Silivri bu hastaneye sığmıyor!

Silivri bu hastaneye sığmıyor!

15.06.2017 11:40:54

Büyüyen Silivri, artan ihtiyaç kapasiteleri… Mevzu bahis sağlık olunca herkesin konuya odaklanması gerekli. Ayda 75 Bin kişilik sirkülasyonun olduğu Devlet Hastanesinin acil ek bina ihtiyacı var. Silivri'nin ise ciddi bir sağlık yatırımına… 2019'da üç seçim birden var; ey Silivri halkı iyi seyret senin sağlığını kim düşünüyor, kim umursamıyor!

Mart 2009 tarihinde Yeni Mahalledeki yeni binasında hizmet vermeye başlayan Silivri Devlet Hastanesinde ek bina ihtiyacı giderek daha acil bir hal alıyor. İstanbul 3. Bölgede ek bina yatırımı alamayan tek hastane olarak bilinmekle övünecek halimiz yok!
Aylık 75 Bin kişilik hasta sirkülasyonu olan hastanede koridor boşlukları muayene ve hasta odasına dönüştürülürken artık bu açıdan da ilerleme şansı yok.
Her şeyi konuşan idarecilerimiz, yetkililerimiz, siyasilerimiz ve STK'larımızdan bu konuyla ilgili bir girişim ve takibe rastlamadıysanız yalnız değilsiniz!
Halka hizmet, gerçek ihtiyaçlarının takibi ile mümkün. Devlet Hastanesinin mevcut otoparkına ek bina yapılma şansı var. Yanında bulunan Hazine'ye ait alanında otopark olarak değerlendirilmesi gerekli.
Kısa vadeli ve en az maliyetli çözüm önerilerinden birincisi bu…
İkincisi Klasiss Bölgesinde bulunan 20 dönüme yakın sağlık alanı, daha önce temel de atılan bölgeye yeni bir hastane yapılması…
Gerçek gündemimize dönmeye ne dersiniz? Allah kimseyi düşürmesin ama gerektiğinde iyi bir sağlık hizmeti şansımız olsun'u kim önemsemez?
CHP'li bir Belediye Başkanı olarak Özcan Işıklar bugün Sağlık Bakanının kapısını bu acil ihtiyacını anlatan dosya ile çalsa, iktidar partisi siyasileri ne yapmaz? Belki bizi şaşırtırlar hepsi birlikte Silivri'nin ihtiyacı için Ankara'nın yolunu tutarlar, burada kısır çekişmelerden kendilerini sıyırarak bizi şaşırtırlar…
“2018 şansı kayboldu” deniyor… 2019 yatırım programına alınsa bile yeni hastane veya ek binanın tamamlanması en iyi ihtimalle 3-4 seneyi bulur…
Bir yandan İstanbul planlarında Silivri için öngörülen 1.5 Milyonluk nüfus, diğer yandan her geçen gün büyüyen cezaevi…
Halkın sağlığını düşünmeseniz bile; ki düşündüğünüzü iddia ediyorsunuz ve biz buna inanmak istiyoruz, kendiniz için bu yatırıma odaklanın sevgili yetkililerimiz, seçilmişlerimiz ve idarecilerimiz.
Silivri Devlet Hastanesi mevcut binaya sığmıyor! Koridordan bozma alanlarda muayene, hasta odaları vs icat ediliyor…
Bilmiyorduk; buraya kadar…
Artık herkes biliyor… İster bu çığlığa kulak verirsiniz, dilerseniz ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini alamayan vatandaşın kulaklarınızı bol bol çınlatmasını göze alırsınız…
Silivri, daha 8 yıl önce yapılan devlet hastanesi binasına maalesef artık sığmıyor! Bakalım bu konuda neler yapılacak?
Sevginar SALİ

YORUM YAP