XXXXX

Silinmeyen izler

Yeni haftaya yeni heyecanlarla başlıyoruz.
Oldukça hararetli bir 19 Mayıs kutladı Silivri. Hareketin yanında hararetin de olduğunu belirtmek gerekiyor. Ak Parti hükümetinin stat kutlamasını iptal etmesinden sonra ilk kez kutlanan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na iktidar ile muhalefet arasındaki gerilim damgasını vurdu. Ak Parti Milletvekili Gülay Dalyan'ın ilçemizdeki çıkışı, göz önünde oluşu iktidara yönelik tepkiler ile yüz yüze kalmasını da kaçınılmaz kıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu için toplanan protokol arasında Kaymakam yer dahi almazken, Dalyan İlçe Spor Müdürü'nün ‘çelengi birlikte sunalım' teklifine olur dedikten sonra Silivri Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanını da davet etti. Ancak ne Işıklar ne de komutan bu teklife olumlu karşılık vermedi. Özellikle Işıklar'ın ikna edilmesi üzerine yoğunlaşan çabalar sonuçsuz kaldı.
Işıklar, protokolü arkasına alarak Dalyan'la yan yana Ata'nın huzurunda durmak istemedi anlaşılan. Çelenk sunulamayacak olmasını CHP'liler ülke genelinde resmi törenlerden önce karanfil sunarak protesto etti zaten.
Dalyan'ın anıta çelenk sunumu sonrasında gerçekleştirilen yürüyüşte Esma Işıklar'ı daha geride yürümesi konusundaki ikazı ise tam bir talihsizlik olsa gerek. Muhtemelen Belediye Başkanının eşini tanımadı. Tam da kendini kabul ettirmeye başlamışken Silivrililere kolay unutulmayacak bir gafa imza attı, Çorlulu milletvekili.
Neyse Gençlik Yürüyüşü ve akşam düzenlenen konser bayram coşkusunu Silivrililere doyasıya yaşattı gibi görünüyor.
Atatürk'e bağlılığımızı belli günlerde anıtına çelenk sunarak ne kadar ifade ettiğimiz, edebildiğimiz tartışılır. Önemli olan onun fikirleri ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmak adına herkesin üzerine düşen sorumluluğun farkına varmasıdır.
Atatürk'ü ve bu ülke için yaptıklarını önemsizleştirmek kadar saçma bir fikir olamaz, hiç kimse için. Onun, silah arkadaşları ve davasına inananların bu ülke için yaptıkları o kadar büyük ve önemli ki… Bu değerleri inkar etmek ancak bindiğiniz dalı kesmek olur başka da bir şey değil.
Cumartesi günü Gençlik Yürüyüşü'ne katılan Silivrililer, bu ilçede siyasetin hangi temeller üzerine şekil aldığını bir kez daha gösterdi. Türkiye kadar Silivri'yi de çok iyi okumak şart.

AK PARTİ'DE SÜRPRİZ
BİR ADAY ADAYI DAHA
Hüseyin Kapısız'dan sonra cesaretini ve kararlılığını konuşturanlar eksik olmuyor Ak Parti saflarında. Partide ne ölçüde ve ne şekilde kabul görüp görmediği tartışıla dursun yönetim kurulu üyesi Av. Naif Yıldızlar da aday adayı furyasına katılanlar arasına dahil oldu. Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu söyleyen Yıldızlar'ın bu kararı parti kulislerinde önemli yankılar uyandırmaya gebe. Hayırlı olsun!

İyi haftalar...

YORUM YAP