XXXXX

Sıkı Yarış

Silivri hafta sonu dört koldan siyasetçilerin çalışmalarıyla kuşatıldı. Cuma günü İBB Başkanı Kadir Topbaş sürpriz bir ziyaretle Silivri’ye gelerek, ilçe merkezi için hayırlı olsun dileklerinin yanı sıra halka indi ve partisi için destek istedi.
CHP Silivri’de Belediye Başkanı ile destek toplamaya çalışırken, AKP sanki İBB Başkanı imkanını devreye soktu. Topbaş’ın ziyareti kendisinin de ifade ettiği gibi tamamen siyasiydi.
AKP, Silivri’yi kazanmayı ne denli önemsediğini yoğun seçim çalışmalarıyla kuşkuya yer bırakmayacak şekilde hissettiriyor.
CHP’nin Süleyman Çelebisi, MHP’nin Meral Akşener’i her ikisi de Silivri’deydi hafta sonu. 12 Haziran’ın seçmen ile seçilen arasındaki mesafeyi ne denli azalttığını belirtmek gerekiyor. Belediye Başkan Adaylarını görmediğimiz kadar milletvekili adaylarıyla kaynaşma imkanımız devrede bu seçimlerde.
AKP tek başına iktidarı korumak hedefinde, CHP birinci ile arasındaki farkı azaltmak hatta birinci parti olma amacını ortaya koyarken, MHP saldırılara, engellemelere karşı gücünü birleştirerek, alnının akıyla yaşadığı sıkıntıları aşmak istiyor.
Genel seçim yarışı erken başladı ve giderek kızışıyor. Eskiden yerelde genel seçim olduğunu hissetmezdik bile. Bence 12 Haziran siyaseti ve siyasetçileri halka indirmede önemli bir aşama.
Kadir Topbaş, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra gerçekleştirdiği 3. Silivri ziyaretinde üzerindeki tedirginliği attığını hissettirdi. Halkın içine karışması her iki tarafa da iyi geldi. Esnafların ikramda bulunmayı ihmal etmediği İBB Başkanı, giderayak Silivri Belediye Başkanıyla da görüştü. Işıklar, Yar’ın altı ile ilgili yapmayı düşündüğü çevre düzenlemesi projesini Topbaş’a anlatarak, bölge dolgu alanı olup İBB sorumluluğunda bulunduğu için izin istedi. İBB Başkanı, Işıklar’dan projeyi talep etti ve edinilen bilgilere göre yapılmak istenen düzenlemelere sıcak baktı.
Bu ziyaret tabi ki AKP İlçe Başkanı için 12 Haziran’da eline geçecek güzel bir Doğum Günü hediyesi yatırımı oldu.
Devamı 23 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP