XXXXX

Sermayesi güven olanlar

İSKİ'nin taşınması ile ilgili süreçte sona gelindi gibi görünüyor. Hizmet verilecek yeni binaya mobilyalar dün itibariyle taşınmaya başlandı. Yine de yılbaşından önce merkezdeki binanın boşaltılması çok mümkün görünmüyor. Ay sonuna da ne kaldı ki zaten?!
Silivri Belediyesi'nin büyük önem verdiği katlı otopark projesi önündeki İSKİ engeli, 2013'te çözüme kavuşturulmuş olacak. Başka engeller olmazsa, belediye merkezde planladığı yatırımı hayata geçirmek için elinden geleni yapacaktır. Kaldı ki otopark ihtiyacı çarşıda çok büyük ve ciddi bir aşamada.
Umarım önümüzdeki süreçte siyasiler şunun farkında olur; seçmenin gözü üzerlerinde. Yaptıkları işi tanımlarken, ‘hizmet yarışı' deyip birbirlerinin ayağına çelme takma veya engel çıkarmaya başvurduklarında bu eskiye nazaran çok daha net karşılarına çıkar. Bir konuda sergilenen art niyet, yüz konudaki iyi niyete zarar verir. Tıpkı söylediğiniz on doğru arasında yakalanan bir tek yalanın ifade ettiğiniz ve o güne kadar gerçek kabul edilen her şey ile ilgili algıya kuşkuyla yaklaşım doğuracağı gibi.
Güvenirlik çok önemli… Ne iş yaparsanız yapın, nasıl bir hayat yaşarsanız yaşayın ‘güven' kazanabileceğiniz en önemli sermayedir. Bu konuda verdikleri tavizler ile liste başı olup, güvenirliğini hor kullananlar arasında gazeteciler ve siyasetçiler hiç de gurur duyabilecekleri bir konuma sahip değiller. Belki de çok yakın bir temas içinde olduğumuzdan, birlikte çuvalladığımız bir alan söz konusu… Güven konusunda; kaybettiklerimizi geri kazanmak, kazandıklarımızı korumak çok önemli… Yoksa hedeflerinizi unutun, emeklerinize de yazık!
Görüldüğü üzere eleştiri yaparken, özeleştiriyi de unutmuyoruz!
Zaten önemli olan hata yapmamak değil… Işıklar'ın son günlerde sıkça tekrarladığı gibi hata yapmayan insan iki şekilde mümkün; doğmayan ve ölmüş olan. Yaşıyorsak hata yapacağız. Bunların farkında olup, tekrarlamamak ve gerekli dersi çıkarmak bizi başarıya taşıyacak en kestirme yoldur.

YÜZ YÜZE İLETİŞİM
Siyasetçiler hazır ziyaret turlarını sıklaştırmışken esnaflardan iletilen bir siteme yer vermek istiyorum. Seçimden seçime hatırlanmaktan rahatsız olan esnaflar, seçilmişlerin iş yerlerini daha sık şereflendirmesini bekliyor. Genelde çarşı meydanında turla biten vekil ziyaretlerini de eleştiriyorlar.
Çok mu zor acaba her gün farklı bir lokantada yemek yemek, başka bir berberde traş olmak, çat kapı bir esnafın çayını içmek… Tek uğraşları halkın nabzını tutmak değil, bir sürü bürokrasiyle uğraşıyorlar ama halkın içinde olmanın yararları saymakla bitmez. Nasıl olsa yapmak zorunda oldukları şeyler var bunları farklı noktalarda değerlendirmek o kadar da güç bir şey olmasa gerek…
Ak Parti'nin son günlerde ev ziyaretlerine verdiği önem dikkatlerden kaçmıyor. Başkan Işıklar'ın halk toplantıları da önemli bir adım. Yapılan ve yapılmak istenenler hakkında en samimi ve etkin geri dönüşüm yüz yüze iletişim ile mümkün olur.

HAYAT SİZE MUTLULUK VE BAŞARI SUNMAZ.
Hayatta başarılı olmuş yaşlı bir adama, bazı gençler:
— "Hayatın bize en üst dereceden mutluluk ve başarıyı sağlaması için ne yapmalıyız?” diye sormuşlardı.
Ondan şu cevabı aldılar:
— "Sizin bu sorunuz, bana bir tek ineği olan köylüyü hatırlattı.
Bir gün, o köylüyle adamın biri sordu: "İneğin ne kadar süt veriyor”?
Köylü şu cevabı verdi: "İneğim hiç süt vermez. Sütü ondan sizin almanız gerekir.”
Gençler! Mutluluk ve başarıyı, hayat size vermez. Gayret ve çabanızla o mutluluk ve başarıyı, sizin almanız gerekir.”

YORUM YAP