Samimiyetsizlik eleştirisi

Samimiyetsizlik eleştirisi

19.12.2015 15:55:29

Yerel yönetime yönelik eleştirilerini, Başkan Özcan Işıklar'ın en iddialı olduğu konu; ‘sosyal belediyecilik' üzerinden sürdüren AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, gerekçelerini şöyle izah etti:
“Yüksek ücret aldıkları için iki işçinin belediyedeki görevine son verilirken diğer yandan da lüks otellerde seminerler, bir sürü yurt dışı gezisi düzenleniyor. Ortada bir samimiyetsizlik var.
Eylemleri ile gündeme gelen işçilere vicdani boyutuyla yaklaşıyoruz. Eylem bir haktır, küfür, hakaret edilmeden, kaldırım taşları sökülmeden, kimsenin malına zarar vermeden yapıldığı sürece. Camı çerçeveyi indirerek, kamu mallarına zarar verilerek yapılan eylemlere (Taksim olaylarını kast ediyor) destek veren yerel yönetimimiz, sessiz sedasız hakları için mücadele eden işçilerin üzerine güvenlik görevlilerini göndererek yaka paça müdahaleye yönelik emir verdi. Belediye başkanının süreç içerisinde bu işçilerle ilgili açıklamalarına baktığınızda, ‘Benim bayramımı kutlamadılar', ‘Benden özür dilemediler' tarzında ifadeleri var. Bunlardan da şunu anlıyoruz; mesele yüksek maaş almaları değil, kul gibi önünde biat etmeleri beklentisinin karşılanmamış olması aslında.
Işıklar, son mecliste ‘polemik yapmayı seviyorum' dedi. Belediye başkanının polemik ve demagoji ustalığının hakkını teslim etmek lazım.”
Işıklar'ın üzerinde durduğu ‘sosyal belediyecilik' özelliğinin de bu dönem çöktüğünü savunan Kutlu, şöyle konuştu: “ ‘Halka ucuz, sağlıklı ekmek satacağız' dediği Halk Ekmek Silivri de kapandı. Gıda Bankacılığını övgüyle beş yıl boyunca anlattı şu an çöktü. Belediye Başkanımız çıktı “Belediyenin işi gıda dağıtmak değil” dedi ve konuyu kapattı.  Kadir Topbaş her Silivri'ye geldiğinde bir sürü teşekkür ediyor, olmadığı ortamlarda “İBB'den tek kuruş yardım almadık” diyor.
Silivri'yi din turizmin merkezi yapacağını söyleyip gelen papazları bizzat karşılıyor, imamlarımızın ilçemizdeki ziyaretine başkan yardımcısını gönderiyor. Din turizmin faydası sadece belediye ile bağlantılı esnafa; diğerlerine ne gelen ne giden var.
“İBB yardım yapmıyor” dedi. İBB bütçesin 5 Milyon TL Silivri Belediyesi'ne tahsis edildi. Bu ilçe belediyemizin yıllık asfalt giderlerine eşit neredeyse. Yani Silivri'de bütün asfaltların İBB tarafından yapıldığını söyleyebiliriz.”

YORUM YAP