XXXXX

Silivri Bildiğiniz Gibi...



Yerel seçimlerin ardından özenle konular ve yaşananlara müdahil olmamak için çaba sarf eden Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan'ın, dün gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette vurguladığı çok önemli bir nokta var. 1/5000'lik planlara ilişkin itiraz sürecinde Silivri Belediyesi'nin bir ön kurulla şikâyetlerin haksız olanlarını eleyebileceği, bu şekilde de İBB'nin iki bine yakın itiraz ile Silivri ayağında kilitlenmesinin engel olunabileceği gibi. İBB'ye 1/5000'lik planlarla ilgili intikal eden tüm itirazların mecliste görüşülme zorunluluğunun Silivri'de inşaat sektörünü 2-3 yıla yakın bir süre kilitleme tehlikesi ilçemiz açısından olumlu bir gelişme sayılamaz.
Planlara ilişkin mutlaka haklı itirazların da bulunduğunu, bunları geçmiş dönemde kendilerinin de gördüğünü belirten Turan, haksız itirazlar nedeniyle tüm planların tehlikeye atılmasının engellenmesi gerektiğini vurguladı.


Gözler, sözler bu ara Silivri Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çöp ihalesinde. Enteresan senaryolar, yazılıp çiziliyor. Sanal ortamda, sokakta herkes bu konudaki iddialara bir yenisini kendinden ekleyerek bir başkasına aktarıyor. Bu iddiaları yazmak yerine, ihalenin sonucunu aktarmak daha mantıklı geldi bana. Ama ihale sürecini Silivri Belediyesi Eski Başkalarından Selami Değirmenci'nin bizzat takip etmesi, konuyla ilgili en kesin bilgi. İnsan ilgilenmediği veya merakını çekmeyen bir şeyi niye takip etsin!? Ya da bugüne kadar Silivri Belediyesi'nin hangi ihalesini takip etti de şimdi bunu durduk yerde mi izliyor!? Selami Değirmenci, bildiğimiz gibi, bıraktığımız gibi… Yine aday…. Yine her an her şeyi yapacak durumda!  


Bir de şimdiki başkanımıza bakalım! Üniversite sevdasını sürdürüyor… Silivri'ye üniversite getirmeyi başaramasa bile bu uğurda akademik heveslerini ilçemize davet ettiği kurumlarda ders vererek gideriyor... İnsanın hevesi içinde kalmasın zaten! Herkes, her istediğini yapabilsin bu hayatta! Yapamayınca içine dert oluyor, kötü oluyor! Tabi bunun için makul şeyler istemek gerekiyor… Olmayacak şeyler isteyip de ne kendinizi ne de başkalarını tüketmeyin!


Silivri SİAD'ın evsahipliğinde bu yıl 13. sü düzenlenen TÜRKONFED 13. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, dün başladı bugün devam ediyor. Bu nedenle köşemizi bugünlük biraz kısa keseceğiz!

HAFTAYI GÜLEREK KAPATALIM!
Selam vermem
Bektaşi halkla hiç ilgilenmez hatta kimseye selam vermez, devamlı içermiş. Yine ayyaş ayyaş dolaşırken bir bilgeyle karşılaşır. Bilge ona uzunca nasihat eder, insanlara selam vermenin nekadar önemli olduğunu anlatır.
O günden sonra Bektaşi keçi görür selam verir, ağacı görür ona selam verir, havada uçan kargaya selam verirmiş. Yoldan geçmekte olan değirmenciyi görür ona da selam verir ve “beni değirmenine götür un nasıl olur merak ediyorum” der.
Değirmenci kabul eder ve değirmene giderler. Bektaşi değirmenin kapısına selam verir ve incelemeye başlar ve incelediği değirmenin her parçasına selam verir. Dönmekte olan değirmen taşı dikkatini çeker ve selam vererek incelemeye başlar; bu arada ceketi, dönen taşların arasına sıkışır. Çeketini çeker lakin gücü yetmez ve yere düşer canını zor kurtaran bektaşi:
-Bundan sonra dönenlere selam verenin taa... der.

GÜNÜN SÖZÜ
Hatadan korkan bir insan hiçbir şey yapamaz.    Abraham Lincoln

YORUM YAP