Silivri Belediyesi Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor

Silivri Belediyesi Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor

30.09.2021 12:40:18

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında protokol imzası gerçekleştirilen ve Ağustos 2021'te temel atma töreni gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi inşaatı hızla devam ediyor.

Silivri Belediyesi'nin yardıma ihtiyaç duyan ilçe sakinlerinin huzuru ve mutluluğu için gerçekleştirdiği projelerin başında gelen Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi iş birliği ile hayata geçirilen Silivri Belediyesi Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezinde çalışmalar kesintisiz sürüyor.

Silivri Belediyesine ait sosyal birimlerin donanımlı bir komplekste tek çatı altında toplanacağı Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezinde; Engelli Eğitim Merkezi, Aile ve Engelli Yaşam Merkezi, Bizden Size Sosyal Market, Aşevi, Sosyal Yardım Mağazası, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Engelsiz Kafe, kütüphane, hobi odaları, spor odası, mutfak atölyesi, oyun odası, meslek edindirme odaları ve el emeği ürünlerin sergilenmesine yönelik üniteler yer alacak.

Sosyal Yardım Müdürlüğü binasında ise; tüm vatandaşlara hizmet verebilecek terapi ve özel eğitim odaları, diyetisyen, psikolog, pedagog, sosyolog, muayene odaları ve fizik tedavi birimleri hizmet verecek. Merkezin açık etkinlik alanları da; amfi tiyatro, engelsiz kondisyon alanı, engelsiz çocuk oyun alanı, engelsiz hobi bahçesi ve etkinlik çayırı gibi bölümlerden oluşacak. Yeni Mahalle'de bulunan Kiptaş 1 Konutları karşısında toplam 15.000 metrekare alanda, 3 ayrı bloktan oluşması planlanan merkez ile Silivri'de yaşayan dezavantajlı vatandaşlara yönelik sosyal belediyecilik hizmetleri daha konforlu ve daha çağdaş koşullarda verilebilecek.

YILMAZ: KİMSESİZLERİN KİMİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Volkan Yılmaz, Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi ile engelli, yaş almış vatandaşlarımıza ve dezavatajlı gruplara donanımlı bir kompleksin içerisinde, tüm birimlerle hizmet vermeyi amaçladıklarını ifade ederken, “Biz, ilk günden beri hizmetlerimiz kimseler için değil herkes için olacak dedik ve bunu ısrarla vurgulamaya devam edeceğiz. Hiç kimse merak etmesin, Silivri'de yaşayan hiçbir vatandaşımız endişelenmesin; biz engelsiz bir Silivri için ilk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. ‘Sizinle beraber, size göre, sizin için' anlayışıyla dezavantajlı grupların, garibin gurebanın, dulun, yetimin, düşkünün yani kısacası kimsesizlerin kimi, kısık seslerin sesi olmaya devam edeceğiz.”

 

YORUM YAP