Silivri’de Berat Kandili özel yayını yapıldı

Silivri’de Berat Kandili özel yayını yapıldı

9.04.2020 11:18:42

Silivri Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Berat Kandili Özel Yayını” Silivri BelTV ekranlarından canlı olarak yapıldı.

Her yıl Şaban ayının 15'inci gecesi Kuran-ı Kerim okunarak ve dualar edilerek idrak edilen Berat Kandili nedeniyle Silivri Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde hazırlanan özel program Silivri BelTV canlı yayınında yapıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan programda, daha önce okunmuş olan 118 Hatmi Şerif, 1392 Sureyi Yasin, 567 Fetih Suresi, 755.000 Kelime-i Tevhid ve 186.500 Selat-ü Selamın duası edildi.

MÜFTÜ SAĞLAM GECENİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Vaiz Ali Öztürk'ün moderatörlüğüyle gerçekleştirilen programda Berat Kandili'nin anlam ve önemini anlatan İlçe Müftüsü İsa Sağlam, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen gecenin nasıl değerlendirilmesiyle ilgili bilgiler paylaştı. Müftü Sağlam, konuşmasında şu mesajları verdi: “Cenab-ı Allah geceleri günlerden, günlerden geceleri üstün kılmamıştır ancak, bazı gecelerde veya gündüzlerde oluşan olaylar, o geceyi veya gündüzü diğerlerinden faziletli kılmıştır. Bu geceyi özel kılan altı durum vardır. Birincisi, hayat reçetesi olan Kuran-ı Kerim'in Berat Gecesi'nde Levhi Mahfuzdan yeryüzü semasına inzal olmasıdır. İkincisi, kulun ne yapacağını bilen Cenab-ı Allah cc bu gece kullarının ne yapacaklarını meleklerine vermeye başlamasıdır. Üçüncüsü, bizim ilk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa'dan, kıblemizin Kabe-i Muazzama'ya, Mescid-i Haram'a döndüğü zaman dilimi olmasıdır. Dördüncüsü, bu gece af kapısı olup çokça kişi af edilecek. Peygamber s.a.v. bu gece beni Kelb kabilesi koyunlarının kılları adedince kişi af edilir buyurmaktadır. Bizler de af kapısından yararlanalım. Beşincisi, amellerin Cenabı Allah'a arz edilmesidir. Altıncısı da bu gece yapılan dualar geri çevrilmez, gelin hep birlikte dua edelim. Recep ayının ilk gecesi yani Regaip Gecesi, Şaban aynın ortası Berat Gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda yapacağımız dualarımız geri çevrilmeyecektir. Bu geceyi nasıl değerlendirelim? Kuranı Kerim okuyarak, tefekkür, tövbe, dua ederek değerlendirmeliyiz. Özellikle bu geceyi ibadetle gündüzünü de oruçla geçirerek bu gecenin bereketinden istifade etmeliyiz.

“CAMİLERİMİZDEN UZAK BİR GECE YAŞIYORUZ HÜZÜNLÜYÜZ”

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile bu mübarek gecenin canlı yayınlarda halkımıza ulaşıyoruz. Bizler de gerek sağlık bakanlığımızın, gerek devlet erkânımızın gösterdiği sosyal mesafeyi koruyarak, yayınlarımızı gerçekleştiriyoruz. Sağlığımızı korumamız lazım. Evdekal, Sağlıcaklakal sloganlarına uyalım. Bu programı uygularken tedbirler alındığını görmek de bizleri ayrıca mutlu etti. Bizleri bu güzel mekanında ağırlayan genç kardeşlerimize, bu mekanı ve bu imkanı bizlere sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz Bey'e teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah en kısa zamanda bu hastalıktan kurtulup camilerimizde bu güzel yayınları yapabilmeyi bizlere nasip etsin.” dedi.

ÖZTÜRK: DUA VE GÖNÜLDEN YAKARIŞLA BU GECEYİ ARZ EDELİM

Koronavirüs salgın hastalığından kurtulmak için dua eden Vaiz Ali Öztürk,  “Allah Resulü buyuruyor ki; ‘Berat Gecesi güneş battıktan sonra, Allah (c.c.) semaya tecelli eder ve derki; ‘Yok mu benden af isteyen onu bağışlayayım, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu benden derdi olup derman isteyen derman olayım, yok mu benden şifa isteyen ona şifa vereyim.' Rabbim güneş doğana kadar biz kullarına böyle seslenir. Özellikle bu zor günlerimizde, insanlığın karşı karşıya kaldığı bu zor imtihanda, bu salgın hastalığın karşısında bizlere düşen, imanlı gönüller olarak bu meseleyi, bu sıkıntıyı kalbimizin tüm derinliklerinden arz etmemizdir. Aciz durumda olan biz kullar yapacağımız dua, gönülden yakarış ile beraber Yüce Rabbimizin Şafi ismini tecelli ettirmeye çalışmalıyız. Rabbim bu geceyi hepimize güzel ifa ve ihya etmeyi nasip eylesin. Yarın da güzel bir geceye hep beraber uzanalım inşallah.” diye konuştu.  Programda, Silivri İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hanifi Dursun, İmam Hatip Süleyman Özden ve Vaiz Sebahattin Erdoğan tarafından Kuran Tilaveti yapıldı, dualar ve ilahiler seslendirildi. Daha önce okunmuş olan 118 Hatmi Şerif, 1392 Sureyi Yasin, 567 Fetih Suresi, 755.000 Kelime-i Tevhid ve 186.500 Selat-ü Selamın duasının yapılmasının ardından program sona erdi.

YORUM YAP