Salim Çavdar: Yaşlılarımıza saygı, insani bir sorumluluktur

Salim Çavdar: Yaşlılarımıza saygı, insani bir sorumluluktur

1.03.2021 16:36:44

Yaşlılar Haftası'na değinen AK Parti Meclis Üyesi Salim Çavdar,  Mart ayı toplantısı birinci oturumunda söz alarak “Tüm bunlarla beraber hepimizin yaşlanacağını unutmadan yaşlılarımıza saygı göstermek, yardımcı olmak ve toplumsal hayatta ve gündelik yaşamda onlara öncelik tanımak yaşlı olmayan herkesin ahlaki ve insani bir sorumluluğudur” mesajını verdi.

Meclis Üyesi Salim Çavdar, Mart ayı birinci birleşiminde gündem dışı söz alarak AK Parti'nin en genç meclis üyesi olarak Yaşlılar Haftası ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası ile ilgili duygu ve düşüncelerimizi aktarmak adına AK Parti Grubu adına söz almış bulunmaktayım.

Türkiye'de ve Dünya'da doğum oranlarının düşmesi, teknolojik gelişmelerin sağlık hizmetlerinde etkili kullanımı, bilinçli beslenme ve hareketli yaşam, ortalama yaşam beklentisinin uzamasına ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki payının artmasına olanak sağlamıştır. Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla “18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” olarak anılmaktadır.

“HEPİMİZ BİR GÜN YAŞLANACAĞIZ”

İnsanoğlunun var olduğu günden bugüne kadar üzerine en çok düşündüğü, araştırma yaptığı ancak bir türlü çözümünü bulamadığı şeylerden birisi yaşlılıktır. Evet hepimiz bir gün yaşlanacağız. Kaliteli bir yaşlılık için gençken sağlığımıza dikkat etmek, dengeli beslenmek ve egzersiz yapmak elbette faydalı olacaktır.

“YAŞLILARIMIZA SAYGI, İNSANİ BİR SORUMLULUKTUR”

Tüm bunlarla beraber hepimizin yaşlanacağını unutmadan yaşlılarımıza saygı göstermek, yardımcı olmak ve toplumsal hayatta ve gündelik yaşamda onlara öncelik tanımak yaşlı olmayan herkesin ahlaki ve insani bir sorumluluğudur.

İçinden geçtiğimiz bu salgın sürecinde ülkemiz yaşlılarını kaderine terk etmemiş, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları devletimizin ilgili mercileri tarafından özenle karşılanmıştır. Aynı şekilde sağlık sistemimizde ve aşılama süreçlerinde de yaşlılarımıza öncelik verilmiştir.

Bu vesile ile kıymetli büyüklerimizin yaşlılara saygı haftasını kutluyor, ellerinden öperek, minnet ve şükran duygularımızla hepsine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyoruz.”

 

 

YORUM YAP