XXXXX

Silivri Belediyesinin Son Anketi

Silivri Belediyesi, 2,5 yıllık görev süresinin ardından kamuoyunun nabzını ölçmek için bir kamuoyu anketi yaptırdı. Konusu epey geçti, çalışmaların ayrıntılarını paylaşmak istiyorum sizinle bugün.
Anket bin 567 kişiyle evlerde yapıldı. İlk dikkatimi çeken başlıklar arasında kişilerin doğuştan Silivrili olması ve sonradan gelmesiyle ilgili. Yerlilerin oranı % 31, sonradan Silivri’ye yerleşenlerin oranı %69. Yani Silivri’nin yerli nüfusunun belirleyiciliğini bundan sonraki süreçte daha dikkatli hesaplamak gerekiyor. Hani hep denirdi ya ‘yabancılar’, ‘yerlileri’ geçecek, geçmiş hem de arada önemli bir fark bile oluşmuş.
Silivri’de geçen yıla nazaran en büyük sorun olarak görülen başlık değişmiş. İşsizlik geçen yıl %24’le birinci sırada yer alırken artık %9,7’lere gerilemiş. Son olarak en önemli sorunumuz ‘ulaşım ve toplu taşıma” % 16,9 oranıyla. Onları ‘çöp ve çevre temizliği’ %9,7 oranında takip ediyor. Kanalizasyonu sorun olarak görenlerin oranı % 9,6, ‘otopark’ diyenlerin oranı %5,5, ‘imar’ olarak değerlendirenler %5,5, ‘su sorunu’ diyenler %5,2 ve ‘deniz kirliliği’ olarak ifade edenler %5.
‘Çöp ve temizlik’ sorununun da bir yıl öncekine göre artık dikkat çekerken, kanalizasyon sıkıntılarında azalma, ulaşımda ise kamuoyunun verilerine göre ciddi artış söz konusu.
Silivri Belediyesi’nin 2,5 yıllık hizmetlerinden ‘çok memnunum’ diyenlerin oranı %11,3 (bir yıl öncesinde bu oran %8), ‘genel olarak memnunum’ diyenler %50 (bir yıl öncesinde bu oran % 42), ‘ne memnunum ne de değilim’ diyenlerin oranı %11,9 (bir yıl önce bu oran %18’di; yani bu konuda fikir sahibi olmayanlar bir kanıya varmış). ‘Memnun değilim’ diyenlerin oranında %0,3’lük bir artış var. Bu yıl oran %19,3’ken geçen yıl %19’du. ‘Hiç memnun değilim’ diyenlerin oranında azalma var; Bu yılık ankette oran %7,6, geçen yıl %13 olarak görünüyor.
Vatandaşların belediye ile alakalı ‘eksik gördüğü hizmetler’ konusunda ‘çevre temizliği’ %25,1 oranında birinci sırada. Geçen yıl bu oran %13 olarak görünüyor. Yani bir artış söz konusu.
Bu başlık altında ikinciliği %10’lık bir oranla ‘yağmur suyu’ sorunu alıyor. Geçen yıl bu konuyu hizmet eksikliği olarak görenlerin oranı %13’tü.
‘Çöp toplama’ hizmetinde belediyeyi eksik görenlerin oranı bu yıl %10, geçen yıl için bu oran %17. Yani bu eksikliğin giderilmesi konusunda belediyenin mesafe sarf ettiği anlaşılıyor.
‘Şehir içi düzenlemeler’ konusunda belediyeyi eksik bulanların oranı %8,3, bu oran geçtiğimiz yıl %13. Bu alanda da yerel yönetimin önemli bir mesafe kat ettiği anlaşılıyor.
‘Trafik sıkışıklığı’nı belediyenin eksikliği olarak görenlerin oranı %6,6, bu rakam geçtiğimiz yıl %13.
‘Sosyal ve kültürel faaliyetler’ alanında belediyenin yaptıklarını eksik bulanların sayısında da bir yıl öncesine göre ciddi bir azalma söz konusu. Bu eksikliği belirtenler bu yıl %6,1, geçen sene oran %16.
‘Yeşil alan ve çevre düzenlemesi’ konusunu belirtenlerin oranı bu sene %5,8, bir önceki yıl rakam %9.
Silivri Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sahil düzenlemelerinin etkisini bu alanda yerel yönetimi eksik bulanların oranındaki değişiklikte bariz şekilde hissettiriyor. Bir yıl önce belediyeyi bu alanda yetersiz bulanların oranı %13’ken, bu sene için %5,7. Yarı yarıya bir azalma söz konusu.
“Belediyenin yetersiz hizmeti yok” diyenlerin oranı %22,8.
Haberin devamı 03.02.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP