Silivri, 3. Dünya Teknoloji Konferansı’nda

Silivri, 3. Dünya Teknoloji Konferansı’nda

23.06.2019 15:52:42

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 3. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'na STEM Et Ne Olur, KODLA Senin De Olur!” İSTKA destekli projesiyle katıldı.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “STEM Et Ne Olur, KODLA Senin De Olur!” İSTKA destekli projesiyle, İstanbul Üniversitesi tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'na katıldı. İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan davete İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan ve okul yöneticilerimizden oluşan proje ekibi eğitimciler ve öğrenciler çalışmalarını paylaşmak üzere icabet etti.
Silivri Kaymakamlığının himayelerinde, ilçemiz eğitimine dev yatırım olan STEM Et Ne Olur, KODLA Senin De Olur!” İSTKA destekli proje kapsamında okullarımızda açılan Robotik Kodlama Atölyelerinde yapılan çalışmalar; Erguvan Anaokulu, Turgut Reis İlkokulu, Selimpaşa İlkokulu, Silivri Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi tarafından sergilendi.

KONFERANSIN ANA TEMASI
Açılışı 21 Haziran 2019 tarihinde yapılan ve 23 Haziran 2019 tarihine kadar sürecek olan konferansın ana teması : "Endüstri 4.0 Odaklı İnovasyon, Teknoloji, Girişimcilik ve Üretim" olarak belirlendi. Ayrıca konferansta mühendislik bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve sağlık bilimleri dalları açısından yenilik, girişimcilik ve teknoloji konularının tartışılması amaçlanıyor.
Konferansın genel yönelimi "ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenler, iş dünyası, kamu kesimi ve STK temsilcilerini bir araya getirerek teknoloji, yenilik, girişimcilik ve Endüstri 4.0 temelli ekonomi yaratarak yükselen ekonomilerin orta gelir tuzağından çıkmalarına ve krizlere karşı kırılgan olmayan ekonomiye sahip olmalarını temin için politikalar-stratejiler geliştirmek" olarak belirlendi.
Renginar SALİ

YORUM YAP