Savaş Yılları sergisi büyük ilgi gördü

Savaş Yılları sergisi büyük ilgi gördü

16.03.2018 16:50:29

Tiyatro ve dizi oyuncusu Ali Solmaz'ın arşivinden orijinal fotoğrafların yer aldığı Savaş Yılları adı taşıyan serginin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi ve büyük ilgi gördü.

Fotoğraf koleksiyoneri olarak da bilinen tiyatro ve dizi oyuncusu Ali Solmaz, Silivri'mizin savaş yıllarına ait görülmemiş fotoğraflarını sunduğu serginin açılışı dün yapıldı. Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda Kültür Merkezi Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen sergi açılışını İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, İyi Parti İlçe yöneticileri, Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, CHP Belediye Meclis Üyeleri Semih Ayeş ve Süheyl Kırkıcı, muhtarlar, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdal Aslan ve Osman Kesici, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan, CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, Odak Okulları öğrencileri ve çok sayıda davetli onurlandırdı.

IŞIKLAR: NESİLLERE AKTARILMALI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, açış sırasında yaptığı kısa konuşmada kurtuluş mücadelemizi yansıtan ve en iyi anlatan fotoğrafların gelecek nesillere aktarılması ve ders çıkarılması açısından serginin önemine değindi. Açılışın hayırlı olmasını temenni etti.

PARTAL, DEĞERLİ KOLEKSİYONUN İYİ KORUNMASI TAVSİYESİNİ İLETTİ
İlçe Kaymakamı Ali Partal, 12-18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası'nda düzenlenen serginin kendisini de heyecanlandırdığını, Ali Solmaz'ın Savaş Yıllarına ait orijinal fotoğraflardan oluşan koleksiyonunu çok değerli bulduğunu ifade ederek, çok iyi korunmasını tavsiye etti. Partal, serginin hayırlı olmasını diledi.

SOLMAZ: ONLAR TARİHİN SESSİZ TANIKLARI
15 yıldır fotoğraf koleksiyonculuğu yapan Ali Solmaz, fotoğrafın kendisinde yerinin çok ayrı olduğunu ifade etti. Özel kasadan çıkarıp ilk kez sergilediği fotoğraflara yaklaşık bir aydır tarihçilerle birlikte açıklamalarını eklediğini paylaştı. “Benim için on sayfa yazılı metindense bir fotoğraf çok daha değerli. Onlar tarihin sessiz tanıkları.” sözleriyle verdiği önemi anlatan Solmaz, kendisine sergileme imkânı sunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, açılış kurdelası kesilerek, sergi gezildi. Sergi, 18 Mart 2018 tarihine kadar açık kalacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP