“Sevdamız olan Silivri’ye sahip çıkalım”

“Sevdamız olan Silivri’ye sahip çıkalım”

10.12.2018 11:22:15

“Kimimizin doğduğu, kimimizin doyduğu ama hepimizin sevdalısı olduğu Silivri'mizin, bana göre, yenilenmeye, yeni bir bakış açısına farklı bir vizyona ihtiyacı var” diyen MHP Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Özdoğan, eğitimden siyasete atılımın ardından Silivrililere şu çağrıda bulundu: “Gelin genç, dinamik, katılımcı belediyecilik anlayışını tekrar inşa edelim”.,

MHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Özdoğan, çocuklar, gençler ve kadınları önceleyerek “Daha huzurlu, mutlu bir Silivri'yi birlikte çalışarak el ele gönül gönüle vererek, şehri imar ederken gönülleri de imar edelim” mesajını verdi. Özdoğan, Başkan Aday Adaylığı ve Silivri hedeflerini Hürhaber'e anlattı.

MESUT ÖZDOĞAN KİMDİR VE YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR
Sevginar SALİ: Kendinizi tanıtır mısınız?
Mesut ÖZDOĞAN: 1976 yılında Selanik göçmeni bir annenin ve Tokatlı bir babanın ilk çocukları olarak dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi Turhal'da tamamladıktan sonra Tokat Turizm Meslek Lisesinden mezun oldum. Lise öğrenimimin ardından 3 yıl babamla ticaret yaptıktan sonra 1996 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği bölümünü kazandım. Burada fakülte öğrenci temsilciliği yaptım. 2000 yılında okuldan mezun olarak Muğla ile Kavaklıdere ilçesi Atatürk İlk Öğretim Okuluna Ev Ekonomisi öğretmeni olarak atandım. 1 yıl sonra (aynı sınıfta okuduğum eşimle evlendiğimden dolayı) eş durumundan Bursa'ya tayinim çıktı, orda 2 yıl gibi bir süre müdür yardımcılığı yaptım. Askerlik görevi için Ağrı iline atandım ve askerliğimi ‘asker öğretmen' olarak burada tamamladım.
2004 yılı Temmuz ayında Silivri'ye atandım burada farklı okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü, sendika başkanlığı yaptım. Silivri Esen İbak Özel Eğitim Okulunda müdürken Silivri Beyaz Melekler Spor Kulübü adı altında engelli öğrencilerimiz için spor kulübü kurdum. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında birçok derece alarak hem Ülkemizi hem de Silivri'mizi en iyi şekilde temsil ettik. Halen kulüp başkanlığı ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Disiplin Kurulu üyeliğim devam ediyor. Yine bu okulumuza belediye ve hayırseverlerimizin desteği ile spor salonu, yüzme havuzu, uygulama çay bahçesi ve 12 derslikli ek bina kazandırarak özel eğitim alanında İstanbullun en iddialı okulu haline getirdik.
Silivri'mizin kültürünü halk oyunlarını başarı ile temsil eden Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübünde başkan yardımcısı olarak görev yapmaktayım. 2014 yılında okul müdürlüğü görevinden ayrılarak Silivri Ertuğrul Gazi Orta Okulunda Teknoloji Ve Tasarım öğretmeni olarak görev yaparken 31 Mart mahalli idareler seçiminde MHP'den belediye başkan aday adayı olmak için görevimden ayrıldım. Evli ve iki kız çocuğu babasıyım.

Sevginar SALİ: STK çalışmaları açısından epey faalsiniz bir de Silivri Tokatlılar Derneği var değil mi?
Mesut ÖZDOĞAN: Silivri'nin en faal derneklerinden biri olan Tokatlılar Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyesiyim. Silivri'de 15 bin Tokatlı hemşerimiz, 9 bin oyumuz var. Yöre derneklerinin amacı zaten kendi hemşerileriyle yöre halkını kaynaştırmak, kendi örf ve kültürüyle bir mozaik oluşturmak, aynı şekilde uyuşmazlıkları gidermeye çalışmaktır. Biz de bunu güzel yapıyoruz. Festivalde Tokat Yöresi Oyununu sahneledik. Çok zor bir oyundur. 10 Dakika içinde tanıtmaya çalıştık ve başardık. Daha sonra da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da sahnedeydik. Kıyafeti ve oyunuyla Tokat yöresini insanlara tanıttık.
Bunların yanı sıra maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs veriyoruz. Aylık çalışma raporlarımızı çıkartıyoruz, görev dağılımı doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyor, sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. İyi bir ekibimiz var. Hemşerilerimi de emeğimizi takdir ediyor.

“AMACIMIZ, DAHA MUTLU VE HUZURLU BİR SİLİVRİ”
Sevginar SALİ: Eğitimden sonra neden siyasete atılma ihtiyacı hissettiniz?
Mesut ÖZDOĞAN: İlçemizdeki yerel siyaset anlayışına bir eğitimci olarak farklı bakış açısından yaklaşarak, ihtiyaçlar, eksiklikler olduğunu gördüğüm için belediye başkan aday adayı oldum. Amacımız çocuklarımız, gençlerimiz için neleri yapabiliriz onların beklenti ve ihtiyaçlarını bilen biri olarak faydalı olabilmek adına sorumluluk almaya niyet ettim. Danamandıra'daki Mehmet amcanın belediyeden istek ve ihtiyaçları, Piri Mehmet Paşa yada sahilde oturan Ayşe teyzeminkilerden nasıl farklı ise çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımızın ihtiyaç ve istekleri de değişik ve bunu bir eğitimci olarak görüp duyup kayıtsız kalamadım. Amacımız, önceliğimiz; çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere bölge, mahalle, sokak ayrımı yapmadan Silivri'de yaşayan herkesin katılımcı belediyecilik anlayışı ile daha mutlu ve huzurlu bir Silivri'de yaşamasını sağlamak.

“ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİ OLDU”
Sevginar SALİ: Eğitim alanında  verdiğiniz hak, hukuk mücadelesi  siyasete atılmanızda nasıl bir rol oynadı?
Mesut ÖZDOĞAN: Aslında öncü rollerden bir tanesi oldu. Son dönemde yaşadığımız olaylara yakından şahit oldunuz. Sadece ben değil, yüzlerce eğitimci haksız yere görevlerinden alındı. Eğitimcilere bakış açısını değiştirmek gerekiyordu. Eğitimcilerin de siyasete dahil olabileceğini göstermek açısından önemli bir vurguydu. Bu yüzden önemli etkenlerden biri oldu.

“GENÇLER VE KADINLARDAN OLUŞAN BİR EKİPLE ÇIKACAĞIZ HEMŞERİLERİMİZİN KARŞINA”
Sevginar SALİ: Yıllardır AK Parti ile CHP arasında gidip gelen Silivri'deki yerel iktidar yarışında MHP olarak bu dönem nasıl bir fark yaratmayı düşünüyorsunuz?
İktidar umudunuz neye dayanıyor?
Mesut ÖZDOĞAN: Bizim en büyük farkımız, nasip olur da aday olursak, daha genç, dinamik, ağırlıklı olarak gençler ve kadınlardan oluşan bir meclis listesi ile çıkacağız Silivrili hemşerilerimizin karşına. Çünkü biliyoruz ki kadın eli değmeyen her şey yarım ve eksiktir. Gençlerimizin, daha katılımcı olmasını, gençlik meclisi oluşturarak burada Silivrili gençler tarafından alınan kararların meclise yansımasını sağlayacağız. Kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sunmaları için üretime dönük yeni meslek kurslarıyla tanıştıracağız ve ürettiklerini rahatça pazarlama imkanları yaratacağız. Özellikle ilköğretim çağında olan çocuklarımız için kalıcı öğrenme yöntemi olan ‘yaparak, yaşayarak öğrenebilecekleri' ve bunları hayatlarında uygulayacakları mekanlar tasarlayacağız.

“SİLİVRİ'NİN EN ÖNEMLİ İHTİYACI KİMLİK PROBLEMİNİ ÇÖZMESİ”
Sevginar SALİ: Silivri'nin en önemli ihtiyacı nedir?
Mesut ÖZDOĞAN: Bana kalırsa Silivri'nin en önemli ihtiyacı kimlik problemi çözmek bundaki kastım; yanlış tanınması. ‘Silivri' denince ilk akla ‘cezaevi' geliyor. Silivri 42 kilometrelik sahile sahip İstanbul'un cennet köşesi iken ilk akla cezaevinin gelmesi son derece yanlış. Silivri cezaevi ile değil turizm ve tarımı ile anılmalı, bununla ilgili projeler üretilmeli. Örneğin bizim topatan kavunumuz, değirmenköy domatesimiz, Kadıköy karpuzumuz, Selimpaşa bamyamız sadece festivallerle (ki bana kalırsa gereksiz harcama) değil İstanbul'un tüm ilçelerinde diğer belediyelerle işbirliği yapılarak tanıtılmalı ve pazarlanmalı bu şekilde ürettiklerimiz aranan ürünler haline getirilmeli. Festival gereksiz harcama derken ben bu etkinliklerin ilçemizde müziğe, sanata yıllarını vermiş çok değerli gruplar, müzik öğretmenlerimiz ve gençlerimize fırsat vererek, yerel kaynaklarla yapılması taraftarıyım. Ayrıca tasarruf tedbiri olur ve bu kaynaklar ilçemizin başka ihtiyacı için kullanılabilir.
Yine deniz ulaşımı mutlaka ilçemize kazandırılmalı. Deniz turizmi hayata geçirilmeli. Mimaroba örneği var mesela; her gün Bursa'ya sefer düzenleniyor neden bizim ilçemizde olmasın? İlk geldiğim yıllarda Avşa feribotu sahile canlılık getiriyordu.

ÖZDOĞAN'IN SİLİVRİ ÖNERİLERİ
Sevginar SALİ: Bir eğitimci olarak baktığınızda Silivri'de neyi eksik görüyorsunuz?
Mesut ÖZDOĞAN: Örneğin Yeni Mahalle'ye bir amfitiyatro yapılsa, o bölgedeki okullarda eğitim gören öğrenciler sanatsal faaliyetlerini orada yapabilse. Müzik ve tiyatro grupları çalışmalarını, okullar kendi etkinliklerini orada yapabilir. Kültürel etkinlikleri oraya taşıyabilsek, Silivri'nin büyük bir ihtiyacını karşılamış oluruz.
Trafik Eğitim Parkurumuz yok. Bu benim projelerim arasında var. Öğrencilerimiz trafik eğitimlerini yaşayarak öğrenebilecek. Emniyet, Silivri Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bu parkur kurulsa, öğrencilerimiz trafik kurallarını yerinde öğrenebilecek. Bu eğitimler sayesinde bir can bile kurtarsak çok önemli. Dünyadaki hiçbir şey bir damla insan kanından daha değerli değildir.
Silivri'ye sahil kasabası diyoruz ama su sporları yok. Belediyenin öncülüğünde bir yelken kulübü kurulsa… Birçok öğrencinin yüzme bilmediğini biliyorum. Deniz kıyısında yaşıyoruz ama çocuklarımız yüzme bilmiyorlar. Lions'ta hayırseverlerimizle birlikte yüzme havuzu yaptık. Havuz, yarı olimpik havuzun yarısı. Yüzme dersleri içi orada insanlar yarış halinde şimdi. Belediye, yüzme havuzu yapabilir.
Sahilde, sadece bir çocuk parkı var. Veliler ve çocukları kuyrukta. Orada düzenleme yapıp çocukların daha çok aktiviteye katılabilecekleri alanlar yaratılmalı. Voleybol, tenis sahaları yapılabilir. Çay bahçelerinin arasında bir tane mini golf ve tenis sahası ne kadar güzel olur.
Silivri'de sadece trafik ve park sorunumuz yok, asıl eğitimle ilgili büyük sorun var. Yetersiz maddi durumlarından dolayı liseye bile gidemeyen, üniversiteye hazırlanamayan öğrencilerimiz söz konusu. Farklı kaynaklardan test çözmeleri gerek. Belediye bu konuda onlara destek olabilir. Bir baskı makinesi alıp, İlçe Milli Eğitimde kurulan komisyonun belirlediği kaynaklardan sorular çoğaltılabilir. Optik okuyucu tarafından sonuçlar da elde edilir. Bu güzel bir hizmettir. Bununla ilgili yüzlerce proje üretebilirsiniz.
Siyaset farklı bir alan, bense bir eğitimciyim. Ama iyi bir eğitimci bu sorunları kendine dert etmeli diye düşünüyorum. Toplumsal sorunları kendi bilgim, görgüm, tecrübemle, bakış açımla çözmek için yola çıktım. İlçemizin her bölgesine ayrı bir çözüm üretmek lazım.

“PROBLEMLERİ SEVERİM!”
Sevginar SALİ: Silivri'nin büyüklüğü sizi korkutmuyor mu?
Mesut ÖZDOĞAN: 35 Mahalle var. Belediye Başkanları toplum içinde olması gereken insanlardır. Sadece makama kadar gidip gelecekseniz korkmanıza gerek yok ama eğer hakikaten bir şeyler yapmak istiyor, sahaya iniyor, insanlarla göz teması kuruyorsanız devasa problemler önünüze çıkabilir. Ben biraz o konuda cesaretliyimdir. Problemleri severim. Branşım Teknoloji Tasarım. Bu dersin tanımı; günlük hayattaki problemlere çözüm yolları bulabilmektir. Bu yüzden de kendi alanım gibi görüyorum.

