Sanatsal bir serüvene var mısınız?

Sanatsal bir serüvene var mısınız?

10.04.2018 10:01:13

Resim Sanatçısı Nursel Balpınar'ın atık maddelerden akıl, bilgi ve zevkle sanatsal serüvene dönüştürdüğü “Dokuların Senfonisi” adını verdiği çalışmaları sergileniyor.

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Müdürlüğü açılışı dün gerçekleştirilen “Dokuların Senfonisi” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Resim sanatçısı Nursel Balpınar'ın atık maddeleri akıl, bilgi ve zevkle sanatsal çalışmalara dönüştürdüğü, “Dokuların Senfonisi” adını verdiği, 14. kişisel sergisi Silivrililerin beğenisine sunuldu. Doğaya sorumsuzca bırakılan atık maddelerin etkileri, kompozisyon halinde tablolara yansıtılmış ve çok anlamlı mesajlar vermekte.

BALPINAR: DOĞA HEPİMİZİN
Resim Sanatçısı Nursel Balpınar, “Hepimizin kullandıktan sonra “atık, işe yaramaz” diye nitelendirdiğimiz maddelerin, akıl+bilgi+zevk ile sanatsal bir serüvene dönüşebileceğine inandığım için; “Dokuların Senfonisi” başlıklı, 14. kişisel sergimde, bahsettiğim atıklardan oluşturduğum kompozisyonları, eserlerimde uyguladım. Yaşadığımız çevre, hepimiz için önemlidir. Fakat bunu bildiğimiz halde bilinçli veya bilinçsiz çevremize zarar verebiliyoruz. Ben de bu düşüncelerden yola çıkarak, 14. kişisel sergimde farkındalık yaratacak bir proje üzerinde yoğunlaşmayı uygun gördüm. Zaman zaman şunu düşünebiliriz; bir kişinin davranışı neyi değiştirir? Bu aşamada küçük bir adım bile olsa duyarlı davranışlarımızın olumlu bir hareketin başlangıcı olur diye düşünüyorum. Çünkü, doğa hepimizin…”
Kültür Müdürü Meral Türkmen Terlikçi, Resim Sanatçısı Nursel Balpınar'a Silivri Belediyesi adına teşekkür çiçeği sundu.
Sergi, 15 Nisan 2018 tarihine kadar ziyaretçiler için açık kalacak.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP