XXXXX

Sel Kabusu


 Daha da eskiden sel ve taşkınlar gündemimize 5-10 senede bir gelirdi. Sürecin giderek daraldığından bu kış iyice emin olduk. Sel korkusunu yaşayanlar oldu demek daha doğru her halde. Yetkililer konunun aciliyetini kavramış gibi davranmıyor. Her yağmurda sel felaketini yaşayan, daha da geniş bir kesim yaşama tehdidi ile nefes alıp verirken, bu sorunu görmezden gelemeyiz. Bir an önce çözmemiz gerektiği ortada. Bu konuda her erteleme yeni korkular, kayıplar demektir. Ve her kayıpla birlikte hoşgörü ve sabrın azalması anlamına gelir.
Yetki İBB'de de olsa, Silivri'nin sorunlarını çözüm mercilerine taşıyacak olan ve bizim nazımızın, sözümüzün geçitiği yer Silivri Belediyesi'dir. Geleceğimiz ile ilgili karar ve hazırlık süreçlerinin yanında gündelik sorunlar, artık hayati ve maddi tehdit boyutu olan sıkıntıların çözümüne odaklanın. Halkın gündeminde olan konuları, kendi gündemlerinize taşıyın!

SPEKÜLASYONLAR GERÇEK DIŞI
Hamoğlu Holding'in yeni rezidans projesini yabancı bir firmaya devredeceği ile ilgili spekülasyonlar gündemde. Söz konusu olan Almanya'nın en ünlü yapı marketi. Hamoğlu, firmaya rezidansların yapımını devretmiyor, sadece genişletilen Maxi Market'ten yer veriyor.
Hamoğlu Holding, yeni girişimlerini öz sermayesiyle hayata geçirme kararlılığında.
Bir kesim halen Hamoğlu Holding'in Silivri ile ilişkisine bardağın boş tarafından bakma kararlılığında. Bugünlerde her ne kadar dolu tarafı gündemde olsa da… Silivri'ye katık sunan insanlara, burada bir şeyler yapma gayretini sürdürenlere daha makul yaklaşım zorunlu. En basit örneği iş başvuru formunda Hamoğlu Holding referansı bulunanlar, her zaman hedefe daha yakın durmakla birlikte, tercih sebebidir.

ÇAPAN'IN SİLİVRİ ZİYARETİ
Silivri Cezaevi'nde 16 aylık zorunlu ikametinin ardından özgürlüğüne kavuşan Esenyurt Belediyesi Eski Başkanı Gürbüz Çapan, geçtiğimiz hafta içinde Silivri'yi ziyaret etti. Çapan'ın ilk durağa halen tutuklu bulunan arkadaşları olurken, ardından Silivri Sahilinde, aralarında CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci'nin de bulunduğu arkadaşları ile buluştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE,
ÇAĞIN KOŞULLARINA UYGUN AÇILIM
Silivri Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını günümüz koşullarına uyarladı. İhtiyaç sahiplerine gıda ve maddi yardım kadar madde bağımlılığından kurtuluş yolunda verilen destek takdiri hak ediyor. Siyasetin, yerel yönetimin, hayatın her aşamasında tartışılmaz en önemli unsur insandır. Korunması, kazanılması, hak ettiği şekilde yaşamını sağlamak herkesin görevi olmalı. Silivri Belediyesi ve encümeni bu önemli ve anlamlı yardım adımıyla ilgili kutluyorum!

BORA SEZEN, YİNE BABA OLUYOR
CHP'nin kongre sürecinde İl Delegesi seçilen Bora Sezen, ikizlerinin ardından yeniden baba olmaya hazırlanıyor. Derya-Bora Sezen çiftini kutluyorum. Hayırlı olsun! Allah tamamına erdirsin!

YOL SORUNU
Genel sıkıntı aslında ama Kavaklı'nın yolları ile ilgili yoğun şikayetler aldım. Ağır kış şartları nedeniyle yapılan tuzlama çalışmalarının da etkisiyle yolların durumu çok kötü. Asfaltlama çalışmaları için Belediyenin Nisan ayını beklediği bilinirken, en azından yama ile iyileştirme yapılmasında yarar var.

AKP, ÇARŞAMBA GÜNÜNE KİLİTLENDİ
AKP'nin ilçe başkanlığı seçimi ile ilgili akıl almaz senaryolar dolaşıyor. Atanması beklenen isimler arasında bilinenlerin dışında alternatif yok. Ama taban huzursuz. İl Başkanlığı'nın "Sorup, soruşturup kendi bildiğini yapacağından" tedirgin. Çok basit bir hata ama bir o kadar da içine düşmekten kendini alı koyamıyor parti yetkilileri.

HAYATA DAİR
Hayatta derin yara açan 3 şey:
İhanet, yalan, sadakatsizlik,
Hayatta hiç emin olunamayacak 3 şey:
Düşler, başarı, zenginlik.
Hayatta insanı geliştiren 3 şey :
Çok çalışma, samimiyet, başarı.
Hayatta insanı mahveden 3 şey:
Cesaretsizlik, gurur, öfke.
Hayatta en hürmete Layık Kişi: Anne
Hayatta en Kötü Şey: Yalnızlık
Hayatta en Feci Şey: Ölüm
Hayatta en Güzel Şey: Aşk
Hayatta en Zalim Şey: İntikam
Hayatta en Soğuk Kelime: Hayır
Hayatta en Sıcak Şey: Arkadaşlık
Hayatta en Acı Şey: Unutulmak

YORUM YAP