Selimpaşa Ortaokulu İstanbul’da tiyatro gezisinde...

Selimpaşa Ortaokulu İstanbul’da tiyatro gezisinde...

24.03.2016 17:43:43

İlçemiz Selimpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak ile İngilizce Öğretmeni Gülden Bayrak'ın organize ettikleri tiyatro gezisi 19 Mart'ta gerçekleşti. İstanbul Devlet Tiyatroları'nın 57. Alay isimli oyununa giden Selimpaşa Ortaokulu öğrencileri oyunda duygu dolu anlar yaşarken, oyuncularla da hatıra fotoğrafı çektirip, sohbet etme fırsatı yakaladılar.
Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak, gezinin zamanlamasının harika olduğunu söyledi. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin hemen ardından gerçekleştirilen gezinin, Devlet Tiyatroları farkıyla taçlandığını ifade etti. Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak: “57. Alay harika bir oyun. Çanakkale zaferini çok güzel bir sanat eseri haline getirmiş yazar Haldun Çubukçu. Büyük bir tarihimiz var. Sinemamızda, tiyatromuzda hatta televizyonlarımızda bu büyük tarihimizin doğru aktarımlarını görmeye ihtiyacımız var. Çanakkale Zaferinin 100. yılı münasebetiyle geçen sene sahneye konan 57. Alay, iki sezondur sahneleniyor. Bu oyunu ikinci izleyişim. Öğrencilerimi götürmeden önce, mutlaka oyunları gider bir kendim izlerim. Onlara uygun olup olmayacağı konusunda derin bir analizden sonra etkinliği planlıyorum. Bir öğretmenin öğrencileriyle izleyebileceği harika bir oyun olmuş. İstanbul Devlet Tiyatrolarımızı tebrik ediyorum. Oyunun yönetmeni Fikret Urucu'yu ve bütün kadroyu kutluyorum. Öğrencilerimle de gurur duyuyorum. Yaşlarından ve emsallerinden beklenmeyecek kadar olgun izliyorlar oyunları. İzliyorlar ve anlıyorlar. Tiyatro sevgisi, estetik zevkle doluyor yürekleri... Hele vatan da konusu olunca oyunun bir başka oluyor.” Namık Kemal'in tiyatro tanımını yapan Türkçe Öğretmeni İlker BAYRAK, tiyatrodan ders çıkarma kaygısının çok geçerli bir yaklaşım olduğunu ifade ediyor. BAYRAK: “Türkiye'deki en eski tiyatro kurumu Darülbedayi'dir. Şimdiki adı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bu “bedayi” sözcüğünün kökü “ibret”tir ve tiyatrodan ibret alınması, ders çıkarılması yaklaşımıyla değerlendirilmektedir.
Çocuklarımız da vatan ve millet sevgisi ile yoğrulmuş böylesine kıymetli oyunları izledikçe, gerekli dersleri çıkarıyorlar. Bu vesile ile 57. Alay için Devlet Tiyatrolarımızı tekrar kutluyorum. Böylesi oyunların repertuvarlarda hep yer almasını istiyorum. Bana bu fırsatı verdiğiniz için gazetenize teşekkür ederim.” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP