Silivri’de anlamlı devir teslim

Silivri’de anlamlı devir teslim

14.05.2019 15:34:58

Milli Mücadelemizin 100. yılında Selanik'ten Samsuna'a yola çıkan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün doğduğu evden alınan toprak ve Şanlı Bayrağımız Silivri'de yapılan devir teslimle İstanbullu bisiklet sporcularına emanet edildi.

Milli Mücadelemizin başladığı 19 Mayıs 1919'un 100. yılı dolayısıyla Selanik'ten Samsuna'a yola çıkan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün doğduğu evden Samsun Mübadele Derneği tarafından alınan toprak ve Şanlı Bayrağımız 12 Mayıs 2019 Pazar günü İstanbul ilimiz adına Tekirdağ Sınırından İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan ve Büyük Mübadele Derneği tarafından alınarak Silivri'ye getirildi.
13 Mayıs 2019 Pazartesi günü, İlçe Kaymakamı Ali Partal, İlçe Garnizon Komutanı Güngör Güraslan, Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, muhtarlar, Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Ali Rıza Emre, Silivri Motosiklet Kulübü üyeleri ve bisiklet sporcuları Kaymakamlık önünde bir araya geldi.
Silivri İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan, Milli Mücadelemizin 100. yılında Selanik'ten Samsuna'a yola çıkan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün doğduğu evden alınan toprak ve Şanlı Bayrağımızı Tekirdağ'dan İstanbul adına aldıklarını paylaştı.
İlçe Kaymakamı Ali Partal, getirilen toprağı ve şanlı bayrağımızı Turgut Reis İlkokulu öğrencilerin elinden alarak Samsun'a ulaştırmak üzere İstanbullu bisiklet sporcularına teslim etti.

PARTAL: TÜRK BAYRAĞIMIZ VE SELANİK'TEN GELEN TOPRAK SAMSUN'A ULAŞTIRILACAK
İlçe Kaymakamı Ali Partal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye-Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonunun organize ettiği bu etkinlik Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonunun destekleriyle gerçekleştirilmekte. 19 Mayıs 1919 yılı Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıldönümünü kutlayacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı gençlerimize bayram olarak hediye etti. Milli Mücadelemizi 19 Mayıs'ta başlattı. 19 Mayıs aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, kurtuluş mücadelenin meşalesinin yakıldığı bir tarihtir. İnşallah bu yıl da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramımızı 100. yılında en güzel duygularla kutlayacağız. Bağımsızlığımızın sembolü Türk Bayrağımızı ve Selanik'ten gelen toprağımızı sporcularımıza vereceğiz, onlar da bu emaneti en iyi şekilde taşıyacaklar ve Samsun'a ulaştıracaklar. Katıldığınız için teşekkür ediyorum.”

EMRE: EMANETİ KOCAELİ SINIRINA ULAŞTIRACAĞIZ
Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Ali Rıza Emre, “Milli müdafaanın 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Selanik'ten Samsun'a ulaştırılmak üzere Atatürk'ün evinden alınan toprak ve bayrağımız İstanbul sınırına ulaştı. Biz de Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği olarak bisiklet sporcularımızla birlikte bayrak ve toprağı devralacağız. Gebze Kocaeli sınırına giderek oradaki bisikletçilere bu emaneti götüreceğiz.”
Bisiklet sporcuları emaneti alırken, gururla taşıyarak arkadaşlarına ulaştıracaklarını ifade ettiler.
Silivri Motosiklet Kulübü Üyeleri, konvoy halinde İstanbullu Bisiklet Sporcularını uğurladı.
Silivri'de yapılan devir tesliminin ardından Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilciliğinin organizasyonunda İstanbul Bisiklet Sporcuları konvoyu, Kocaeli İli Bisiklet Sporcularına Bayrak ve Toprak teslimi yapılmak üzere Gebze'ye doğru yola çıktı. Böylece İstanbul geçişi tamamlanacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP