Silivri Anadolu Lisesi yenileniyor

Silivri Anadolu Lisesi yenileniyor

23.09.2019 10:05:43

Abdurrahman Öztürkoğlu'nun atmasıyla birlikte Silivri Anadolu Lisesi'nde bakım ve onarım  çalışmaları başlatıldı.

İlçemiz ilk lisesi olarak 1969 yılında 18 derslik tip proje olarak kurulan, ilk mezunlarını 1971-1972 eğitim öğretim yılında veren Silivri Lisesi, aralarında değerli iş insanları, siyasetçi ve sanatçılar gibi toplumun önde giden kişilerini mezun ederek toplumumuza kazandırdı. Manevi yönü yüksek olan herkesin gönlünde yer edinen Silivri Lisesi, yıllara daha fazla dayanamayan yorgun binası, fiziksel olarak yetersizliği de eklenince yetkililer tarafından yenilenme kararı alındı. Birkaç dönem ortaokul ve lise olarak hizmet veren bina yenilenerek ortaokula tahsis edilirken, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu'nun binasına taşındı. Birkaç yıldır burada hizmet veren Silivri Anadolu Lisesi'nde yaz aylarında başlayan tadilat çalışmaları devam etmekte.

KISA SÜREDE YAPILAN ONARIMLAR
Abdurrahman Öztürkoğlu'nun 2019 Temmuz ayında okul müdürlüğüne atanmasıyla başlayan onarımın büyük bir kısmı yaz tatilinde tamamlandı. En acil ihtiyaçlardan ve eksiklerden başlanarak yoğun bir çalışma temposuyla okulun çatısı tamir edildi, yağmur suyu alan ve binaya ciddi zarar veren alanlar onarıldı, okulun giriş kısmında ve Atatürk büstündeki eksik mermerler tamamlandı. Aynı şekilde merdivenler onarıldı. Okulun giriş kapısı otomatik hale getirildi ve zemin asfaltlandı. Binanın iç kısmına boya yapıldı. Bay ve Bayan tuvaletler yenilendi. Öğretmenler Odası'na ek mobilya ilave edilerek, öğretmenlere daha rahat ve iyi dinlenebilecekleri ortam yaratıldı. Okulun alt katındaki alanlar temizlenerek yeniden düzenlendi. Buradaki dersliklerden biri yemekhaneye dönüştürüldü. Okul yemekhanesinin Ekim ayında hizmete girmesi bekleniyor. Burada okuyan 815 öğrenci ve eğitimcilere artık sıcak yemek sunulacak.
Okula Resim ve Müzik Atölyeleri kazandırma hedefinde olan okul müdürlüğü, bu yöndeki hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ
Okul Müdürü Abdurrahman Öztürkoğlu, “Kıymetli velilerimiz sağ olsunlar, bize çok büyük ilgi gösterdiler ve desteklerini esirgemediler. Eksikleri ve acil ihtiyaçlarımızı onlarla paylaşmaktan çekinmedik, sonuçta biz bir aileyiz. Velilerimiz de öğretmenlerimiz de ellerinden geleni yapmaya çalıştı. Her şey çocuklarımız için. Onlara daha sağlıklı bir eğitim ortamı yaratmak adına çalışmaya devam ediyoruz. Acilen çözmemiz gereken önemli sorunlarımız var. Onları da inşallah çözeceğiz.
Başta velilerimize, Pehlivanoğlu Beton firmasına, Kardeşlerpen'denCüneyt Elçek'e, Mevlüt Dinç'e, Rıdvan Önal'a, Cemal Kuru'ya, Osman Gökçen'e, Okan Şanlı'ya yaptıkları katkılardan dolayı okulum adına çok teşekkür ediyorum.

“SİLİVRİ ANADOLU LİSESİ, İLÇEMİZİN ÖNEMLİ DEĞERİ”
Silivri Anadolu Lisesi, ilçemiz için büyük değer. O değerin unutulmaması ve yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Toplumun önde gelen insanları, okulumuzdan mezun. İdarecisiyle, öğretmeniyle, öğrencisiyle, mezunuyla ilçemizin hafızasını oluşturan bir aileyiz. Bu aileyi bir arada tutmak ve Silivri Lisesi'nin adını yaşatmak, başarılarıyla geleceğe en iyi şekilde taşımak için çaba sarf edeceğiz.”
Renginar SALİ

  1. Abdurrahman öztürkoğlu Abdurrahman öztürkoğlu

    Siz gibi kiymetli basın mensuplarının ve degerli silivrili hemserilerimizin eğıtıme olan katkısı sayesinde silivri Anadolu lisesine hakettiği yere tekrar gelecektir.. saygılarımla....

YORUM YAP