Sergiye katılarak özel çocuklara destek olabilirsiniz

Sergiye katılarak özel çocuklara destek olabilirsiniz

21.09.2017 09:53:36

Atölye Sanbulin tarafından özel çocuklar yararına düzenlenen ve bugün açılışı gerçekleştirilecek Karma Seramik Sergisi'ne katılarak siz de katkıda bulunabilirsiniz.

Atölye Sanbulin üyeleri, Rabia Gürleyen'nin sanat yönetmeliğinde emek ve sevgilerini de katarak hazırladıkları eserleri sergide topladı. Karma Seramik Sergisi açılışı 20 Eylül 2017 (bugün), saat 12.30'da Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek. Sergiden elde edilecek gelir, Özel Eğitim Sınıflarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlanacak.
Stanbulin Sanat Yönetmeni Rabia Gürleyen, yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri sergiyle ilgili gazetemize özel açıklamada bulunarak düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Yaşamdaki izlerimizi, yaşamlarımızı nasıl tam olarak istediğimiz gibi var edemediğimizi ve adaletsizlik denen o kavramla nasıl tanıştığımızı bu sofrada metaforlarla anlatmaya çalıştım.
Ben ve arkadaşlarım her birimiz çamurdan birer ikişer tabaklar çanaklar yaptık. Tabak denilen şeyin ne olduğu nasıl olduğu belli. Dolayısıyla önceden yapılmış tabaklardan kurgulayarak çamurdan yaptık tabaklarımızı. Çamur ortamın ısısına nemine göre hızlı veya yavaş kurudu. Kururken bazıları yamuldu bozuldu. Sır, çamur ne kadarına izin verdiyse ancak o kadar tutunabildi çanaklara. Sonunda kimini beğendik kimini hiç beğenmedik kimine eh dedik. Kimi tam oldu derken paramparça oldu. Ya fırında ya elimizde. Tıpkı yaşamlarımızda ya da başka yaşamlarda olduğu gibi.”
Atölye Sanbulin tarafından açılacak Karma Seramik Sergisi, 20-22 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Renginar SALİ

YORUM YAP