XXXXX

Sessizlik Ve Çözüm Bekleyen Konular

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yokluğu ve AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın İBB Meclisi oturumlarını takip etmesi ilçemizi sessizliğe bürüdü. Hafta sonu yapılan CHP örgüt toplantısının yankıları da olmasa bu hafta ne yazılır çizilirdi bilmiyorum. Siyaset durunca Silivri’de sanki hayat duruyor. Yerel yönetim ile siyasilerin etkinlikleriyle bu denli ilgili başka bir ilçe var mı merak ettim.
Deniz dalgalanmadan sular durulmazmış misali, önümüzdeki hafta yeni soluk ve gelişmelere gebe gibi geliyor bana.
Kasım meclisine iki hafta kaldı, Ekim oturumunda değerlendirilerek kesinlik kazanması için bir ay ertelenen otopark, oto galericilere yer tahsisi ve yeni içkili bölgeler belirlemesi konuları gündemde. Son derece hassas ve çözüm bekleyen önemli konular. Özellikle otopark konusunda bu kez zamanlamanın iyi yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz yaz sahil, bu yaz da çarşıda çalışmalar yapılırsa yaşanacak esnaf ve vatandaş sıkıntısı hesaba katılmalı. Kompleks bir süreç biliyorum ama ilçedeki dengeler de gözetilmeli.
Boğluca çevresindeki yıkım süreci uzadıkça yarattığı sancılar artıyor. Çarşı içindeki afet sonrası görüntü ne kadar çabuk kalkarsa o kadar iyi. Etraftaki toz duman, çevre sakinlerini canından bezdirmiş durumda.  Bir önce olay toparlanmalı.
Emniyetin arkasında, Tapu ve Kadastro Binası yapılmak üzere atılan temel aylardır bekliyor. Tapu Müdürünün tayin durumu yatırımı sekteye uğratan bir diğer gelişme. Aldığım duyumlara göre binanın buraya yapılamama durumu varmış, daha doğrusu yapılmasına engel teşkil eden gelişmeler yaşanmış. Birçok emlakçı bölgeye taşındı, hizmet binası buraya yapılacak diye…
Yatırımların özellikle de devletinkilerde yer seçimi son derece önemli. Devlet Hastanesi’nin dere yatağına yapılması konusu hala soruşturuluyorken, taşınması ile ilgili söylentiler gündemde. Yaşanan sel felaketinde zarara uğrayan sağlık teçhizatının yanı sıra, çalışanlar ile hastaların can güvenliği hastanenin taşınmasına gerekçe olarak açıklanıyor.

KESER’DEN NEZAKET ÖRNEĞİ
Silivri Kaymakamı Salih Keser, görevine başlaması nedeniyle tebrik ziyaretinde bulunanlara mektup göndererek teşekkür etti. Keser’i gösterdiği incelik dolayısıyla tebrik ediyorum.

Haberin devamı 14.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP