Siad Silivri Patent’i ağırladı

Siad Silivri Patent’i ağırladı

3.02.2017 12:13:15

İlçemizde faaliyet gösteren ve patent, marka, tasarım gibi fikri mülkiyet alanlarında hizmet veren Silivri Patent'in kurucusu Makine Mühendisi Patent ve Marka Vekili Salim Şentürk, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Salı günkü toplantısında kendisini ve çalışma alanını tanıtma imkânı buldu.

Patentlerin, faydalı modellerin, markaların, tasarımların ilgili mevzuat hükümleri uyarınca tescilini ve bu hakların korunması ile ilgili işlemleri yapan Makine Mühendisi Patent ve Marka Vekili Salim Şentürk, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği toplantısında kısa bir şekilde kendisini ve kurucusu olduğu Silivri Patent'in temel faaliyetlerini tanıttı.

ŞENTÜRK BULUŞ SAHİPLERİ, GİRİŞİMCİLER VE YATIRIMCILAR İÇİN SİLİVRİ'DE DE BİR BAŞVURU NOKTASI OLMAYI HEDEFLİYOR
Türkiye'nin fikri sermayesinin ve yenilik kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayan Patent ve Marka Vekili Salim Şentürk, şunları söyledi: “1994'den bugüne kadar özel sektörde çalıştım. Yaklaşık 15 sene fabrika ortamında üretim geliştirme, araştırma geliştirme ve fabrika yöneticiliği yaptım dolayısıyla özel sektörü de sanayiyi de çok iyi biliyorum. 10 yıldır da fikri mülkiyetin tüm faaliyet alanlarında çalışıyorum. Yani bir patent-marka vekiliyim. Buluşun çıkmadan önceki halinden çıkmasına, başvurunun yapılmasına, sürecin takip edilmesine ve en son da dava sürecinde bilirkişi olarak çalışıyorum. Hakimler mutlaka patentte, tasarımda veya faydalı modellerde bir bilirkişiye ihtiyaç duyuyorlar. Klasik patent vekilliğinin haricinde yenilik üretme ve araştırma geliştirme noktasında ciddi emek veren bir insanım. Aslen Rizeliyim, yaklaşık 4,5 senedir Silivri'de ikamet ediyorum. Burayı sevdim, Silivri'ye taşınmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Daha önce 19 sene Fatih'te yaşamıştım. Rabbim ne kadar ömür verirse burada yaşamaya devam etmeyi planlıyorum. Şu anda geçmişten gelen müşterilerimin bir yoğunluğu var. %95'e yakın İkitelli Organize, Bayrampaşa-Maltepe civarı ve Beylikdüzü'ndeki müşterilerime hizmet ediyorum. Bu taraflara kendimi tanıtmayla ilgili pek bir zaman bulamadım ama zaman içerisinde bu taraflara da hizmetlerim olacağını düşünüyorum. Benim hizmetim sadece İstanbul ile sınırlı değil. Türkiye'de Konya, Eskişehir, İzmir, Gaziantep'te hizmet verdiğim firmalar var. Home Office olarak çalışıyorum. Her sektörde olduğu gibi fikri mülkiyette de bu konunun uzmanı olmayıp, lise mezunu hatta günümüzde ortaokul mezununa kadar düşen hizmette bir kısırlanma var; bunun da önüne geçmeyi düşünüyorum.”

Salim Şentürk, görev alanına giren konularla ilgili Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetimine yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştireceğinin sözünü vererek sunumunu tamamladı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP