XXXXX

Seçim ateşinde, festival coşkusu


Silivri bu hafta daha yoğun olarak geceleri yaşıyor… Yaz etkinliklerinin programı yoğundu, zirvesi de Yoğun Festivali… İşte tam da bu etkinliğin ortasındayken, yerel, ulusal dört bir koldan sanatçı ve sanat değerleri Silivri’nin gündemini belirliyor.
Silivri’nin yetiştirdiği, Silivri’de yetişen sanat adına ne varsa bugünlerde daha bir net olarak ortaya çıkıyor. Belediye sahip olduğu değerleri ortaya çıkarma, onları daha görünür kılmak için duyduğu hassasiyeti etkinliklerle destekliyor.
Bu akşam Hadise, Cuma akşamı Edip Akbayram ve Cumartesi Sıla ile final yapılacak.
Şimdiye kadar yorulanlar, asıl eğlenceyi kaçırmasın…
***
Uluslararası etkinlikler önemli kuşkusuz… Bir kentin adını duyurmak için yurt içi ve yurt dışında önem arz eden programlar oldukları tartışılmaz.
Ama yerel seçim gerilimi arasında insanın aklı başka yerlerde de kalıyordur. Yabancı konuklar ve protokol ile sağlanan etkinlik bir yana, birebir Silivrili seçmenlerle gerçekleştirilen temaslar bir yana…
Silivri’de birçok konu henüz sessiz ve derinden gün yüzüne kahramanlarının lehine gelişmeler olarak çıkmak için yoğruluyor…
Dışarıya karşı dillendirilmeyen, yakın mesafe çok keskin ve net iddialar var Silivri siyasetinin gündeminde…
CHP’için söylüyorum tabi. AK Parti’de bu tarz çıkışlar, söylemler mümkün değil, olduğu halde kahramanları yok olmuş demektir zaten.
Bu arada Silivri’nin geçmiş dönem belediye başkanları dün akşam Çamlık Et Lokantası’nda Selami Değirmenci’nin ev sahipliğinde buluştular...
Gündemleri giderek daha çok yerel siyaset, adaylıklar ve kamuoyu yoklamaları olarak ortaya çıktı. Aralarında Hüseyin Turan ve Tahir Sert AK Parti’nin önümüzdeki dönem belediye başkan aday adayları.
Turan, bu konu üzerinde daha az konuşur ama daha güçlü koza sahiptir. Çok sert ve yüksek sesle konuşur ama koşullar şansını destekler nitelikte değil.
Ve de halen AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüten Metin Karakaş… Aday adayı olmasına aday adayı ama aday da olsa ilçe başkanı da kalsa tavrı AK Parti’nin yerel seçimleri açısından belirleyici unsurlardan biri olacak. Karakaş’ın tüm hazırlıkları yine de adaylık üzerine…
Bu konudaki çalışmalarını haddini aşan bir tutum içinde hiç sürdürmedi, son derece ölçülü davrandığını söylemek bile mümkün. Sadece bu kadar yıl ve emekten sonra Silivri’ye belediye başkanı olmak, partisini iktidara taşımak isteyen bir siyasetçi olduğunu düşünün yaptıkları yerli yerine oturur.
AK Parti bu işe nasıl bakar Silivri ile ilgili nasıl bir strateji izler, hangi hassasiyetleri ortaya koyar çok belli değil. Silivri’de yapılan son anketlerin ortalamasını aldığınızda sonuçlarda yüzde kırklarda iktidar ve iktidar adayı neticeleri çıkıyor.
Kararsız 20’lik kesimi ağırlık olarak mevcut iktidardan yana olarak değerlendirmek tedbirsizlik olur.
Gerçi önümüzdeki süreçte rakibini küçümseyen herkes kaybetmeye mahkûmdur. Kim daha çok çalışırsa bile değil, kim daha doğru bir çalışma stratejisi ortaya koyarsa kazanma şansını arttırır.
Yemeğin ev sahibi Selami Değirmenci’yi unutmadım. CHP’nin en ateşli aday adayı, Işıklar’ın en keskin rakibi olduğunu da herkes biliyor. Sessiz kaldığına bakıp umutsuzluğuna yormayın… Kararlı, hem de çok, yine aday adayı…
Sonrası mı? Allah kerim…
Aynı zamanda çok önemli bir süreçteyiz, siyasilerin her şeyi ve herkesi değiştirebilecek kadar zamanları ve imkânları var… Bu değişim olumlu mu, olumsuz yönde mi olur onların becerisi, aklı ve zekâsına kalmış...

YORUM YAP