Selimpaşa Kavşak ve Altgeçit inşaatı başladı

Selimpaşa Kavşak ve Altgeçit inşaatı başladı

17.12.2020 13:19:00

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Selimpaşa Kavşak ve Altgeçit İnşaat İşi çalışmalarına başlandığını duyurdu, Mahalle Muhtarı Hasip Önal emeği geçenlere teşekkür etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ile görüşmesinden sonra Başkan Volkan Yılmaz yatırımın devam edeceğini 1 Aralık'ta müjdelemişti.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Selimpaşa Kavşak ve Altgeçit İnşaat İşi çalışmalarına önceki gün başlandığını duyurdu. Esen, çalışmalara ilişkin şu bilgilendirmede bulundu: “Proje kapsamında 4 adet Altgeçit, 2 Adet Üstgeçit Köprüsü ve 1 Adet Menfez Geçiş Köprüsü yer almakta.

PROJENİN İÇERİĞİ

Proje etaplar halinde sahaya uygulanacak olup, 1.Etapta D100 Karayolunun sürekli olmadığı alanda çalışma yapılarak İstanbul ve Edirne arasında her iki yönde D100 Karayolunun sürekliliği sağlanacaktır. Bu çalışmaya eş zamanlı olarak Altgeçit-2 inşa edilerek D100 Karayolu ve Tem Otoyolu çakışması engellenerek bu alanda da araçların transit geçişi sağlanacak.

ÇALIŞMANIN OCAK 2022'DE BİTİRİLMESİ PLANLANMAKTA

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Selimpaşa Kavşak ve Altgeçit İnşaat İşi çalışmalarına başlandığını duyurdu, Mahalle Muhtarı Hasip Önal emeği geçenlere teşekkür etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ile görüşmesinden sonra Başkan Volkan Yılmaz yatırımın devam edeceğini 1 Aralık'ta müjdelemişti.

Dün itibariyle bölgede başlayan çalışmaların Ocak 2022'de bitirilmesi planlanmakta. İlçemiz için son derece önemli olan ve uzun yıllardır yapılması planlanan bu yatırımın hayata geçirilmesi noktasında desteklerini ilçemizden esirgemeyen başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere, projeye geçmişten bugüne emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ederiz.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki trafik yoğunluğunun ortadan kalkması hedeflenmekte. Projemiz Silivri'mize ve bölge halkımıza hayırlı olsun.”

MAHALLE MUHTARI ÖNAL'DAN TEŞEKKÜR

Selipaşa Mernkez Mahalle Muhtarı Hasip Önal, emeği geçenlere şu sözlerle teşekkür etti: “Uzun uğraşlar sonunda Selimpaşa Kavşağı Projesi inşaatı başladı. iBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu 24 Aralık 2020 tarihinde çalışmaları yerinde inceleyecek. Projenin hayata geçme aşamasında Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen'e ve emeği geçen herkese Selimpaşa halkı adına çok teşekkür ediyorum.”

YILMAZ: SELİMPAŞA BATTI-ÇIKTI PROJESİ DEVAM EDECEK

1 Aralık'ta konuyla ilgili yaptığı açıklamada Başkan Volkan Yılmaz, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ile görüşmesinden sonra yatırıma kısa süre içinde kalınan yerden devam edeceğinin müjdesini verdi. İlk ihalesi 2018 yılında yapılan yatırımın tamamlanmasıyla Silivri'nin en önemli ulaşım sorunlarından biri çözüme kavuşmuş olacak. 

Haber Merkezi

  1. Murat Murat

    Ankara'da hemen hemen bütün ana yollar battı çıktı olarak yapılmıştır ve trafik sıkışıklığı yüzde 80 azalmıştır ..sağa sola doğru dönecek olan araçlar üst geçit köprü üzerinden rahatça kendi istikametlerine gidebilir.. İstanbul da da bu battı çıktı veya diğer ismiyle dal çık yaygınlaşmalı .. zaten mahalle sokak aralarında trafik felç,,bari ana halterlerde biraz rahatlama olur diye düşünüyorum

  2. Mustafa güneş Mustafa güneş

    İnşallah uzun yıllar kullanılacak bir projedir,battı çıktı proje ismi hiç hoşuma gitmedi,sanki kaptı kaçtı gibi bir iş olacak,şöyle geniş geniş köprüler geniş geniş geçitlerin yapılacağı bir projedir,

YORUM YAP