Selçuk: Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?

Selçuk: Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?

5.08.2020 09:27:32

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “'Okulları birlikte açacağız' diyoruz. Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?” paylaşımında bulundu.

Okulların 31 Ağustos 2020 tarihinde açılmasıyla ilgili karar beklenirken, ‘yeni normal' sürecinde kaldırılan kısıtlamalar sonucunda yaşanan rehavet nedeniyle vakalar artışa geçti.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, yaşanan durumla ilgili bir paylaşımda bulunarak, hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi ve destek çağırısında bulundu.

SELÇUK: BU KADAR YAKIN TEMASLI MASKESİZ GÖRMEK ÜZÜCÜ

Selçuk, paylaşımında şu sözlerine yer verdi: “Sınıf mevcutlarını azaltmak, teneffüste çıkacak öğrenci sayısını ayarlamak, sabahçı ve öğlencilerin karşılaşmasını engellemek, çocukların ortak alanlarda aynı zamanda bulunmaması için planlama yapmak, sıralar arasında boşluk sağlamak. Kısacası çocuklarımızın birbirleriyle sosyal mesafesini korumak ve okullarımızı sağlıkla açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri bayramda denizde, plajda, parkta, sokakta bu kadar yakın temaslı maskesiz görmek üzücü. 'Okulları birlikte açacağız' diyoruz. Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?”

Renginar SALİ

YORUM YAP