SİAD’a teşekkür ziyareti

SİAD’a teşekkür ziyareti

27.02.2020 11:35:13

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Derya Yaran ve öğrencileri, LGS'ye hazırlıkta başucu kaynağı “Derya Yaran'la Yol Haritam” projesine destek olan Silivri İş Adamları Derneği'ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Derya Yaran, LGS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi'ni tasarladığı orijinal, renkli, zengin ve teknolojiyle buluşan kaynak çalışmasıyla kolaylaştırdı. Yaran, Liseye Giriş Sınavı ve Yükseköğretim Sınavı'nda çıkan ünitelerin barkodlarıyla yer aldığı, basımı tamamlanan çalışmasının dağıtımına başladı. Derya Yaran, dün öğrencileriyle birlikte, kaynağın basımı için verdikleri desteğe teşekkür etmek üzere Silivri İş Adamları Derneği'ni ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, dernek üyeleriyle birlikte kendilerini karşıladı.

YARAN: PROJEMİZE İNANDIĞINIZ VE DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Yaran, hazırladığı kaynak hakkında bilgi verdi. Bazı konuların ve kavramların öğrenciler için ağır olduğunu düşündüğü için öğrenmelerini kolaylaştıracak bu çalışmayı çok uzun süre hayal ettiğini anlattı. Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin desteğiyle bu hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu paylaştı. İşlenen konuları aslında her Türk Vatandaşının da bilmesi gerektiğinin önemine değindi. Yaran, SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş'a, “Projemizde bize inandığınız ve desteğinizi esirgemediğiniz için çok teşekkür ederiz. Hazırladığımız kaynağın dağıtımına başladık. Velilerimiz çok mutlu oldu. Genelde bu tarz kaynaklar satın alınıyor. Kimi alabiliyor, kimi alamıyor. Kaynak olsun, dershane olsun, sınava yönelik büyük bir masraf var. Biz piyasada olmayan bir materyal hazırladık. Herhangi bir yayınevinin yaptığı bir çalışma değil. Görsellerle zenginleştirilmiş özetin özetini hazırladık. En can alıcı başlıkları ele aldık. Çocuklarımız bu kaynaktan masasında çalışabilir, duvarına asabilir. O yüzden çocuklar çok mutlu oldu. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oldum. Çok teşekkür ederiz.”

 

KOCABAŞ: KENDİNİ EĞİTİME VE ÖĞRENCİSİNE ADAYAN ÖĞRETMENLERİNİZ OLDUĞU İÇİN ŞANSLISINIZ

SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, “Bizim emeğimiz az, asıl emek Derya Yaran öğretmenimizin. Biz kendisine teşekkür ederiz. Bu çok önemli. Kendini eğitime, öğrencilerine veren öğretmenlerimiz var. Sizler çok şanslısınız. Bu Silivri'de çok fazla. Ben hala ilkokul ve ortaokul öğretmenlerimi hatırlarım ama üniversitedeki öğretmenlerimin bazılarını unuttum.

Yönetim Kurulu olarak inceledik. Arkadaşlarım da çok beğendiler ve iyi ki böyle bir projeye destek olmuşuz dediler. Onların da hepinize sevgileri var. Projenin bir kısmına ancak destek olabildik. Çalıştığımız bir firmaya bastırttık. Ücretini SİAD bütçesinden ödedik. Böylelikle karınca kararınca bir köşesinden bir katkımız oldu. Mühim olan bunun emeğini ortaya koymaktı. Onun için Derya öğretmenimize sizlerin namına ve geleceğimiz adına biz teşekkür ederiz.” diyerek öğrencilerle tek tek tanıştı ve kaynak hakkında fikirlerini aldı.

Öğretmenlerinden övgüyle söz eden öğrenciler, yararlanmaya başladıkları kaynağın sunduğu kolaylıklardan bahsettiler ve destekleri dolayısıyla SİAD yönetimine teşekkür ettiler.

Yaran, “Derya Yaran'la Yol Haritam” projeme desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Ahmet Öngel'e, Doğan Zarf Ailesine, ilçemizin sevilen sesi Radyocu dostum Kamil Bilici ye ve bu süreçte başından sonuna kadar hep yanımda olan ana sponsorumuz SİAD adına Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş'a ve tüm yönetim kuruluna bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Derya Yaran, SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş'a çiçek ve teşekkür plaketi sundu.

Renginar SALİ

YORUM YAP