Selimpaşa İMKB öğrencileri Ata’nın huzurunda

Selimpaşa İMKB öğrencileri Ata’nın huzurunda

16.12.2016 10:05:45

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Gezi Kulübü tarafından düzenlenen Başkent Ankara gezisine katıldı.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gezi Kulübü tarafından 09 Aralık 2016 tarihinde Ankara gezisi düzenlendi. Geziye 82 öğrenci, 4 idareci ve öğretmen katıldı.

ULU ÖNDERİN HUZURUNDA TÖREN
Ankara'da Göksu Parkı'nda kah-valtı yapan ilçemiz okul temsilcileri, ilk ziyareti Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e yaptı. Rehber eşliğinde Aslanlı Yoldaki yürüyüşün ardından Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu'nun mozoleye çelenk bırakmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Misak-ı Milli Kulesinde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Okul müdürü Mualla Varlıoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Yüce Atatürk,
Yıl 1995,mesleğimin altıncı yılına kadar seni ne kadar tanıyordum bilmiyorum. Son isteği enginardı sözünün duyuncaya kadar, gözyaşlarıma hakim olamamış saatlerce ağlamıştım. Öğrendiğim, ezberlediğim Atatürk, etten kemikten duygudan oluşan bir Mustafa Kemal Atatürk'e dönüştüğünde, sadece büyük bir lideri tanıdığımı, fakat bir insanı tanımak ve anlamak adına ne kadar eksik olduğumu fark ettim
O günden sonra, akıl gözü ve gönül gözü ile baktığım bir Mustafa Kemal Atatürk vardı. Bu bakış açısına saygı ve hayranlığımı arttırdı.
Verdiğin toplumsal mücadelenin yanında kudretin, alçak gönüllüğün, özverili davranışların, saygın tutumun, mesleğim de ilerlememde yol gösterici oldu
Bizlere bıraktığın özgür vatan topraklarımız için, gelecek hedeflerimizi belirlemedeki yol göstericiliğin için her daim sonsuza kadar minnettarım. Tanıyıp, tanıtabilmek, anlayıp anlatabilmek adına cumhuriyetin öğretmeni olarak hiçbir özveriden kaçınmayacağıma bu yolda her tür mücadelenin içinde bulunacağıma ant içerim
Ruhun şad olsun."
Anıtkabir içinde bulunan Kurtuluş savaşı, Atatürk'ün özel eşyaları, Panoramalar ve Yağlı tablolar, Atatürk'ün çalışma ofisi ve özel kitaplığı rehber eşliğinde anlatımlar ile gezildi.

ETNOGRAFYA MÜZESİ GEZİLDİ
Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk istirahatgahı olan, Türk Milli karakterini, tarihini ve kültürünü yansıtan Etnografya Müzesine de gidildi. Burada sergilenen Türk kıyafetleri, işleme eserler, el dokumaları, madeni eserler, cam ve çini, el işi işlemeleri, ahşap ve taş eserler yerinde görülerek öğrencilere güzel bir deneyim yaşatıldı.

I. VE II. MECLİS ZİYARETİ
Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal'in başarılı yönetimi ve 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan kararlarla gerçekleştirildi. Tarihi dokusu ve mimarisiyle Ulus Meydanı'nda bulunan I. ve II. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası ziyaret edildi.
I.Meclis içinde Riyaset divanı, Bakanlar Kurulu odası, Encümen odası, Meclis toplantı salonu, Reis odası gezildi. II. Meclis binasında Meclis toplantı salonu, Atatürk'ü özel eşyaları, Celal Bayar ve İsmet İnönü'nü ailelerinin meclise bağışladığı özel eşyalar görüldü.
Öğrenciler Ankara'da bulunan Harikalar Diyarında serbest zaman geçirerek akşam saatlerinde dönüş yoluna geçti.

Haber Merkezi

YORUM YAP