Şeker Fabrikalarının satışını protesto ettiler

Şeker Fabrikalarının satışını protesto ettiler

29.03.2018 13:54:50

Hafta sonu Lüleburgaz'da şeker fabrikalarının özelleştirilmek istenmesine karşı çıkan binlerce kişi Trakya Şeker Platformu tarafından gerçekleştirilen “şeker yürüyüşünde”; ‘Fabrikalar halkındır halkın kalacak' tepkisini yükseltti. CHP Silivri İle Yönetim Kurulu üyeleri de eyleme destek için oradaydı.

Lüleburgaz'da Eski Hükümet Binasını önünde buluşan binlerce kişi, “Yaşasın şeker dayanışması”, “Sat sat nereye kadar, artık bitti buraya kadar”, “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla şeker fabrikaların özelleştirilmesine karşı çıktı.

GÜRCAN: NBŞ bir kerede değil, yavaş yavaş öldürür çocukları
Lüleburgaz Kadın Platformu adına konuşan CHP Kırklareli İl Genel Meclis üyesi Gürcan “Bugün aramızda, laf salatasına karnımız tok diyen üretici köylümüz var. Bugün aramızda analar var. Onlar kızanlarının geleceğine sahip çıkmak için aramızda. Obez değil, gürbüz çocuklar için aramızda. Bugün aramızda gençler var. Cumhuriyetin temel taşı olan şeker fabrikalarına sahip çıkmak, kaleleri teslim etmemek için aramızdalar. Bugün şeker fabrikalarının satışına sessiz kalanlar, Hiroşima'yı, Halepçe'yi lanetlemesinler. Nişasta bazlı şeker bir kerede değil, yavaş yavaş öldürür çocukları” diyerek şeker fabrikaları satışına tepki gösterdi.

SALTIK: ŞEKER FABRİKALARI VATANDIR, VATAN SATILMAZ
Şeker-İş Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık, “Hiçbir ayrım gözetmeden, omuz omuza verip tek ses, tek yürek olup şeker fabrikaları vatandır, vatan satılmaz, diyerek, fabrikalarına sahip siz değerli katılımcıları selamlıyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

AĞBABA: SATIŞI SAVUNANLAR BU TOPRAKLARA İHANET ETMEKTEDİRLER
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise konuşmasında şekerin herkesin ortak meselesi olduğunu söyleyerek, “Şeker fabrikalarının satılmasını siz istemediniz. Ama bunu birileri istedi. Kim istedi? Çok uluslu Amerikan firmaları istedi. Yerli, milli diyorlar ya bu satışı isteyenler bu toprakların dostu değil. Bu satışı isteyen büyük sermayenin adamları. Hükümet de onlara boyun eğdi. Biz boyun eğmedik. Bu satışlara hep beraber dur dedik, dur diyeceğiz. Bundan daha yerli ve milli bir kuruluş bulamazsınız. Bunu satanlar Cargill'in önünde eğildiler. Bunu satanlar bu topraklara ihanet etmektedirler. Bunun satışını destekleyenler bu toprakların evladı değildirler” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAP