XXXXX

Sansür bitti, otosansüre gelelim!

Dün basından sansürün kaldırılmasının 104. Yıldönümüydü. Günümüz koşullarında sansürün yerini medyada çoktan otosansürün aldığı gerçeğini tartışır olduk 24 Temmuz'larda… Özgür basın kuralsız, kaidesiz bir yayın anlayışı anlamını taşımıyor. Her işte olduğu gibi bizim sektör de kurallara ihtiyaç duyuyor. Belki de bu sürece en fazla gereksinim olan alanlardan biri.
Basın ve medya kamuoyunun gündemini belirlerken, kendisi de gündemden düşmüyor. Yaptığı her şey sürekli olarak tartışılıyor, sorgulanıyor… Her olayda kişilerden sonra süreç ile birlikte anılan medyanın etkisi oluyor.
Medyada zamanla birlikte çok şey değişiyor ama gücü tartışılmaz olarak etkisini sürdürüyor. Olayları, kişileri zamana not düşerken, bir bakıma tarih yazıyoruz…
Basın veya daha geniş anlamıyla medyanın kamuoyu çıkarları doğrultusunda hareket etme sorumluluğu varken, kendi menfaatlerini de gözetmesi gerektiğini pek çok kişi unutur. Bana göre kendi çıkarlarını sağlıklı bir şekilde muhafaza edemeyen hiçbir kuruluş kamuya gerektiği ölçüde doğru hizmet edemez. Her branşta olduğu gibi bizim sektörde de tercih yapmak zorunda olduğumuz birçok konu karşımıza çıkar. Tercihler, seçimler ve vazgeçişler sıra sıra dizilirken, her güne yeniden başlar yayın kuruluşları… Hep taze ve sıcak bir gündemle kamuoyunun ilgisini canlı tutmak görevini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışır. Ne kadar fazla kişiye ulaştığımız kadar onlardan aldığımız geri dönüşler de önemlidir…
Anlayacağınız zor ve oldukça fazla etki alanına sahip bir alanda hep önceki günden daha iyi şekilde var olmak için de çalışıyoruz.
Kolay iş de yok zaten!
Basın bayramında bizi hatırlayan, yayınlarımızı takip ederek desteklerini esirgemeyen tüm okuyucularımıza teşekkürler. 10. Yılına doğru giden bu birlikteliğimizin keyifle sürmesini diliyorum…

HAYIRLI OLSUN
Ender Sevim'den boşalan Silivri Emniyet Müdürlüğü koltuğuna Mustafa Güntekin atandı. Yeni müdürümüz programlara katılmaya ve ziyaretlere de başladı. Güntekin'e hoş geldiniz ve yeni görev yerine başarılar diliyorum.

BAYBURT, ANADOLU'DA
Cem Bayburt iş hayatına Anadolu Hastanesi ile devam etme kararı aldı dün bunu ilan etti. Silivri'ye kendini sevdirdi, daha önce bulunduğu ortamda da değer gördüğünü düşünüyorum. Şimdi yeni bir seçim yaptı hakkında hayırlısı inşallah.

SOKAK İSİMLERİ
İBB'nin yetkisinde olan ve Silivri'de son değişiklik ve isimlendirme furyasıyla büyük tepkilere neden olan sokak ve cadde adlarıyla ilgili sıkıntı unutuldu derken yeni bir bomba patlıyor!
Mimar Sinan Mahallesi'nde Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ve babasının isminin verilmesi üzerine tepkiler gündemde şimdi de… Konuyla ilgili çok ilginç bir duyum daha aldım. Araştırıyorum doğruysa haberi çok yakında…

GÜNÜN SÖZÜ
"İnsanın dünyayı doğru algılamak için sevgiye ihtiyacı vardı. Yalnızların, kendi köşelerinden göremeyecekleri yüzleri vardı hayatın. Düşlerin gerçekliğinden emin olamamak da bununla ilgiliydi: Düşlerin tanığı yoktu."
Safran Sarı / İnci ARAL

YORUM YAP