. Tencerede et mi kaynıyor dert mi bunu konuşacağız.. Bu Türkiye ilk kez patates soğan kuyruğunu gördü, kuyruğun varlığımı olur kardeşim! Her seçimin kendine özgü sloganı vardır, kafalara kazınmış sloganlar vardır partilerin. Bu seçimin sloganını ben yazsam ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, nasıl oy vereceksin seni soyana..!' diye yazardım. Meydanda soğanı konuşamıyor milletin kafasına çay atıyor, meydanlarda patatesi Sırbistan'dan ithal ettiği eti konuşamıyor, bakanları cennetten sırhat köprüsünden geçme garantisi veriyor! Türkiye'yi yönetmek isteyenler geleceğimizi, çocuklarımızı konuşacak, 4,5 milyon gencimiz işsizse ciddi bir problem var demektir. Her doğan bebeğimiz borçla doğuyor. Size ekonomiyi anlatıyorum, 200 TL en büyük banknot 2009'da bununla 131 dolar alıyorduk, bu sabah 35 dolar alabiliyoruz işte Türkiye'nin özeti bu. Torunumuzun geleceği, Türkiye'nin ekonomisi bu!

“Oylarınızı Bölmeyin”
Burada birileri çok konuşuyor, benim de adımı ağzına alıyor, unutma fiyakanı bozarım haddini bileceksin! Sizden bir tek şey istiyorum; oylarınızı bölmeyin. Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit bir memleketi kurtarır. Silivri'de belediye başkanı seçimi yok o garanti ama oyları bölmeyin iki meclis üyesi daha fazla çıksın. Özcan Işıklar'ı size, sizi Allah'a emanet ediyorum. Akşamın bu vaktinde, burada bu soğukta olduğunuz için sizleri kutluyorum, teşekkür ediyorum. Başaracağız, başaracağız, başaracağız!”

YORUM YAP