SiAD’ın yeni yönetim kurulu seçildi

SiAD’ın yeni yönetim kurulu seçildi

2.03.2017 15:51:50

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, 11'nci Olağan Genel Kurulunda görev alacak yeni yönetim kurulunu seçti.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğinin 11'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 27 Şubat Pazartesi günü, Silivri Belediyesi Tiyatro Salonu Önder Yılmaz Sahnesinde kaydedilen Genel Kurul Toplantısında, yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı. Yeni yönetim kurulu, en yaşlı üye önderliğinde toplanarak Başkanını seçecek. Yönetim Kurulu Başkanlığına mevcut Başkan Hakan Kocabaş'ın getirilmesi bekleniyor.

KOCABAŞ: 2 DÖNEMDİR BAŞKANLIK YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Hakan Kocabaş, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Değerli, büyüklerim, arkadaşlarım ve kardeşlerim diyerek sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 11'nci Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz. Sözlerimin başında samimiyetin, dostluğun ve özverinin hâkim olduğu bu derneğe 2 dönemdir Başkanlık yapmaktan duyduğum gururu belirtmek istiyorum. Başarılı bir derneğiz çünkü Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğinde “bana ne, bize ne” düşünceleri hiç olmadı. Üyelerimizin her sorununa çare olmaya hatta bölgemiz ve ülkemizin her sorununa katkı koymaya uğraştık. Bunda elbette bizleri yalnız bırakmayan, arkamızda kale gibi duran sizlerin emeği çok büyük. Sorunlara kayıtsız kalmayan ama tarafsızlığını da hiç bozmayan anlayışla bugün gerçekten Türkiye'nin ve Trakya'nın en önemli SİAD'larından biri kabul ediliyor olmak da yönetim kurulumuzun başarısıdır.

“BUGÜN SİLİVRİ'DE PR ÇALIŞMASI YAPILSA SİLİVRİ SİAD BİRİNCİ ÇIKAR”
Birçok faaliyet yaptık. Zaman zaman katıldınız, zaman zaman web sitemizden takip ettiniz şimdi de önemli gördüklerimiz elinizin altındaki raporda ama çalışmalarımızın özeti şudur; birlik ve beraberliğimizi samimiyetle sağlamak, sonra her bir firmamızı örnek firmalar haline getirebilmek için eksiklerini eğitimlerle kapatmaya uğraşmak, bu dernek vasıtası ile iri olup madden fayda sağlatmak ve insanımıza, toplumumuza, çocuklarımıza da katkılarda bulunmak. Çok şükür ki bunların hepsini gerçekleştirdik; ama az ama çok hep dokunuşlarımız oldu. Bunların hepsini takip ettiğinizi bildiğim için sizlere bunları tekrar anlatmayacağım. Bugün Silivri'de bir PR çalışması yapılsa inanıyorum ki birinci Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği çıkar.

“MAKAMLARIN SARHOŞLUĞUNA
KAPILMAYACAK BİR İRADEYE SAHİBİM”
Böyle değerli bir markanın Başkanlığını zirvedeyken bir başka arkadaşıma devrederek yeni anlayış ve yöneticilerin katkılarını getirmeyi arzu ettim. Yapamadıklarımız, beceremediklerimiz vardır diye de bu düşüncemi son 6 aydır bazı arkadaşlarımla, son 4 aydır da herkesle paylaştım. Aynı zamanda önemli bir zamanımı alan dernek çalışmalarının da beni yorduğunu hissederek dinlenmek istedim ancak gerek yönetim kurulumuzun, gerekse üyelerimizin ve derneğin kuruluşunda büyük emekleri olan onur kurulumuzun bu hassas dönemde bir kez daha yönetim içimde olmamı talep etmeleri ancak bana bir emir olarak telakki geldi. Bu konuda yapılan telkinler belki de ilk defa sözümden geri dönmeme sebebiyet verdi ama en azından şunu görmüş oldum ki; makam ve koltuklara yapışmayacak, onların sarhoşluğuna uymayacak kararlılıkta ve rahatlıkta iradem var diye düşünüyorum. En azından bu özelliğimle avunuyorum ve bir dönem daha yönetim kurulumuzun ve genel kurulumuzun tevdi edeceği görevi yerine getireceğimi burada sizlerle paylaşmak istiyorum.

TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU
Tüm üyelerimize, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mesut Söylet'e, Genel Sekreterimiz Adnan Deniz'e, Saymanımız Fahrettin Özger'e, Mürsel Serter'e, Ali Osman Mertöz'e, Tülay İlgen'e, Aynur Süleymanoğlu'na ve Hüseyin Dertop'a verdikleri hizmet için teşekkür ediyorum. Tüm yedek üyelerimize, denetleme kurulumuzun asil ve yedek üyelerine de çok teşekkür ediyorum. Dernek Sekreterimiz Zuhal Türkün ve üyemiz Mehmet Haseski de bu derneğin temel taşlarından. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza birçok arkadaşımız destek verdi ama özellikle Hakan Söylet'i söylemeden geçemeyeceğim. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Başkanlık yaptığım dönem içinde görev alan kaymakamlarımız, belediye başkanımız, siyasi partilerimizin başkanları, cumhuriyet başsavcımız, savcı ve hâkimlerimiz, daire başkanları, sivil toplum örgütleri başkanları, Silivri protokolü ve duyarlı basın mensupları bizleri hiç yalnız bırakmadılar ve her ihtiyaç duyduğumuzda da yanımızda oldular. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada belediyemiz çalışanlarından Orhan Öpçin, Önder Çolak ve Oktay Balcan'ı unutmak mümkün değil. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Devletimize ve bakanlarımıza her ilettiğimiz sorunumuzla ilgilenildi. Bu yönden müteşekkirim. Büyükşehir Belediyemizce de önümüzdeki günlerde sorunlarımıza çözüm bulunacağına ve bu anlayış ve kararlılıkta olduklarına inanıyorum. Üyelerimizin ebediyete intikal etmişlerine ve özellikle Kurucu Başkanımız Kadir Baran'a bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. 11. Olağan Genel Kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum.”

TOPLANTI GÜNDEMİNE GEÇİLDİ
Divan Başkanlığına Rıdvan Mertöz, Katip Üyeliğe Mustafa Yazıcı, Oy Sayım Memurluğuna Evren Baran önerildi. İsimler oybirliği ile uygun görüldü. Divan Başkanı Mertöz'ün daveti üzerine Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aramızdan ayrılan sanayici ve iş adamlarının manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı söylendi. Yönetim Kurulu 2015-2016 Faaliyet Raporu Derneğin Genel Sekreteri Adnan Deniz tarafından okundu. 2 yıllık faaliyet raporu katılımcılara kitapçık olarak da dağıtıldı. 2015-2016 Gelir Gider hesaplarını Fahrettin Özger, Denetim Kurulu raporunu Erdoğan Boy değerlendirdi. Yönetim kurunun ibrası hemen ardından denetim kurulunun ibrası oylandı. Oybirliği ile kabul edildiler. 2017-2018 tahmini bütçesi Genel Sekreter Adnan Deniz tarafından sunuldu. 2017 personel giderleri 40 bin, 2017 kira giderleri 33 bin, 2017 genel giderler 110 bin, 2017 sponsorluk gideri 50 bin, 2017 gelir fazlası 4 bin; 2017 aidat gelirleri 207 bin, 2017 yeni üye giriş aidatı 10 bin, 2017 üye bağışları 20 bin; gelirler toplamı ise 237 bin olarak açıklandı. 2018 yılı için bu rakamların %20 artırılarak uygulanacağı bildirildi. Teklif oybirliği ile kabul edildi.

YENİ YÖNETİM KURULU OLUŞTURULDU
Asil Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Kocabaş, Mesut Söylet, Adnan Deniz, Fahrettin Özger, Mürsel Serter, Ali Osman Mertöz, Erdoğan Boy, Gökhan Turhan, Kaya Kankaya isimlerinden oluştu. Yedek Yönetim Kurulu Üyelerinde ise Mehmet Haseski, Hakan Söylet, Tülay İlgen, Osman Örs, Mustafa Yazıcı, Fazıl Sirkecioğlu, Evren Baran, Erkan Güngör ve Berrin Tektunalı isimleri yer aldı. Oylamaya sunulan yeni yönetim kurulu üyeleri oybirliği ile kabul gördü.

DENETİM KURULU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Asil Denetim Kurulu Üyeliğe Yetgin Çavdar, Hüseyin Dertop ve Murat Bayram; Yedek Üyelik için de Sami Barlas, Turgay Sakarya, Mustafa Müeyyitoğlu aday gösterildi. Oybirliği ile kabul edildiler.

DERNEĞİN BAĞLI BULUNDUĞU FEDERASYONA TEMSİLCİ SEÇİMİ YAPILDI
Derneğin üst kurulu olan Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Trakya SİFED) için Hakan Kocabaş, Adnan Deniz ve Mürsel Serter isimleri oylamaya sunuldu. Önerilen isimler oybirliği ile temsilci olarak seçildi.

DİLEK VE TEMENNİLER BÖLÜMÜNDE VEFAT EDEN ÜYELERLE İLGİLİ KARAR ALINDI
Vefat etmiş olan üyelerin aidat borçlarının silindikten sonra üyeliklerin bitirilmesi yetkisinin yönetime verilmesi oylamaya sunuldu. Hiçbir itiraz görmeyen gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

IŞIKLAR: SİLİVRİ OLARAK ŞANSLIYIZ
Kürsüye davet edilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şöyle konuştu: “Sayın Divan Başkanım, divan yönetimi, sayın başkanım ve yeni seçilen yönetimi, genel kurula iştirak etmiş olan değerli üyeler ve basınımızın değerli mensupları hepinize saygılar sunuyorum. Yeni yönetimin, alınan kararların ilçemize, derneğimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Silivri, tarımın, turizmin, sanayinin ve ticaretin birbiriyle çelişmeden geliştiği çok özel bir bölge. Bunu her yerde gurur duyarak söylüyorum. Hepimiz huzurun, iç barışın, toplumsal mutabakatın, bu diyalogun ilçemizde güçlü bir şekilde sağlanması, ilçeye sahip çıkmak için değerleriyle beraber yükselebileceğini, üretim yapanların bizim gerçek milli varlığımız olduğunu anlatmak zorundayız. Üreterek daha çok refah, daha çok barış, daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve inovatif çözümler bulacağız. Bugün yaşadığımız ekonomik sarmallardan ancak böyle çıkabiliriz. Silivri olarak şanslıyız. İlçemizin nitelikli sanayileşme sürecinin inşallah ülkemize örnek olmasını gönülden temenni ediyorum. Buna çok ihtiyacımız var.

“HUZURUN ADRESİ REFAHTIR”
Zenginleştikçe ne demokrasi ne de anayasa sorunu kalır çünkü huzurun adresi refahtır, üretimdir. Kaybedecek bir şeyi olmayan toplum her şeyi göze alabilir ama rejimin teminatı kaybedecek şeylerin fazlalaşmasıdır. Bölgemizde faaliyet gösteren işletmelerimizin huzur içinde üretim yapmalarını sağlamak da bizim vazgeçilmez, erteleyemeyeceğimiz ve en önemli görevlerimizden bir tanesi.
Ülkemizin ve dünyanın bu kriz ortamında, dünyanın aydınlık yüzünden koparılıp içine ittirilmek istendiğimiz o kaos döneminde bu direnci gösteren ülkemize ve Silivri'mize ben huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu özelliklere sahip olup da kavga gürültü içinde olanlar da var.

IŞIKLAR, KOCABAŞ VE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Hakkını teslim etmek istiyorum; teslim aldığı emaneti gerçekten çok iyi taşıyarak ilçemizdeki bütün kurumlarla uzlaşma kültürü içinde diyalog kuran Hakan Beye ve yönetim kurulu üyelerine gönülden teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”
Genel kurul toplantısı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP