Serhat Ateş yeniden aday

Serhat Ateş yeniden aday

26.12.2018 11:24:08

Piri Mehmet Paşa Mahalle Muhtarlığı görevini başarıyla sürdüren Serhat Ateş, önümüzdeki dönem yeniden aday olduğunu açıkladı.

Hürhaber'e ikinci dönem adaylık kararını açıklayan Piri Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Serhat Ateş, kendini, birinci dönem çalışmaları ve tekran göreve talip olduğunu Hürhaber'e anlattı.

Sevginar SALİ: Kendinizi tanıtır mısınız?
Serhat ATEŞ: 1978 Silivri doğumluyum ilk, orta ve lise öğrenimimi Silivri'de tamamladım daha sonra özel bir okulda turizm ve otelcilik eğitimi aldım. 1998-1999 yılları arasında askerden geldikten sonra Silivri şehir merkezinde bir otelde 10 yıl çalıştım. Her zaman balıkçılıkla uğraştım. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Sevginar SALİ: 2014 yerel seçimlerinde Piri Mehmet Paşa Muhtarı seçildiniz. Süreç nasıl gelişti ve gelecek ile ilgili bu konudaki
düşünceniz nedir?
Serhat ATEŞ: 20 yıl mahalle muhtarlığı yapan babam Adnan Ateş'in devam etmeme kararı sonrasında vatandaşlarımızdan gelen destek ile aday oldum ve seçildim. Silivri'nin en güzel mahallelerinden birinde bu kutsal görevi icra etmekten son derece mutluyum, layığı ile yerine getirdiğime inandığım için de onurla ve gururla tekrar aday olmaya karar verdiğimi paylaşmak istiyorum.

“SORUNLARIN TAKİBİNDEYİM”
Sevginar SALİ: Nasıl geçti görevdeki ilk beş yılınız?
Serhat ATEŞ: Göreve geldiğim ilk günden itibaren çalışmalara başladım. Babadan dolayı gelen bir bilgi birikimi, ilgi ve alakam vardı zaten. Aynı mahallede oturuyorum ve muhtar olmadan önce de insanlar ile sürekli iletişim halindeydim zaten. İnsanlar babama iletmem için sorunları bildiriyordu, öğrenmek istediklerini soruyorlardı. Ben de notlar alıp gerekenleri babama iletiyordum, çırak gibi. Hani derler ya; çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma diye… En çok kaymakamlık, emniyet müdürlüğü, Silivri Belediyesinin birimleri, İSKİ, BEDAŞ, İGDAŞ ile çalışmalarımız oluyor. Mahalle sakinlerimizin ilettiği sorunlar ve muhtarlığa müracaatları doğrultusunda ilgili birimlerle görüşüp taleplerimizin takibini yapıyordum. Muhtar seçildikten sonra tam yetkili olarak aynı takipleri daha etkin, titiz ve yoğun olarak gerçekleştirmeyi sürdürüyorum.

MUHTARLIK GÜNDEMİ
Sevginar SALİ: Gündeminiz ve muhtarlık çalışmalarına dair örnekler verebilir misiniz?
Serhat ATEŞ: Örneğin Mahallemizde İSKİ tarafından gerçekleştirilen alt yapı düzenlemelerinden sonra Silivri Belediyesi tarafından mahallemizin Doğusundan (Cumhuriyet Caddesi, Mumhane Sokak, Yemeniciler Sokak, Piri Paşa Sokak, Hacı Pervane Caddesi, Burhan Soyaslan Caddesi ve ara sokakları) başlayarak yaya yolu ve tretuvar, ışıklandırma çalışmalarının yapımını sağladık.
Yine Çarşı içinde daha önce yapılan yolun taşları yer yer çökme yaptığından esnaflar ve yayalar yağmurlu havalarda zor anlar yaşıyordu yolumuz yapıldı.
Sahilde kordon boyunda Yelken Restaurant, Elmas Cafe ön tarafı, İnönü Caddesine bağlanan Öğretmen Belma Göksel Sokak yolu ve aydınlatması yapıldı. İnönü Caddesi yaya yolu ve tretuvarları yapıldı. Yine karanlık olan ve her yağmurda su birikintileri oluşan Helvacı Sokak, Özgür Sokak, Dede Bayır Çıkmazı Sokak yolları yapılarak aydınlatılmaları sağlandı.
Yoğurthane sokakta da aynı çalışmaları bekliyoruz. Mahallemizde bulunan Çağrıbey Orta Okulu ve Hasan Özvarnalı İlk Okulu yolu olan Yosun Sokak, Recep Silahtaroğlu Sokak, Hacıbey Turan Sokaklar anayolları ve yaya yolları yapıldı. Yapılmayan diğer sokaklarda alt yapı çalışmaları devam edecek ve yolları kaldırımları en kısa sürede yapılacak.
Çocuk parklarının bakımları yapıldı, geri dönüşüme destek olmak adına mahallemizin bir çok yerine geri dönüşüm toplama kutuları yerleştirildi. Birçok sokağımıza yeni model büyük boy çöp kovaları yerleştirildi. Mahallemizin bir çok sokağı ve caddesinde yaya yoluna araç parkının önlenmesi için park engel demirleri yapılması sağlandı.
Mahallemize bu dönem kazandırılan en güzel şey de; eski Yoğurthane Binalarının Tiyatro, Nikah salonu ve tarihi müze olarak restore edilmesidir. Tüm bu çalışmalar için Silivri Belediyesine ve ihtiyaç halinde irtibata geçtiğimiz ilgili birimlerine, gösterdikleri hassasiyetler için teşekkür ediyorum.
BEDAŞ'la yaptığımız görüşmeler sonrası bir çok sokağımızın aydınlatma direkleri değiştirilerek eski beton direkler sökülüp kabloları yer altına alındı. Hızır Hılkın, Vakkas Sokak, Recep Silahtaroğlu, Endülüs sokaklar çok az bir kısmı aydınlatma direkleri değişimi ve kablolarının yer altına alınması kaldı. Konu takibimizde, ihalesi bekleniyor.
Gerek mahalle sakinlerimizin iletmesi ya da zaman zaman gece bizzat yaptığım kontrollerde yanmayan, arıza meydana gelen sokak aydınlatmaları ilgililere iletilerek en kısa sürede tamirlerinin yapılması sağlandı.
Biz muhtarlar için çok güzel bir çözüm ortaklığı teşkil eden 7/24 whatsapp hattı devrede bunun için de çok teşekkür ederim, mahallem ve sakinleri adına.
İSKİ; yaşadığımız ani su baskınlarında, lögar taşmaları gibi durumlarda derhal irtibata geçerek en kısa sürede sorunların çözülmesi sağlandı. Mahalle sakinlerimizin haber vermesi ya da bizzat yaptığım kontrollerde tespit edilen tehlikeli ve çökme yapmış İSKİ baca kapaklarının değişimi sağlandı.
İGDAŞ mahalle sakinlerimizin haber vermesi ya da kontrollerde gaz kokusu ile anlaşılan ve kaçak yaparak tehlike arz eden doğalgaz kutularının tespitlerini yaparak arızaların giderilmesini sağladı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaya koyduğu duyarlılıkla mahalle sakinlerimizin ve esnaflarımızın haber vermesi durumunda ya da şüpheli şahıs, olumsuz durumlar, kuşku uyandıran araçlar haber verilerek suç oranının en aza indirilmesi üzerinde ortak bir gayretle duruldu.
7/24 whatsapp hattımız sayesinde İlçe Kaymakamımız Ali Partal ile devamlı irtibat halindeyiz. Zaman zaman huzur ve mahalle toplantıları yapılıyor Silivri'mizin bölgesel sorunlarını yerinde ve mahalle sakinlerinden bizzat dinleniyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından muhtaç ailelere yardımlar yapılıyor.
Saydığım hizmetlerin birçoğu zaten devletimiz ve yerel yönetimin ortak çabasıyla tüm mahallelerimiz için geçerli. Vatandaşın sorunlarına, muhtarların bunların çözümüne ilişkin taleplerine en çabuk ve etkin şekilde çözüm üretmeye çalışan yetkililer şansımız. Özelleştirmelerin de etkisinde personel yetersizliği öne sürülerek dönüşler hususunda hantallaşan yapılarımız da var BEDAŞ ve Türk Telekom gibi dilerim onlar da vatandaş memnuniyeti esasıyla faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri en kısa sürede gerçekleştirir.

“ISLAH ÇOK UZUN SÜRDÜ, RESTORASYON TAMAMLANSIN”
Sevginar SALİ: Piri Mehmet Paşa Mahallesinin şu an en büyük ihtiyacı sizce ne?
Serhat ATEŞ: Mahallemizin en büyük sorunu; Boğluca Deresi ıslahı… Çok uzun sürdü ve hatta üzerinde bulunan tarihi köprü restorasyonu hala bekliyor, Anıtlar Kurulu'na takıldı.

“SİLİVRİ'YE KAZANDIRILAN EN GÜZEL ŞEY EYKOM”
Sevginar SALİ: Muhtarlık olarak varlığından en çok memnun olduğunuz, destek aldığınız yer neresi?
Serhat ATEŞ: Silivri'ye kazandırılan en güzel şey EYKOM. Pek görülmüyor ama devamlı birim müdürümüzle irtibat halindeyiz. İnsana dokunmak karşılık beklemeden onların dertlerine ortak olmak çok güzel. Gıda Bankası, Sosyal Yardım Mağazası çok faydalı hizmetler.

“BU BİR GÖNÜL İŞİ”
Sevginar SALİ: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Serhat ATEŞ: Başta mahalle halkıma, tüm Silivrililere, İstanbul Valiliği, İlçe Kaymakamımıza ve Birim Müdürlerine, Belediye Başkanımıza ve Birim Müdürlerine, tüm Belediye Meclis Üyelerine, İBB Başkanlığına ve Muhtarlıklar Müdürlüğüne, desteğini esirgemeyen Silivri Muhtarlar, meslektaşlarıma ve özellikle aileme muhtarlık görevimi en iyi şekilde icra etmemde sundukları katkılar, verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Bu büyük bir aile, gönül işi…
Vatandaşlarımıza her konuda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, yardımcı olmaya hazırım. Rahatlıkla bana ulaşabilirler, yaşadıkları sıkıntılar konusunda, ihtiyaç duydukları bilgilendirmeler hususunda her zaman, seve seve yardımcı olmaya hazır olduğumu lütfen unutmasınlar. Muhtarlıklar ve muhtarlar son dönem hükümet anlayışı ve yönlendirmesiyle vatandaşa hizmet konusunda daha etkin, çözüm sağlamaya yönelik daha güçlü.

YORUM YAP