XXXXX

Şekerleri boğazımıza dizdiler

Şeker tadında bir bayrama niyet edildi, çok da gayret kondu belki ortaya ama olmadı... Yine boğazımıza dizildi, farkına ancak bayramlarda vardığımız tatlar...
Gaziantep'ten gelen saldırı haberi ile ağzımızı tatlandırsın diye yediğimiz şekerler, boğazımıza düğümlendi... Hain güçler, bayram havasını yasa bürümeyi başardı... Başaramadıklarını iddia etmek çok güç, verdikleri zararı, açtıkları yaraları hissetmemek imkansız. Ülkemizin bir ucu Cehennemi yaşarken, bizim diğer ucunda mutlu ve huzurlu olmamıza imkan kalmadı. Nasıl bitecek, ne şekilde çözülecek bilmiyorum ama artık akan bu kanın durması gerektiği ortada.
Tüm diğer farklılıklarımızı bir kenara bırakarak terörü destekleyen ve sona ermesi için mücadele verenler olarak bu konuda kararlılığımızı ortaya koymalıyız.
Şimdi her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Siyasi farklılıkları ile dünyaya bakış açımızdan doğan fikir aykırılıkları hakkındaki tartışmaları, haklılık mücadelelerini askıya alalım. Ve canımızdan can alan terör sorununa odaklanalım. Bunu çözmeyi başardığımızda eminim bir çok sıkıntımız da zaten kendiliğinden ortadan kalkacak.
Hak, hukuksuz aranmaz. Hatalar daha büyükleriyle telafi edilmez.
Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, yaralılara acil şifalar, güzel ülkemizin bu terör belasından bir an önce kurtulması için herkese sabır diliyorum!

GENÇ KANDEMİR SAHNEDE
Bir süredir Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile gemileri yakışıyla gündeme gelen Yılmaz Kandemir'in evlenmeye hazırlanan oğlu Fatih Kandemir'den sürpriz çıkış. Genç Kandemir, CHP İlçe Merkezinde Başkan Özcan Işıklar'ın bayramını kutladıktan sonra düğün davetiyesini iletmiş ve nişan yüzüklerini taktığı gibi nikahını da kıymasını istemiş. Oğul Kandemir'in bu hareketi CHP kulislerinde epey yankı buldu. "Yılmaz Kandemir, barışma şansı olup olmadığı ile ilgili Işıklar'ın nabzını ölçüyor” diyenler de var, "Fatih Kandemir, babasının ne kadar ileri gittiğinin farkında olup onaylamadığını ortaya koyuyor” diyenlerin sayısı da az değil… Işıklar ile Kandemir'in ayrılmaz ikili olduğuna dair siyasi söylemlerin üzerinden çok zaman geçmedi ama o kadar kötü şeyler yaşandı ki bir taraf özür dilese diğerinin bunu kabul etmesini artık insanlar kabullenemez. Zamanla unutulur mu? Etkisi geçer belki ama hiçbir şey eskisi gibi olmaz.

BAYRAM HAVASI
Ak Parti Bölge Milletvekili Gülay Dalyan ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bayram kutlamalarında bir araya geldi. İkili arasında yaşanan tartışmanın etkisini tamamen ortadan kalkmasa da bayram gerilen ilişkilerini yumuşatmayı başardı. Işıklar, sonuçta evsahibi sayılır. Misafirlerin kabahati olursa da hoş görmek önce ona düşer.

KİME NİYET, NEREYE KISMET!
Bayram resimlerini incelerken bir kare dikkatimi çekti. Daha doğrusu bana sizinle paylaşmam gerektiğini düşündüğüm bir tespiti hatırlattı. Ak Parti'nin organizasyonlarında adı önümüzdeki dönem CHP'den meclis üyelinde geçen isimler dikkatinizi ne kadar çekiyor bilmiyorum. Daha dikkatli bakanlar görmüştür. Ak Partili olarak gördüğümüz ve bildiğimiz isimlerin CHP ile ‘flörtleri' de söz konusu. Silivri'nin taninmiş bir çok siması önümüzdeki dönem için hazırlık yapıyor. Ama bu siyasi çalışma içerisine girenlerin siyasi ayrımı giderek daha az belirleyici oluyor. CHP ile anılan isimler adaylık için AK Parti'de, MHP'liler CHP'de AK Parti'de görülebilir. Ve tersi durumlara ilişkin ihtimaller de yok değil. Siyaset sahnesi giderek renkleniyor ve hareketleniyor.
İyi haftalar!

YORUM YAP