XXXXX

Şehir İçi Ulaşım Konusu


Silivri'de uygulaması başlatılan yeni güzergâh düzeni ile ilgili tepkiler ilk etapta çok fazla ve bana göre bu durum da doğal. Yıllardır alışılagelmiş süreçlerin bir anda ve sancısız değişimi mümkün değil. Silivri'nin ciddi bir trafik sıkıntısı var ve bu konuda önlem ne kadar geç alınırsa sorunlar o denli büyüyüp içinden çıkılmaz bir hal alacak. Bunun için bugün yapılmak istenen şey ile ilgili bireysel itirazlarımızı törpülemek, kamu yararı ve kentimizin geleceği konusunda yararını düşünerek hareket etmeliyiz. Yer yer uygulamanın yanlışları da olabilir ama bu konuda esneklik payı olduğu kadar düzenlemeler de mümkün. Yapıcı eleştiriler ve öneriler ile süreci Silivri'nin yararına özümsemek gerekir. Sorunlar hiçbir şey yapmadan çözülmez. İyi niyetle yapılan şeylerin sonucu uygunsuz da çıkabilir bunu çoğu zaman ancak uygulama anında öğrenebiliriz. Yeni trafik uygulamaları hakkında şikâyette bulunmak, suçlu aramak yerine elbirliği ile üstesinden gelmemiz gereken bir olay ile karşı karşıyayız. Silivri'de hep birlikte bir düzen içinde yaşamanın yolunu ve yöntemini hep birlikte geliştirmekten başka çaremiz yok.

TOPLU TAŞIMA HAKKINDA
TALEPLER
Silivri'de şehir içi ulaşımının sağlandığı minibüsler hakkında şikâyet var. Şikâyetler yenilenmeyen araçlar ile ilgili. Vatandaş "Hangi yüzyılda yaşıyoruz bu araçlarla toplu ulaşım mı yapılır" diye isyanlarını dile getiriyor. Ayrıca, akşam saatlerinde 19.20'de şehir içi toplu ulaşımın sona ermesi de sıkıntı konusu. Son servislerin yarı güzergâhtan dönüşü ile ilgili tepkiler de yok değil. Mesaisi 19.30'dan sonra sona erenler, dershaneye devam eden öğrenciler toplu taşımadan yararlanamıyor. Eee, malum taksiye de herkesin gücü hele bu dönemde yetmiyor. Bu konuda bir düzenlemeye ihtiyaç var.

MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR
Silivri Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu bugün saat 14.30'da Silivri Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek. Meclis toplantısında görüşülecek gündem maddeleri şu şekilde;
G Ü N D E M:
1-Silivri Selimpaşa Mahallesi Temel Eğitim Alanında kalan 942 ada, 1 parseldeki taşınmazın İl Özel İdaresine devrinin görüşülmesi.
2-Belediyemiz mülkiyetindeki P.M. Paşa Mahallesi, 1546 ada 1 nolu parselin Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüklerine tahsisinin görüşülmesi.
3-Silivri Çanta-Fatih Mahallesi ve Çanta-Mimar Sinan Mahallesinde kadastro çalışmalarında görevlendirilmek üzere 6 adet bilirkişi seçilmesinin görüşülmesi.  
4-İlçemizde faaliyet gösteren matbaacıların yer değiştirme talepleri ile ilgili dilekçelerinin görüşülmesi.
5-Belediyemiz kadrolarında unvan ve derece değişikliği yapılmasının görüşülmesi.
6-Silivri Değirmenköy Mahallesi, 307 ada, 10 nolu parseldeki belediyemiz hissesi satışının görüşülmesi.
7-Silivri Gümüşyaka Mahallesi, 1274 ada 1 nolu parseldeki pazar yerinin 10 yıl süreyle kiralanmasının görüşülmesi.
8-Borçlanma ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi.    
9- Belediyemize ait Silivri Ortaköy Mahallesi, 2686 nolu parsel, eski 25 pafta, 2802 nolu yeni 32 ada, 1 parsel,  Selimpaşa Mahallesi, 191 ada, 5 nolu parsel, Alipaşa Mahallesi, 5295 parsel, Alibey Mahallesi, 1176 ada, 4 nolu parsel, Cumhuriyet Mahallesi, 91 ada 532 nolu parseldeki taşınmazların satışlarının görüşülmesi.
10-Silivri Gaziler Derneği Başkanlığının belediyemizden yer tahsisi talebinin görüşülmesi.
11-Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Silivri Şubesi Başkanlığı'nın belediyemizden yer tahsisi talebinin görüşülmesi.
12-Silivri Yeni Mahallede sağlık ocağı olarak kullanılan ve belediye tarafından yapılan binanın Sağlık Evi olarak İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi.          İyi haftalar!

YORUM YAP