Silivri’de bayram temizliği

Silivri’de bayram temizliği

26.05.2020 13:01:53

Kısıtlamalar nedeniyle Silivrililer son dört günü evlerinde geçirirken Silivri Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri hazırlık için öncesinde olduğu gibi bayramda da çalışmaya devam etti. Silivri'de günler önce başlayan bayram temizliği hız kesmeden yakın, uzak her noktaya ulaşarak sürüyor.

Sokağa çıkma kısıtlamaları ve bayram süresince Silivri Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri mesailerini aralıksız sürdürdü. Erken gelen ve oldukça fazla yoğunlaşan yazlıkçı nüfusa rağmen rutin çöp toplama ve temizlik çalışmalarının dışında ayrıca atık toplama, konteynerler, meydan, yol ve kaldırımların temizlenip, yıkanması, ot biçimi, mıntıka temizliği için ekipler kesintisiz iş başındaydı.

TEMİZLİK EKİPLERİ BAYRAM MESAİSİNDEYDİ

Son günlerde yapılan çalışmalar kapsamında; Çanta Mahallesi çöp konteyneri, Değirmenköy meydan ve PTT önü, Hacı Pervane Caddesi kaldırım ve Fikret Gündoğan sokaktaki çöp konteyneri yıkandı.

Kadıköy Mahallesi'nde meydan havuzu temizlendi, Semizkumlar Mahallesi'nde kaldırımlarda yabani ot temizliği yapıldı, Kumluk Mevkii'nde atık toplama gerçekleştirildi, Mimarsinan Mahallesi, Kavaklı Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Yeni Mahalle, Cumhuriyet Mahallesi, Semizkumlar ve Sargün Caddesi üzerinde, Ortaköy, Kadıköy ve Selimpaşa Mahallesi Araptepe Mevkiinde Kumluk'ta atık toplama yapıldı.

Yeni Mahalle Salkım, Yeni Ufuklar ve İhlas sokakta arsalar temizlendi, Yenimahalle Hülya Sokak'ta otlar biçildi, Kurfallı Mahallesi Park temizliği ve ot biçimi çalışmaları, Akören yol ve kaldırım temizliği

Yenimahalle, Mimarsinan Mahallesi, Sanayi Sitesi, Selimpaşa, Ortaköy, Cumhuriyet Mahallesi genelinde atık toplama, Kadıköy Bağlar Caddesi kanal temizleme ve Bekirli Park temizliği ile ot biçimi işlemleri tamamlandı.

Ortaköy Mahallesi meydan süpürme, ot biçme ve atık toplama, Selimpaşa Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi atık toplama ile Yeni Mahalle ot biçme ve atık toplama ekiplerin bayram süresince gerçekleştirilen çalışmalar arasındaydı.

Silivri Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında; Fatih Mahallesi, Alibey Mahallesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi çarşı merkezi ve sahil bölgesinde, çöp konteyneri ile kaldırımlarda dezenfektanlı su ile yıkama temizleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemiz genelindeki çalışmalar devam devam ederken Silivri Sahilinde mıntıka temizliği, Yeni Mahalle'de atık toplama,  Devlet Hastanesi çevresinde kaldırım yabani ot temizliği,  Selimpaşa Mahallesi,  Gazitepe Mahallesi,  Kavaklı Mahallesi,  Ortaköy Mahallesi atık toplama gerçekleştirildi,  Selimpaşa Mahallesi İzzet Gürcay Caddesi ve taş yol dere kenarında ot biçimi, Gümüşyaka Mahallesi'nde atık toplama, Değirmenköy Mahallesi'nde yeşil alan yabani ot temizliği ile Selimpaşa - Ortaköy yolu üzerinde atık toplamayla ekipler kısıtlama günlerindeki mesaisini sürdürdüler.

ÇÖP KONTEYNERLERİNİN YER ALTINA ALINMA ÇALIŞMASI DEVAM ETTİ

Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ayrıca çöp konteynerlerinin yer altına alınmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor.

YIKAMA FAALİYETİ DE KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

Ekiplerin su jeti ile kaldırım ve çöp konteyneri yıkama, temizleme çalışmalarına titizlikle devam ediyor.

Haber Merkezi

YORUM YAP