SEYMEN VE BÜYÜK KILIÇLI İSYANDA! - Çöpün kokusu çıktı!

SEYMEN VE BÜYÜK KILIÇLI İSYANDA! - Çöpün kokusu çıktı!

24.07.2018 14:30:12

Seymen'e kurulan ve İstanbul'un 39 ilçesinin çöplerinin depolandığı ve aktarıldığı istasyondan havadaki alçak basınç dönemlerinde çıkan koku başta Seymen ve Büyük Kılıçlı ile cıvar mahallelerimizde halkı nefes alamaz hale getirdi. Vatandaş isyanda ivedi şekilde çözüm bekliyorlar...

Silivri'nin ‘çiçek bahçesi' Seymen başta olmak üzere, tarım ve hayvancılığın tüm zor şartlara karşın inatla sürdürülme çabasının devam ettirildiği Büyük Kılıçlı'da halk İSTAÇ'ın çöp depolama aktarma istasyonundan yayılan kötü koku dolayısıyla isyanda.

HALK KÖTÜ KOKU NEDENİYLE İSYANDA
“Bu sıcakta kapı ve pencerelerimizi kapatarak oturuyoruz. Yaşadığımız tam bir rezalet” diye durumlarına isyan eden vatandaşlar, yetkililerden bir an önce çözüm bekliyor.
“Kokudan nefes alamıyoruz. Yazık, günah değil mi verimli topraklarımıza, canlılara, insanlarımıza ve doğaya... Göz göre göre zehirleniyoruz... Her gün tonlarca İstanbul ilçelerinden gelen çöp, araçlarla köyümüze taşınıyor. Daha uygun bir yer seçilebilirdi. Hava ve toprak mikrop kaynıyor. İnsan hayatı, geleceğimiz bu kadar değersiz mi?” diyen soran çevre sakinleri yetkilileri tedbir almaya, en azından hayatlarını çekilmez bir hale getiren kötü kokuya çare bulmaya çağırdı.

AKINCI: HALİMİZ BERBAT
Görüşlerine başvurduğumuz Seymen Muhtarı Sıtkı Akıncı, yaşananları şöyle anlattı: “Halimiz berbat. Tesis yetkilileri alçak basınç dönemlerinde kokunun çevreye yayıldığını savunuyor. Nedeni değil ortadan kaldırılmasıyla ilgileniyoruz. Biz evlerimizde rahat yaşamayı, bahçemizde huzurla oturmayı, üretmeyi, sokakta burnumuzu tıkamak zorunda kalmadan yürümek, nefes alabilmeyi istiyoruz! Çok mu şey istiyoruz!?

“YA BU KÖTÜ KOKUYU ÖNLESİNLER YA DA TESİSİ KALDIRSINLAR”
Bütün İstanbul'un çöpünü Seymen'e getirdiler diyelim; her türlü tedbirin alındığını, olumsuz etkilenmeyeceğimizi ifade etmişlerdi. Allah aşkına bu kötü kokuda kim yaşayabilir, bu kadar insana bu nasıl reva görülebilir, bunu ya önlesinler da bu tesisleri buradan kaldırsınlar.

“BAŞINDAN BERİ YERİN YANLIŞ OLDUĞU KONUSUNDA UYARIDA BULUNDUK”
Baştan bu yana yapılmamasını değil, tamam ihtiyaçtır, yanlış yere yapıldığını savunduk ve ne yazık ki haklı çıktık. Keşke çıkmasaydık!

“YANLIŞI GÖZ GÖRE GÖRE YAPAN ONLAR, CEZASINI ÇEKEN BİZ; ADALET NEREDE?”
Şimdi başkalarının yanlış kararlarının ceremesini biz pis bir kokuyla yaşamak zorunda kalarak çekiyoruz. Yanlışı yapan başkası, hem de tüm uyarılarımıza rağmen, cezayı çeken biz. Buna sessiz mi kalalım? Adalet bunun neresinde? Bu kötü kokuya mahkum olmuşken nasıl susalım? Ben sussam ne olacak köy yakında ayaklanır zaten…” dedi.

MUTLU: REZİL BİR VAZİYETTEYİZ
Seymen'deki katı atık çöp depolama ve aktarma istasyonundan yayılan kokudan tüm çevre yerleşim alanlarının etkilendiği belirtilirken Seymen'den sonra en yoğun hissedildiği bölge olarak Büyük Kılıçlı'ya işaret ediliyor. Mahalle Muhtarı Ahmet Mutlu'ya bölgesindeki vaziyeti sorduk ve şu yanıtı aldık: “Rezil bir vaziyetteyiz. Seymen'den de Büyük Kılıçlı'dan da imza topladık, Kaymakamlık ve Belediyeye ilettik. Bu civarda binlerce insan yaşıyor. Çocuğu var, yaşlısı, hastası… Hele bir de astım hastaları var ki onlar için kokunun yayıldığı zamanlar tam bir işkence.

“BU SADECE BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL”
Bunu kimse sadece bu mahallelerin sorunu olarak görmesin bu çevre katliamı Silivri'ye yapıldı ve etkileri muhakkak zaman içinde daha net hissedilecek. Sesimizi, derdimizi duyurmak için tüm imkanları zorlayacağız. Burada bu kötü duruma sessiz kalarak çözüm sağlanmayacağı anlaşıldı. Tesis yetkililerini köye davet ettim, durumu bizzat gördüler. Hava basıncını gerekçe gösteriyorlar… Ne yapalım bu köyleri taşıyalım mı buradan basınca müdahale edemiyorlarsa. Bu tesisi buraya kurarken, etkilerini, sonuçlarını biz bile tahmin ettik bu yetkililer, uzmanlar buna nasıl izin verdiler? Göz göre göre insanlara eziyet, zulüm, zarar… Biz rezil durumla yaşamamız mümkün değil… Herkes bilsin, duysun bu sorun çözülene kadar bize olmadığı gibi kimseye rahat yok! Yetkiler, uzmanlar buna çare bulsunlar. Çözüm istiyoruz. Köylerimizdeki huzuru ve temiz havayı geri istiyoruz…” dedi.

TEK BEKLENTİ İVEDİ ŞEKİLDE ÇÖZÜM
Vatandaşlar da, muhtarlarımız da sadece çözüm istiyor. Temiz bir hava, rahat nefes alabilmenin çarelerini zorluyorlar. Hepsi yetkililerden, yerel yöneticiler, idareciler ve siyasilerden çözüm beklentisini ifade ettiler. Konunun Kaymakamlık, Silivri Belediyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'ya iletildiği de ifade edildi. Sorunun ortadan kalktığını en kısa sürede iletmek umuduyla.
Haber Merkezi

  1. Gümüş Pınar Gümüş Pınar

    Bilgileri atmasyon doldurdum ama ben bir Gümüşpınarlı olarak aynı problemleri yaşıyorum. Tüm köylü aynı fikirde çünkü lodos havalarda çöpün kokusu buraya kadar geliyor. Mis gibi doğada çektiğimiz çileye bakın.Bir taraftan kanalizasyondan eskiden su içtiğimiz derelerden bok akıyor.RES pervaneleri için orman talan ediliyor.Her taraf taş ocağı doldu. Aynı şekilde orman talanı hızla devam ediyor.Bir de havalimanı yakına geldi. Uçaklar artık burada alçalmaya başladı. Gürültü iyice arttı.Yaşanmaz hale getirdiler cennet gibi yerleri. Yazıklar olsun..

YORUM YAP