Şehitlerimize saygı ve minnetle...

Şehitlerimize saygı ve minnetle...

24.03.2016 17:43:06

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ilçe programının yanı sıra okullarımızda da törenlerle kaydedildi. Şiirler, türküler ve piyeslerle Çanakkale Zaferi anlatıldı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz minnet ve saygıyla anıldı. Erguvan Anaokulu, Turgut Reis İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları programları velilerinin de katılımıyla sundular.

ERGUVAN ANAOKULU
Erguvan Anaokulunda Minik Papatyalar Sınıfı öğrencileri, Canan Özkan öğretmenliğinde hazırladıkları sunumla 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nü çeşitli etkinliklerle kaydetti. Şiirler, türküler, drama gösterileriyle büyük zaferi anlattılar. Sınıfta yaptıkları Türkiye haritası ve minik askerler çalışmasını bir araya getirerek vatan ve Atatürk değerini en güzel şekilde anlattılar. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusunun verdiği büyük mücadeleyi hatırlattılar. Bu özel ve değerli günde vatan uğruna canlarını feda eden şehitlere olan minik yüreklerindeki sevgi, saygı ve minnet duygularını ifade ettiler. Ve Çanakkale Geçilmez dediler.

TURGUT REİS İLKOKULU
Turgut Reis İlkokulunda da şehitlerimiz unutulmadı. Günün anlam ve önemine uygun program 4/A sınıfı tarafından hazırlanıp sunuldu. Okulun gösteri salonunda düzenlenen törene okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Program İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla devam etti. Öğrenciler tarafından sunulan oratoryo ve şiirlerle vatan, millet ve bayrak uğruna destanlaşan 18 Mart'ın anlam ve önemini anlattılar. Türk milletinin esir edilemeyeceğini, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı günü hatırlattılar. Çanakkale Zaferi'nin 101. yılını kutlayarak, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna, canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi andılar.


MEKTEBİM OKULLARI LİSE KAMPÜSÜ
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde Mektebim Okulları Silivri Lise Kampüsü'nde de tören düzenlendi. Okulun gösteri salonunda yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı program Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı, tarihin akışını değiştiren, yıkık bir imparatorluktan çıkarak genç Cumhuriyet'in ilk izlerini taşıyan Çanakkale Zaferi duygu yüklü bir programla sunuldu. Drama gösterisinden, oratoryodan, şiirlerden, türkülerden, videolardan oluşan programda vatanı uğruna canlarını feda eden şehitler rahmet ve minnetle anıldı. Rukiye Hasdoğru, Serhat Dalar, Yıldız Aydın ZIK, Sinem Arslan, Aslı Bilgiç öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlanan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü töreni duygusal anlar yaşattı.
Renginar SALİ

YORUM YAP