Şenol: Müdürün muhasebeciliğini yapıyorsunuz

Şenol: Müdürün muhasebeciliğini yapıyorsunuz

3.03.2016 10:43:29

Okul Aile Birliğinin iş tanımının yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Uzman Psikolog Özkan Şenol, “Atanmış okul müdürünün yanına seçilmiş bir kişi olarak yardım için geldiniz, hizmet için değil. Şu anda bir tek okul müdürünün muhasebecisisiniz; yanlış yoldan gidiyorsunuz, haberiniz olsun” diyerek temel görevlerinin okul yönetimi, öğretmenler ve veliler ile işbirliği yapmak olduğu konusunda uyarıda bulundu. Silivri merkez, köy ve mahallelerindeki eğitim kurumlarının Okul Aile Birliği üyeleriyle bir araya gelen Şenol'u, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin ve Abdullah Aliye Can Anaokulu Müdiresi Nuriye Doğan da dinledi.29 Şubat Pazartesi günü Yaşar Kemal Sergi Salonunda “Büyüyün Artık” teması çerçevesinde kaydedilen eğitim etkinliğinde karakter geliştirme, disiplin etme, yönlendirme, eğitme, hayata hazırlama, bilinç geliştirme hususlarında okul ve aileye düşen sorumluluklar hatırlatıldı. Eğitim Uzmanı, “Elinizi taşın altına sokun çünkü çocuklarımız altında kaldı” dedi.

“VELİYE NE SUNDUNUZ Kİ NE BEKLİYORSUNUZ?”
Bugün öğrenci, öğretmen, veli ve okul arasında koordinasyondan söz edilemediğini belirten Uzman Psikolog Özkan Şenol, yapının sağlıklı işlemediğine şöyle işaret etti: “Aidat eşittir aidiyet duygusu. Kişi kendini okula ait hissetmiyor ki; veliye ne sundunuz ki ne istiyorsunuz? O yüzden sizin bir şeyler vermeniz gerekiyor. Bin lira iki bin lira verip çocukları ahlaken batıran telefon ve bilgisayar alıyorsunuz. Okul aile Birliği senden 20 lira istiyor; “Vallahi yok” deniyor.
Paraları olmadığına zerre kadar inanmıyorum mutlaka kıyıda köşede vardır. Sizde bir hata var ki milleti kendinize çekemiyorsunuz. Sadece tahsildar olarak gidiyor para istiyorsunuz. Milletin peşinde koşup avuç açmak sizin göreviniz değil.
Görev tanımınızı baştan yapmanız gerekiyor. Velinin gözünde sadece para toplayan, lavabodaki musluk gittiyse yerine koyan kişi olmamalısınız. Bir saygınlığınızın olması gerekiyor.”


“TAHTALLAR AKILLANDIKÇA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER TEMBELLEŞTİ”
Okullarda akıllı tahta yarışı oluştuğunu söyleyen Şenol, “Tahtalar akıllandıkça, öğretmen de öğrenci de tembelleşmeye başladı. Millete hava atalım, caka satalım diye parayı götürüp akıllı tahtaya yatırdınız. Hababam Sınıfında Mahmut Hoca ne diyordu: “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.” Yeter ki öğretme ve öğrenme isteği olsun.” diye konuştu.


EBEVEYNLERİN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUKLARIN ÜZERİNDE DURDU
Uzman Psikolog Özkan Şenol'un öğrenci velileri tarafından ilgi ve dikkatle dinlendiği gözlemlendi. Yaklaşık iki saat süren seminer interaktif bir şekilde gerçekleşti. Şenol özgüveni yüksek, düzgün karakterde çocuklar yetişmesinde anne ve babalara düşen vazifelere değindi. Dinleyicilerle yakaladığı sinerji ve nüktedan kimliği velilerin büyük beğenisini kazandı. Uzman Psikolog, Silivri'deki okullarda seminer vermeye devam edecek.
Duygu, davranış ve düşünce geliştirme eğitmeni, seminer sonunda Çocuk ve Ergen Psikolojisi adlı kitabını imzaladı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP