“Samimiyet yoksa ittifaklar havada kalır”

“Samimiyet yoksa ittifaklar havada kalır”

21.09.2018 10:32:54

24 Haziran'dan sonra Mart 2019 ile ilgili partiler arası ittifaklar yeniden gündemin sıcak konuları arasında. Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, siyasete ilişkin önemli mesajlar vererek yaşananlar ve yaşanması olası gelişmeleri Hürhaber'e değerlendirdi.

Hürhaber'i ziyaret eden Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, 24 Haziran genel seçim sürecini, yaklaşan yerel seçimleri ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın 10 yıllık iktidar dönemini değerlendirdi.

AVLU: İYİ PARTİ İLE İTTİFAKI HİÇ SAĞLIKLI BULMADIM
Genel seçimlerde gerçekleştirdikleri ittifakın özelikle İYİ Parti kısmında beklentilerinin çok karşılık bulmadığını belirten Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, “Demokrat Parti'nin geçmişe dayanan tarihi misyonunu kimse yok sayamaz. Bana soracak olursanız İYİ Parti ile kurmuş olduğumuz ittifakı hiç sağlıklı bulmadım. Genel Merkezimizin kararına uyduk ancak emeğimiz, önemimiz hak ettiği şekilde karşılık bulmadı” dedi.

“TAŞLAR YERİNDEN OYNAMADIYSA SUÇ SİYASİLERİN, VATANDAŞIN DEĞİL”
Demokrat Parti'yi ittifaka taşıyan süreci değerlendiren Avlu, “Türk siyasetinin durumu ortada. Seçmenin değişim beklentisi vardı. Taşlar yerinden oynamadıysa suç siyasilerin, vatandaşın değil. Siyaset bugünü değil yarını düşünerek yapılmalı. Ama çokça şahit olduğumuz konular “Bana görev verilirse varım, çalışırım, verilmezse yokum” tarzında gelişiyor. Biz siyasete böyle bakmıyoruz. İki gün önce partiye gelmiş üçüncü gün yer pazarlığı yapıyor.

“SEÇİLMESİNİ SAĞLAYAN TEŞKİLATA VEFASI OLMAYANIN GİTTİĞİ YERDE FARKLI DAVRANMASINI BEKLEMEK BOŞ”
Bakın İYİ Parti'den milletvekili seçilen arkadaş, yemin etmeden el etek öperek gündeme geldi. Seçim sonrası kendisi için çalışan teşkilata bir teşekkür eder insan. Seçilmiş kişi önce teşkilatına vefa borcunu ödeyecek. Kendisini aday yapan, seçilmesini sağlayan teşkilata vefası olmayanın gittiği yerde farklı davranmasını bekleyenler büyük yanılgı içinde” şeklinde konuştu.

“SİYASET, MENFAAT DEĞİL HİZMET KAPISI OLARAK GÖRÜLMELİ”
Yerel seçim süreci ile ilgili Demokrat Parti hazırlıklarını değerlendiren Avlu, “Görüşmeler ve toplantılarımız yoğun şekilde devam ediyor. Genel Başkanımız Gültekin Uysal, TBMM'nin açılışı ile siyasi konjonktürde değişim öngörülerinde bulunuyor.
Siyaset, menfaat değil hizmet kapısı olarak görülmeli. Siyasetçi, vatandaşın derdine çare, hizmet beklentisine karşılık için çalışmalı. Özel ve siyasi hayatlar ayrı seyretmeli. Kişisel çıkar ve menfaat gözetmeksizin, siyaset halka hizmet için yapılmalı. Vatandaşın halini bilen, anlayan insanlara yönetim yetkisi verilsin. Halkın derdiyle dertlenmeyen, çektiğini anlamaktan uzak insanlardan sorunlara çare olmalarını beklemek beyhude” şeklinde konuştu.

“ÖZCAN BAŞKAN ELİNDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, 10 yıla dayanan iktidarını değerlendiren Avlu, “Belde belediyelerin kapanmasından sonra, İBB yasası ile birlikte ilçe belediyeleri Büyükşehir'in müdürlüğü gibi oldu. İlçe Belediye Başkanının, İBB ile arası çok iyi olmalı ki hizmet gelsin, yatırım alabilsin. Bizde malum iki farklı siyasi görüş söz konusu. Özcan Başkan elinden geleni yapmaya çalışıyor. Özellikle Silivri'yi, İstanbul'un ezici imar rantı baskısından korumak, tarımı geliştirmek adına verdiği mücadeleyi destekliyorum. Geçtiğimiz günler misafirlerim geldi Fatih Mahallesi'ne çıktık orada kentimizin tarihini yaşatmak adına yapılan düzenlemeye hayran kaldılar, ben de gurur duydum. Silivri'de birçok ihtiyaç halen var, yapılacak pek çok da hizmet, yatırım gündeme acilen alınmalı. Dahası Silivri Belediye Başkanlık koltuğuna oturanlar bu kente hizmet etmek zorundadır” dedi.

“SAMİMİYET YOKSA, İTTİFAKLAR HAVADA KALIR”
Mart 2019'a ilişkin ittifak beklentilerini de yorumlayan Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, “Partimiz ne derse o şekilde hareket edeceğiz. Tabi ki vatandaşımızın nabzını da süreçte yakından takipte olacağız. Türkiye ve ilçemiz adına bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik zamanı. İYİ Parti, DP ve SP olarak ortak aday çıkarma süreci işleyebilir. Ancak bunun da samimiyetle desteklenmesi gerekiyor, yoksa ittifak kararları havada kalır, etkisi olmaz. Birileri kendine dev aynasında bakmaktan vazgeçmeli” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP