Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Alparslan Çalış: Yüze gülmekten daha önemlisi, esnafa sahip çıkmaktır

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Alparslan Çalış: Yüze gülmekten daha önemlisi, esnafa sahip çıkmaktır

30.12.2017 11:20:21

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Adayı Alparslan Çalış ve ekibi, esnaf ziyaretlerine yenilerini ekleyerek destek arayışlarını sürdürüyor.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Adayı Alparslan Çalış, ekibiyle birlikte çarşı merkezinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde esnafla buluşuyor, kendini ve ekibini tanıtarak, yapacakları çalışmalara dair açıklamalarda bulunuyor.

ÇALIŞ: SİLİVRİ ESNAFININ İYİ OLMASI, SİLİVRİ NÜFUSUNUN ÜÇTE İKİSİNİN İYİ OLMASI DEMEKTİR
“Yüze gülmekten daha önemlisi, esnafa sahip çıkmaktır” diyen Çalış, çarşı ziyaretlerini şöyle değerlendirdi: “Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan esnaf ve sanatkârları, devlete yük olmadan, kendi emeğini, küçük sermayesiyle birleştirerek işini kurup ailesini geçirmekte, yanında işçi çalıştıracak istihdam yaratmaktadır. Bu ülkede esnaf ve sanatkârın işi ne kadar iyi olursa, işsizlik sorununa, üretime, piyasaların işlemesine kısacası ülke ekonomisine katkısı o derece büyük olmaktadır. Esnaf ve sanatkârımızın durumunun iyi olması demek ülkemizin üçte birinin durumunun iyi olması demektir.
Bunu Silivri'miz için belirtirsek, bu oran daha da büyümektedir. Silivri esnafının iyi olması demek Silivri nüfusunun üçte ikisinin durumunun iyi olması anlamına gelmektedir.

“SORUNLARI ORTAK AKILLA ÇÖZMEK İSTİYORUZ”
Bir yerin Esnaf ve Sanatkârlar Odası demek, o yerin ticaretinin aynası demektir. Aynanın net ve pürüzsüz bir görüntü vermesi ancak odanın verimli faaliyetleri ile mümkündür. Bu bağlamda biz, esnaf ve sanatkârlarımızı çok geniş bir yelpazede kabul etmekte; ortak sorunların yanı sıra mesleki ve kişisel sorunların da çözümünü takip etmeye kararlıyız. Bu noktada sorunları ortak akılla çözmek istiyoruz.

“ODAMIZ, AHİLİĞİN ALTIN ANAHTARIYLA AÇILACAK”
Yönetimine talip olduğumuz odamız, evimizin odası gibi sıcak, huzurlu ve samimi olacak Ahiliğin altın anahtarıyla açılacak: “Elini, kalbini, kapını açık tut” diyoruz biz de… Biz talip olduğumuz kurumu, evimizin odasıyla karıştırıp, yan gelip yatanlardan olmayacağız. Ekonomik kriz içinde, ağır vergi ve kira bedelleriyle boğuşan esnafımıza destek, teknik ihtiyaç ve mesleki eğitimlerine katkı sağlayarak sadece aidat tahsil eden bir kurum olarak kalmayacağız. Vergisini, aldığı krediyi, SGK primini, kira bedelini ödeyemeyen esnafımızın kurumumuza işi düştüğünde, ilk iş olarak önüne geçmiş aidat borcunu koymayacağız. Unutmayalım ki, sınavlar haricinde: “Komşudaki yangın büyürse, o yangın hepimizi yakar”… Biz yangını körüklemeye değil, hep birlikte söndürmeye talibiz.

Yeni bir yıla girerek yeni bir başlangıç yapmamıza günler kala, adımımızı attığımız bu yolda hızla, hizmetle ve birlikte ‘Başlamak, bitirmenin yarısıdır' ilkesiyle yeni yılınızı kutlar, bol ve haklı kazançlar dilerim.”

Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Bu gösteri kaçmaz
Sonraki » Hoşça kal 2017

YORUM YAP