“ÖNCELİĞİMİZ HER ZAMAN VATAN VE AZİZ MİLLETİMİZDİR”
Sevginar SALİ: MHP'nin son dönem genel siyaset ile ilgili stratejilerini nasıl değerlendiriyorsunuz? İttifak sürecini yorumlar mısınız? Yerel seçimler
açısından etkisi ne şekilde olur?
Mesut ÖZDOĞAN: Liderimiz Devlet Bahçelinin dediği gibi “Bazen gelecek nesiller için gelecek hayallerinizden vazgeçebilirsiniz”. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bugüne, bu Cennet vatanın içerde ve dışarda düşmanları hiç bitmemiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra halkımızın somut olarak gördüğü ve hissettiği ülkemize yıllardır tarifsiz acılar ve ihanetler yaşatan tüm şer odaklarına karşı siyasi, ikbal gözetmeksizin, Milliyetçi Hareket Partisi olarak hep dik durduk, durmaya da ne pahasına olursa olsun devam edeceğiz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü birliği ve dirliği bizim önceliğimizdir. Biz her daim; ‘önce ülkem ve milletim' dedik. Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği şekilde söyleyeyim; “ülke elden gittikten sonra neyin siyasetini yapacağız” yada tüm belediyeler bizim olsa ne olur!? Ülkücü kadrolar, Ülkü Ocaklarımız bu bilinçle hareket edecek ve Cumhur İttifakına olan bağlılığını, vatan millet için her türlü fedakarlığı gösterecektir. Tekraren söylemek gerekirse; bizim önceliğimiz her zaman vatan ve aziz milletimizdir. Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkenin çimentosudur. MHP var oldukça hiçbir şer odağı amacına ulaşamayacaktır. Ülkü Ocağı gençlerimiz bir fabrika misali vatanına, milletine sevdalı gençler yetiştirmektedir, gençlerimizin her türlü kötü alışkanlığa karşı korumaktadır. Vatan, millet sevdalısı genç nesiller yetiştirmekten vazgeçmeyeceğiz.
Adaylık açıklamamda görüldüğü gibi; partimizin tüm yönetimi, ülkü ocaklarımız tek yürek ve bir bütün olarak birlik, beraberlik içinde tüm mensupları ile istişare, diyalog anlamında tek vücut. Bir bedende bin can gibi, liderin emri doğrultusunda ‘cumhur ittifakı' ruhuna uygun yerel seçim çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Alınacak karar doğrultusunda ‘cumhur ittifakının' arkasında duracağız.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNDE ADAYLIK YARIŞI OLMAZ”
Sevginar SALİ: MHP'nin adayı neden siz olmalısınız?
Mesut ÖZDOĞAN: Tüm aday adayı arkadaşlarımız birbirinden değerli isimler, hepsinin projeleri var. Milliyetçi Hareket Partisinde adaylık yarışı olmaz. Bizde yarış söz konusu değil. Bizim partililerimiz yoktur; vatan millet için 5000 şehidi olan bu harekette dava arkadaşlarımız vardır. Biz bu şuurla yaşar ve buna uygun davranırız. Milliyetçi Hareket Partisinin tüm adayları bu görevi layığı ile yerine getirecektir. Dava arkadaşlarımdan kim aday olursa olsun destekleyeceğim ve tüm aday adayı arkadaşlarımın da aynı şekilde adaylığım durumunda beni destekleyeceklerinden hiç şüphem yok.

“SEVDAMIZ OLAN SİLİVRİ'YE SAHİP ÇIKALIM”
Sevginar SALİ: Silivri halkına mesajınız ne?
Mesut ÖZDOĞAN: Kimimizin doğduğu, kimimizin doyduğu ama hepimizin sevdalısı olduğu Silivri'mizin, bana göre, yenilenmeye, yeni bir bakış açısına farklı bir vizyona ihtiyacı var. Biz de Silivrili hemşerilerime diyoruz ki; ‘gelin genç, dinamik, katılımcı belediyecilik anlayışını tekrar inşa edelim'. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız öncelikli olmak üzere onlara daha huzurlu, mutlu bir Silivri'yi birlikte çalışarak el ele gönül gönüle vererek, şehri imar ederken gönülleri de imar edelim. 42 km'lik sahili olan İstanbul'un güzide ilçesi sevdamız olan Silivri'yi turizm ile tarım ürünleriyle tanıtalım, planlamalarını birlikte yapalım. Kontrolsüz ve çarpık büyümeye birlikte karşı çıkalım, Silivri'nin metropol zihniyetinin altında ezilmesine engel olalım. Sözün özü; sevdamız olan Silivri'ye sahip çıkalım.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Arcan Ankara’daydı

YORUM YAP