Sedef Sanatı Sergisi büyük ilgi gördü

Sedef Sanatı Sergisi büyük ilgi gördü

13.02.2019 10:25:44

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerlerinin karma Sedef Sanatı Sergisi yoğun ilgi ve katılım eşliğinde açıldı.

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Sedef Kakma Kursu öğrencileri dün Yaşar Kemal Salonu'nda açılışı yapılan Sedef Sanatı Sergisi'nde eserlerini beğeniye sundu. Açılışa CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yücegök, CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, CHP Belediye Meclis Üyesi Arzu Yalçınkaya, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Mimar Sinan Mahalle Muhtar Adayı Gülsen Topal, Kültür Merkezi eğitmenleri ve kursiyerleri, çok sayıda davetli katılarak sergi sahiplerinin heyecanına ortak oldu.
Kültür Merkezi Müdürü Meral Türkmen, Sedef Sanatı hakkında bilgi verdi, ardından açılış kurdelesi hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kesildi. Kültür Merkezi Sedef Kakma Sınıfına ve serginin hazırlanmasında katkıda bulunan Geçer Mobilya sahibi Kadir Geçer'e ve Emek Ahşap sahibi Hikmet Bürkük ile Kurs eğitmenliğini yapan Abdullah Mutlu'ya, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yücegök tarafından Silivri Belediyesi adına şilt sunuldu.
Abdullah Mutlu, beş yıldır yaptığı çalışmalarda kursiyerleriyle bilgi ve tecrübelerini paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ve her geçen gün daha fazla dost kazandığını belirterek düşüncelerini aktardı ve kendilerine bu imkanı sağlayan başta Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Kültür Merkezi Müdürü Meral Türkmen'e teşekkür etti.
Abdullah Mutlu'nun eğitmenliğinde kursiyerlerden; Hüseyin Akıncıoğlu, Selma İşler, Hakan Güzdemir, Mustafa Kalafat, Nedim Dündar, Akın Keskinocak, Birgül Ethemoğlu, Nursemin Gökalp, Halit Yaşar Özkan, Köksal Kaya ve Kadir Kaya tarafından hazırlanan eserler büyük ilgi gördü ve beğeni topladı.
Sedef Sanatı Sergisine konuk olarak sanatçılar Teoman Kuru, Kazım Bağ, Hikmet Bürkük ve Sedef İstanbul Grubu davetli olarak katıldı.
Sedef Sanatı Sergisi, saat 10.00-19.00 arasında, 16 Şubat 2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP