Seçim sonrası ilk Meclis toplandı

Seçim sonrası ilk Meclis toplandı

15.04.2019 10:41:32

Silivri Belediyesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında yeni meclis üyeleri ile ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

2019-2024 döneminin ilk meclisi olan Nisan ayı meclisi, 13 Nisan 2019, Cumartesi günü, saat 10.00'da gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya MHP'li ve CHP'li meclis üyelerinin yanı sıra MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

YILMAZ: SİLİVRİLİLİK RUHU ETRAFINDA BİRLEŞECEĞİMİZE İNANIYORUM
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Hanımefendiler, beyefendiler hepinizi muhabbetle selamlıyorum. 31 Mart'ta gerçekleşmiş olan seçimler sonucunda Silivri'mizde yaşayan vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen Belediye Başkanının ve Silivri Belediye Meclisi'nin oluştuğu ilk toplantıya hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Mahalli idareler seçimleri Silivri'deki hoşgörü kültürüne yakışan bir seviyede geçtiği için hem siyasi partilerin çok kıymetli ilçe başkanlarına hem bu dönemdeki diğer partilerin belediye başkan adaylarına hem de varlıklarıyla bu salonu şereflendiren ve seçilen ve seçilmeyen tüm meclis üyesi adaylarına teşekkür etmek istiyorum. Meclisimizin ilçemize, İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu salonu varlıklarıyla şereflendiren her bir meclis üyesinin Silivri ortak paydasında, ilçemize hizmet adına Silivrililik ruhu etrafında birleşeceğine inanıyorum. İlçemizin ruhuna ve kültürüne yakışan bir şekilde meclis toplantılarımızı gerçekleştireceğimizi, şahısları ve partileri öncelemeden Silivri'yi önceleyeceğimizi düşünerek önümüzdeki 5 yılın Silivri'ye hayırlar getirmesiniz niyaz ediyorum.” dedi.

YAPILAN OYLAMALAR SONRASI MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ, MECLİS KATİPLERİ, ENCÜMEN ÜYELERİ, KOMİSYON VE BİRLİK ÜYELERİ BELİRLENDİ

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ

1- Filiz Güler
2- Şenoğlu Türkyılmaz

MECLİS KATİBİ ASİL YEDEK
1-Ülkenur Büke Hacer Yıldırım
2-Gökan Dirik Gökalp Kalaycı

ENCÜMEN ÜYELERİ
1- Sultan Aşkın
2- Ömer Tekin
3- Filiz Güler

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
1- Abdullah Salim Çavdar
2- Kenan Değdaş
3- Sultan Aşkın
4- Lütfü Vardar
5- Mehmet Yönet

İMAR KOMİSYONU
1- Sami Barlas
2- Mustafa Çolakoğlu
3- Şenoğlu Türkyılmaz
4- Doruk Bulut
5- Süheyl Kırkıcı

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU
1- Gökalp Kalaycı
2- Orhan Çalışkan
3- Ülkenur Büke
4- Ömer Ercan
5- Ümit Seçkin

İSİM TESPİT KOMİSYONU
1- Yasin Gören
2- Sefer Ölçer
3- Gökan Dirik
4- Elif Yılmazer
5- Cabbar Doğan

HUKUK KOMİSYONU
1- Hacer Yıldırım
2- Şükriye Akkaya Karakuş
3- Sultan Aşkın
4- Fevzi Arslan
5- Gökhan Yonat

TARIM VE HAYVANCILIK KOMİSYONU
1- Sefer Ölçer
2- Kenan Değdaş
3- Gökalp Kalaycı
4- Melih Yıldız
5- Ersin Taşkın

KENTSEL TASARIM KOMİSYONU
1- Celalettin Yazıcı
2- Orhan Çalışkan
3- Gökan Dirik
4- Bilal Ermiş
5- Bora Balcıoğlu

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ ASİL YEDEK
1- Sami Barlas Gökalp Kalaycı

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÜYELERİ ASİL YEDEK
1- Şenoğlu Türkyılmaz Orhan Çalışkan

• Gündemin 13. maddesinde ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına araç tahsisinin görüşülmesi oylandı ve kabul edildi.

• Gündemin 14. maddesinde ise 2018 yılı faaliyet raporu müzakereye açılmaksızın oylamaya sunuldu. Gündemin son maddesi de kabul edildi.

KIRKICI: SİLİVRİ YARARINA HER KONUDA BİRLİKTE TARTIŞACAĞIZ VE KARARA VARACAĞIZ
CHP Meclis Grubu'nu temsilen gündem dışı söz alan Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni etti. Kırkıcı, “Seçimler demokrasinin en önemli araçlarından biridir. Silivri'mizde kanımca başından sonuna kadar son derece demokratik bir üslupla gerçekleştiğini gördüğümüz bu seçimlerde Silivri halkı bize muhalefet görevini vermiştir. Muhalefet olmanın da hizmet anlamında katkılar sunacağını hepimiz biliriz. Bizler kazananın Silivri olduğunun bilinciyle özelde size başarılar diliyoruz. Tüm meclis grubunuza ve yerelde Silivri'nin oluşturduğu 31 adet tüm meclis üyelerine başarılar diliyorum. Şundan emin olmanızı isteriz ki Silivri yararına olduğuna kanaat getireceğimiz her konuda birlikte tartışacağız ve karara varacağız. Sayın Başkanım sizleri takip ediyoruz. Söylediklerinizin arkasında duracağınıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP